MEB Şimdi Duyurdu: 15 Tatilden Önce Yüz Yüze Eğitim Bitti Mi? Okullar Kapanacak Mı? Omicron Varyant

MEB Şimdi Duyurdu: 15 Tatilden Önce Yüz Yüze Eğitim Bitti Mi? Okullar Kapanacak Mı? Omicron Varyant
YAYIN TARİHİ: 12.01.2022 12:46:00

Güney Afrika’da meydana çıkan Omicron varyantı nedeniyle bütün dünya tekrardan alarma geçti. Pek çok Avrupa ülkesi kısmi kapanmaya gitti. Ülkemizde de Omicron varyantı görülmeye başlandı. Omicron’un meydana çıkışı ile olay sayıları tekrardan pik yapmaya başladı. Hal bu tür olunca gözler okullara çevrildi. Omicron varyantı nedeniyle okullar kapanacak mı?, Okullar 1 hafta erken kapanacak mı?, 15 tatilden evvel yüz yüze eğitim biter mi, 2022 ilkokul, ortaokul ve liseler kapanır mı?, Yarıyıl tatili öne çekilecek mi, 2.dönem okullar kapanacak mı merak ediliyor.

Vaka sayılarının pik yapması ardından gözler okullara çevrildi. Okullar kapanacak mı, 15 tatilden evvel yüz yüze eğitim biter mi, 2022 ilkokul, ortaokul ve liseler kapanır mı merak ediliyor. MEB az önce flaş kararı duyurdu. İşte bütün detaylar… Öğrenci velileri çocuklarını okullara göndermek istemiyor. Birçok anne-baba çocuğunun bir türlü hastalıktan kurtulmadığını söylüyor. Omicron’un gelişi okulları fena etkiledi. 18 milyon öğrenci ve 1.2 milyon öğretmen okulların kapanıp kapanmayacağına dair açıklamaları takip ediyor. Peki 15 tatilden önce yüz yüze eğitim bitti mi? Okullar kapanacak mı? Omicron varyantı...



6 Eylül 2021 tarihinden itibaren eğitim koronavirüs gölgesinde devam ediyor. Veliler ikiye ayrılmış bir durumda. Büyük bir çoğunluk eğitime ara verilmesi gerektiğini, başka kısım ise eğitimin yüz yüze devam etmesini istiyor. Kafalar bu kadar karışıkken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer son noktayı koydu.


MEB ŞİMDİ DUYURDU: 15 TATİLDEN ÖNCE YÜZ YÜZE EĞİTİM BİTTİ Mİ? OKULLAR KAPANACAK MI? OMİCRON VARYANT...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Omicron varyantına ilişkin; "Şu an amacıyla okullarımızda önlemlerimizi değiştireceğimiz, yeni önlemlere başvuracağımız rastgele bir alarm hali söz hususu değil, Bazı kişiler tatil bekliyorsa üzgünüm, şu an amacıyla yüz yüze eğitime devam ediyoruz" dedi. Özer, 6 Eylül'den itibaren başlanan eğitim-öğretim yılının haftada 5 gün yüz yüze eğitim olarak devam edeceğini vurguladı. 

 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarı sene tatiline bir hafta kaldığını belirterek, "Yüz yüze eğitime devam. Bugün itibarıyla bütün sınıfları kapalı olan, Kovidden ötürü kapalı olan hiçbir okulumuz bulunmamakta. Evet. Omicron varyantından ötürü yaseneımlar süratli ama Allah'a şükür bizim en büyük avantajımız öğretmenlerimizin aşılama oranlarının çok yüksek olması." dedi. Türkiye'de son 20 senede eğitimde bir devrim yaşandığını bildiren Özer, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın özcülüğünde ülkenin dört bir köşesinde okul öncesinden yükseköğretime kadar kişilerin nitelikli eğitime erişimle alakalı devasa bir devresinin yaşandığını anlattı.

Bakan Özer, Kovid-19 sürecine dair de bilgi vererek, "Bir haftamız kaldı. Yüz yüze eğitime devam. Bugün itibarıyla bütün sınıfları kapalı olan, Kovidden ötürü kapalı olan hiçbir okulumuz bulunmamakta. Evet, Omicron varyantından dolayı yayılımlar süratli ama Allah'a şükür bizim en büyük avantajımız öğretmenlerimizin aşılama oranlarının çok yüksek olması. Yani en az bir doz aşı olmuş öğretmen oranımız yüzde 94'lere geldi. En az iki doz aşı olmuş öğretmen oranımız yüzde 89'larda. Bir de aşı olmayıp, hastalığı geçirip bağışıklık kazanmış öğretmenlerimiz var. Onlar da yüzde 5'ler civarında. Muhtemelen o oranlar da artmıştır, 6 Eylül itibarıyla o civarlardaydı. En az üç doz aşı olmuş öğretmen oranımız da yüzde 45'lere geldi. Almanya, İngiltere ve Fransa gibi yüz yüze eğitime devam eden ülkelerin öğretmenlerinin aşılanma oranlarından bile yüksek öğretmen aşağılama seviyesine sahibiz." diye konuştu.

Bakan Özer, bu dönemde okullarının öneminin anlaşıldığını ifade ederek, okulların yalnızca bir öğrenme ortamı değil, öğrencilerin kişisel, sosyal, kültürel, psikososyal gelişimlerinin gerçekleştirildiği alanlar olduğunu aktardı.


 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR