Maaşlar 2.000-8.000 Bin Dolar! Rusya, Azerbaycan, Bulgaristan, Slovenya Yurt Dışı İş İlanları!

Maaşlar 2.000-8.000 Bin Dolar! Rusya, Azerbaycan, Bulgaristan, Slovenya Yurt Dışı İş İlanları!
YAYIN TARİHİ: 7.03.2022 10:04:00

Günümüzde yurt dışında çalışmak isteyen birçok kişi bulunuyor. Bu kişiler birçok farklı ülkelere yöneliyor. Özellikle son günlerde Türkiye piyasasındaki olumsuz gelişmeler kişileri yurt dışı sektörüne yöneltmiş oldu. Günümüzde pek çok ülkede Türkiye’den personel alımı yapılıyor.

Yurt dışındaki firmaların birçoğu açıklarını kapatmak için Türkiye’den eleman alımını tercih ediyor. Türkiye’den yurt dışına çalışmak için gidenlerin sayısında son yıllarda ciddi yükselişler gerçekleşmiş durumdadır. Peki, yurtdışında çalışmayı istiyorsanız hangi mesleklere sahip olmak avantajlı olacaktır?

Yurt Dışında Hangi Mesleklere İhtiyaç Duyuluyor?


Kişilerin en çok merak ettiği ve sorguladıkları konulardan birisi de yurt dışındaki firmalar hangi mesleklere ihtiyaç duyuyor sorusu oluyor. Yurt dışına gitmeyen kişilerin belli kriterlere sahip olmaları gerekiyor. Özellikle günümüzde yurt dışında en çok aranan meslek türlerinden birisi inşaat sektörü olarak karşımıza çıkıyor. İnşaat sektörü dünya üzerinde ilgi gören bir alan olarak biliniyor.

Dolayısıyla yurt dışında faaliyet gösteren firmalar inşaat sektörü açığını kapatmak için Türkiye’den personel alımı yapıyor. Mühendislik ve tamircilik alanında da yurt dışında eleman açığı bulunuyor. Makine mühendisi ve elektrik mühendisliği alanları en fazla ihtiyaç duyulan mühendislik sektörleri arasında yer alıyor. Bu sektörlere her geçe gün daha fazla elaman ihtiyacı oluşuyor.


Maaşlar Ne Düzeyde Oluyor?


Yurt dışında çalışmak isteyen kişilerin en önemli motivasyon kaynakları maaşlar olarak biliniyor. Dolayısıyla kişiler maaşların ne kadar olduğunu merak ediyor. Başlangıç olarak maaşların 2.500 $ dolar seviyesinde olduğu biliniyor.

Ancak ilerleyen yıllarda kişilerin tecrübe kademi arttıkça maaşlarda ciddi oranda artışlar yaşanıyor. Maaşlardaki artışlar sebebiyle 10 bin $ dolar seviyesine maaşların çıktığı biliniyor. Bu konularda belirleyici olan en önemli etken çalışılacak meslek türü olarak biliniyor.

Çalışılacak meslek türüne göre farklılık gösteren maaşlar özellikle inşaat ve mühendislik sektöründe oldukça dolgun düzeylerde oluyor. Maaşlar konusunda yurtdışının üst oldukça avantajlı olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Bu durum son zamanlarda ülkemizden de yurtdışına gitmeyi isteyenlerin sayısını arttırmaktadır.
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR