Mart 2022 Tarım Ve Orman Bakanlığı Taklit Tağşiş Yapan Firmalar Hangileri? Hileli Ürünler Tam Liste

Mart 2022 Tarım Ve Orman Bakanlığı Taklit Tağşiş Yapan Firmalar Hangileri? Hileli Ürünler Tam Liste
YAYIN TARİHİ: 2.03.2022 10:17:00

Sakın bu firmalardan ürün almayın aman dikkat! Mart 2022 Tarım ve Orman Bakanlığı taklit tağşiş yapan firmalar listesi belli oldu. hangileri? Hileli ürünler tam listesi ise sayfamızda yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ya da tağşiş yapıldığı kesinleşen 371 firmaya ait 559 parti ürünü kamuoyuna açıkladı

Sakın bu firmalardan ürün almayın aman dikkat! Mart 2022 Tarım ve Orman Bakanlığı taklit tağşiş yapan firmalar listesi belli oldu. hangileri? Hileli ürünler tam listesi ise sayfamızda yer alıyor. Bakanlığın internet sitesinden oluşturulan açıklamada, "Bugün oluşturulan 27. kamuoyu duyurusu ile 371 firmaya ait 559 parti ürün Bakanlığımız internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sunulmuştur. Böylece ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 1.887 firmaya ait 4.164 parti ürün kamuoyunun bilgisine arz edilmiştir" denildi.
Bakanlığın açıklamasına göre, taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen firmalar ve ürünlere ulaşmak amacıyla tıklayın.



Bakanlığın açıklamasının tamamı şöyle:

"Yüksek teknoloji ürünü cihazlar ile güçlendirdiğimiz, kuvvetli personel altyapısı ile hizmet veren laboratuvarlarımızda taklit ya da tağşişe temel her türlü teşhis yapılabilmektedir. Önümüzdeki süreçte yeni risklerin belirlenmesinde yeni teknolojiler, yeni sistemler kullanılarak bilhassa kasıtlı olarak besinde taklit ya da tağşiş yapan firmalar en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Yeni planlama besin yapımcılarına mühim mesuliyet yüklemektedir.

Bu kapsamda yapımcıların hammadde tedarikini dikkatli yapmaları, gerek görülürse üretim prosesini ayırmaları ehemmiyet arz etmektedir. Daha evvel 26 kez oluşturulan kamuoyu duyuruları ile besinlerde taklit, tağşiş yapıldığı ya da ilaç faktör maddesi ek edildiği teşhis edilen toplam 1.609 firmanın 3.605 ürünü kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bugün oluşturulan 27. kamuoyu duyurusu ile 371 firmaya ait 559 parti ürün Bakanlığımız internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.




Böylece ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 1.887 firmaya ait 4.164 parti ürün kamuoyunun bilgisine arz edilmiştir. İlgili bildirime https://www.tarimorman.gov.tr/Duyuru/1556/Kamuoyuna-Duyurulur bağlantısından ulaşılabilir”

Taklit Nedir?

Gıda maddesinin ve besin ile ilişkide tespit edilen madde ve malzemelerin şekil, bileşim ve nitelikleri itibariyle kendisinde olmayan özellikleri sahip gibi göstermeleridir.

Tağşiş Nedir?

Gıda maddelerinin ve besin ile ilişkide tespit edilen madde ve malzemelerin, mevzuata ya da izin verdiği özelliklerine aykırı olarak üretilmesini durumunu tanımaktadır.

Gıda denetim laboratuvarlarında taklit ve tağşişi tespit etmek amacıyla çoğu test yapılmaktadır.
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR