MEB-Valilik 24 Aralık Cuma Hangi İl Ve İlçelerde Okullar Tatil? Yarın Kar Tatili Hangi İllerde Var?

MEB-Valilik 24 Aralık Cuma Hangi İl Ve İlçelerde Okullar Tatil? Yarın Kar Tatili Hangi İllerde Var?
YAYIN TARİHİ: 23.12.2021 20:55:00

​MEB ve Valilik bağlamında hangi il ve ilçelerde okullar kar tatili oldu? Kar tatili yarın hangi illerde var Aralık 2021? Kar yağışlarının yurt genelinde etkisini göstermesi bağlamında birtakım il ve ilçeler beyaz örtüye büründü. Bununla eş güdümlü, eğitime ara veren okullarda il valilikleri doğrultusundan kamuoyuna duyuruldu. Bizler de haberimizde eğitime ara veren il ve ilçeleri derledik. İşte bütün detaylar...

Kara kış aylarının tüm etkisini göstermeye başlaması bağlamında yurt genelinde okullar tatil edilmeye başlandı. Bazı illerin ilçe okullarında eğitime ara verilirken "Hangi il ve ilçelerde okullar tatil Aralık 2021? Kar tatili hangi illerde var Aralık 2021?" Soru başlıkları da merak hususu oldu.

MEB-VALİLİK 24 ARALIK CUMA HANGİ İL VE İLÇELERDE OKULLAR TATİL? YARIN KAR TATİLİ HANGİ İLLERDE VAR?


Bazı il ve ilçelerde beklenilen kar yağışı etkisini gösterdi. Kara kışın gelmesiyle her yeri kar kapladı. Küçükler sokağa döküldü, karın keyfini en çok onlar çıkardı. Bununla eş güdümlü birtakım il ve ilçelerde de eğitime ara verildi, İşte o il ve ilçelerin valiliklerinden ve kaymakamlıklarından gelen açıklamalar...

Safranbolu Kar Tatili 

Karabük'ün Safranbolu ilçesi bağlamında eğitime 1 gün ara verildi.
Safranbolu ilçe kaymakamlığı ilçe çapında okulların bir gün tatil edildiği duyurdu. Kaymakamlıktan oluşturulan bildirimde, " İlçemizde devam etmekte olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları namacıylaiyle 21 Aralık 2021 Sali günü ilçemiz çapında orgun ve yaygin egitim kurumlarına bir 1 gün ara verilmesine karar verilmiştir. Hem de gene aynı sebeplerle Kamu'da vazife yapmakta olan hamile ve engelli çalışanlar da idari izinli sayılacaktır." İfadeleri yer aldı.


Kastamonu Kar Tatili 

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü doğrultusundan oluşturulan bildirimde, "yoğun kar yağışı namacıylaiyle Kastamonu'nun Ağlı, Azdavay, Bozkurt, Çatalzeytin, Devrekani ve Küre ilçelerinde bütün okullar, İnebolu ilçesi bağlamında lise ve vakitgelen eğitim kurumları hariç bütün okullar ile Cide, Doğanyurt ve Şenpazar ilçelerinde taşımalı eğitime 22 Aralık itibariyle 1 gün ara verildi." ifadeleri yer aldı.

Ordu Kar Tatili 

Valilikten oluşturulan bildirimde, "Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları namacıylaiyle Akkuş ve Gürgentepe ilçelerimizde eğitim-öğretime 22 Aralık 2021 Çarşamba günü bir gün vakit ile ara verilmiştir. Engeli olan ve hamile kamu vazifelileri de idari izinli sayılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Ağrı Kar Tatili 

Ağrı'da birtakım ilçelerde kar yağışı ve fırtına namacıylaiyle okullar tatil edildi. Ağrı'da 3 gündür etkili olan yoğun kar yağışı ve fırtına namacıylaiyle Hamur, Taşlıçay, Patnos ve Tutak ilçelerinde tespit edilen bütün köy okulları ve taşımalı eğitim gören öğrenciler amacıyla eğitime bir gün ara verildi.

Bitlis Kar Tatili 

Bitlis'in Tatvan, Hizan ve Güroymak ilçelerinde yoğun kar namacıylaiyle eğitime 22 Aralık Çarşamba günü ara verildi. Hizan Kaymakamlığından oluşturulan bildirimde, "İlçe merkezimizdeki resmi ve özel eğitim kurumları ile köylerimizdeki yatılı okullar hariç, taşımalı eğitime ve bütün köylerimizde eğitim öğretime 22 Aralık Çarşamba günü ara verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Tatvan Kaymakamlığı'ndan oluşturulan bildirimde,  "kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi. Güroymak Kaymakamlığından oluşturulan bildirimde da ilçeye bağlı birtakım köy ve mezralarda eğitime ara verildi" denildi.

Konya Kar Tatili 

Konya Valiliğinden oluşturulan yazılı bildirimde, "meteorolojik şartlar namacıylaiyle Beyşehir, Hüyük, Altınekin ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarla Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı kreşlerde 22 Aralık Çarşamba eğitim öğretime uzaktan devam edileceği belirtildi. Açıklamada, engelli ya da hamile kamu çalışanlarının aynı gün idari izinli sayılmasına karar verildi" ifadeleri yer aldı

Muş Kar Tatili 

Muş Valiliği, olumsuz hava koşulları namacıylaiyle 22 Aralık Çarşamba günü eğitim-öğretime il çapında bir gün vakit ile ara verildiğini açıkladı. Valilikten oluşturulan bildirimde, yoğun kar ve elverişsiz hava koşulları ile meteorolojik sis, don ve çığ uyarısı değerlendirildiğinde 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince 22 Aralık Çarşamba günü il çapında eğitim-öğretime 1 gün vakit ile ara verildiği belirtildi. Hem de kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de 22 Aralık Çarşamba günü idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Diyarbakır Kar Tatili 

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi bağlamında yoğun kar yağışı namacıylaiyle eğitime 1 gün ara verildi. Kulp ilçesi bağlamında Aralıklarla etkili olan yağış namacıylaiyle kar kalınlığı ilçe merkezinde 5 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 20 santimetreye ulaştı. Yoğun kar yağışı namacıylaiyle birtakım köy yoları da ulaşıma kapandı. Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 1 gün vakit ile eğitime ara verildiğini açıkladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaya, "Yaşanan ağır kış koşullarının olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve yaşanması muhtemel olumsuzlukların önüne geçilebilmesi hedefiyle 22 Aralık 2021 Çarşamba günü İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Kulp ilçesi merkezi ve kırsalındaki mahallelerdeki ilk ve orta dereceli bütün okullarımızda eğitime 1 gün vakit ile ara verilmiştir" dedi.

Zonguldak Kar Tatili 

Zonguldak'ta etkili olan kar yağışı namacıylaiyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildi. Zonguldak Valiliği'nden oluşturulan yazılı bildirimde; etkili olan kar yağışının gece saatlerinden itibaren don ve buzlanma ile ulaşımda aksamalara namacıyla olabileceği ifade edildi. Açıklamada, yalnızca taşımalı sistemle eğitim veren okulların 22 Aralık Çarşamba amacıyla 1 gün vakit ile tatil edildiği ifade edildi.

Artvin Kar Tatili 

Artvin'de il merkezi ve Murgul ilçesi bağlamında eğitime bir gün ara verildi. Artvin Valiliği'nden oluşturulan bildirimde “Artvin ilimizin birtakım mekanlarındaki yoğun kar yağışı namacıylaiyle Artvin il merkezi ve Murgul ilçemizde 22.12.2021 Çarşamba günü eğitim öğretime 1 (bir) gün ara verilmiştir. Hem de il merkezi ve Murgul ilçemizde engelli ya da hamile olan kamu çalışanlarımızın, 22 Aralık 2021 tarihinde bir gün boyunca izinli sayılmalarına karar verilmiştir” denildi.




BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA


Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği ön görü ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğusu ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don vakası bekleniyor.

EDİRNE °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde hafif kar yağışlı

TEKİRDAĞ °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu
EGE

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği ön görü ediliyor.Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve ötürü ile eş güdümlü yer yer pus ve sis bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, -2°C

Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 11°C

Az bulutlu

MUĞLA °C, 8°C

Az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği ön görü ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don vakası ile eş güdümlü yer yer pus ve sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği ön görü ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge çapında buzlanma ve don vakası ile eş güdümlü yer yer pus ve sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin Aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği ön görü ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don vakası ile eş güdümlü yer yer pus ve sis bekleniyor.

BOLU °C, 0°C

Çok bulutlu bu sabah saatlerinde kar yağışlı


KASTAMONU °C, -2°C

Çok bulutlu, kıyıları karla karışık yağmur, iç ve yüksekleri Aralıklı kar yağışlı

SİNOP °C, 5°C

Çok bulutlu, kıyıları karla karışık yağmur, iç ve yüksekleri Aralıklı kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 3°C

Çok bulutlu, kıyıları karla karışık yağmur, iç ve yüksekleri Aralıklı kar yağışlı

RİZE °C, 5°C

Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç ve yüksekleri yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı

SAMSUN °C, 5°C

Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç ve yüksekleri yer yer kar yağışlı

TOKAT °C, 2°C

Çok bulutlu

TRABZON °C, 6°C

Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç ve yüksekleri kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Hakkari ve Ardahan çevrelerinin kar yağışlı geçeceği ön görü ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge çapında buzlanma ve don vakası ile eş güdümlü yer yer pus ve sis bekleniyor.

AĞRI °C, -3°C

Çok bulutlu

ERZURUM °C, -6°C

Çok bulutlu

MALATYA °C, 1°C

Parçalı bulutlu

VAN °C, 0°C

Çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği ön görü ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 5°C

Parçalı bulutlu

GAZİANTEP °C, 5°C

Parçalı ve az bulutlu

MARDİN °C, 5°C

Parçalı ve az bulutlu

ŞANLIURFA °C, 8°C

Parçalı ve az bulutlu


TÜM İL VE İLÇELERİN HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR