Lütfü Türkkan Şehit Yakınına Küfür Mü Etti? Lütfü Türkkan Ne Dedi? Lütfü Türkkan Kimdir, Nereli?

Lütfü Türkkan Şehit Yakınına Küfür Mü Etti? Lütfü Türkkan Ne Dedi? Lütfü Türkkan Kimdir, Nereli?
YAYIN TARİHİ: 6.11.2021 13:15:00

Gündeme bomba gibi düşen gelişme Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Lütfü Türkkan şehit yakınına küfür mü etti? Sorusu gündeme bomba gibi düştü. . İyi Parti'nin Bingöl ziyaretinde şehit ağabeyi Tahir Gümren İYİ Parti lideri Meral Akşener'e reaksiyon göstermiş sonrasında Lütfi Türkkan arasında sözlü bir münakaşa yaşandı. Şehit yakını Lütfü Türkkan'ın kendine ağır küfürler ettiğini dile getirdi. Lütfü Türkkan bu iddiaları sosyal medyadan yayınladığı paylaşım ile reddetmişti. Peki Lütfü Türkkan ne dedi? Lütfü Türkkan kimdir, nereli?

Lütfü Türkkan şehit yakınına küfür mü etti? Lütfü Türkkan ne dedi? Lütfü Türkkan kimdir, nereli? İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Bingöl'de bir takım ziyaretler bulunmak üzere Bingöl'e gitti. Bingöl'de şehit ağabeyi Tahir Gümren ile Lütfü Türkkan arasında münakaşa yaşandı. Şehit ağabeyi Tahir Gümren "Benim kardeşimin tüm bedeni parçalandı. Günlerce ayaklarını aradılar. HDP'yi, Selo'yu savunan bir bayan bu. Evet bu savunuyor. Kahvaltıya gidiyordu" sözleriyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e reaksiyon göstermişti. İkili arasında çıkan sözlü münakaşada şehit ağabeyi Lütfü Türkkan'ın kendine ağır küfürler ettiğini söylemişti. Lütfü Türkkan ise bu idiaları evvelce yalanladı sonrasında da özrü diledi.

Lütfü Türkkan şehit yakınına küfür etti mi?

Şehit yakınına ettiği küfrü kabul ederek Meral Akşener başta olmak üzere bütün bayanlardan ve herkesten özür diledi. Türkkan, ilk açıklamasında hadiyi "provokasyon" olarak değerlendirmişti

Lütfü Türkkan ne dedi?

Türkkan özür videosunda şu ifadeleri kullandı:

"Yaşanan şanssız hadiseyle alakalı bu videoyu çekmeye karar verdim. Bingöl'de daha evvelce Sayın Meral Akşener'e sosyal medya yolu ile hakaret ve küfür eden bir vatandaş karşımıza çıkarak, şimdi burada ifade etmek istemediğim bir grup lafları söylemeye devam etti. Ben de onu o kalabalıktan uzaklaştırmak isterken ciddi küfürlere de maruz kaldım. Onların bir alanı o videoda yoktu. Hatta söyledim, küfür etme diye de birkaç defa uyarı ettim. Netice itibariyle gelinen o sinir gerginliği, o sorunlu hal neticesi hiç yapmamam gereken bir şey yapmışım. Hakaret etmişim. Kötü sözler söylemişim. Bunlar doğru olmayan ve bana da hiç yakışmayan ifadeler, bunun da farkındayım. Ben o yüzden, burada başta bütün milletimizden, bir bayan olması nedeniyle Sayın Genel Başkanımız başta olmak üzere bütün bayanlardan, partililerimizden, arkadaşlarımdan da özür diliyorum. Doğru bir iş değildi bu. Yanlış bir şeydi ama o sinir gerginliği, o atmosferin getirdiği çok bir heyecan, doğru olmayan ve bana da hiç yakışmayan bir hata yapmaya sevk etti. Tekrar bütün milletimizden özür diliyorum ve bunun da kabulünü rica ediyorum. Teşekkür ediyorum."





LÜTFÜ TÜRKKAN KİMDİR?

Lütfü Türkkan, İstanbul'da 5 Şubat 1959 tarihinde dünyaya geldi. Babasının adı Cevat, annesinin adı Halise'dir.

İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Yüksek Okulu (Ön lisans), Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü (Ön lisans) ve Makedonya Kiril Metodij Üniversitesi Türkoloji Bölümünü bitirdi.

Doce Golcev Üniversitesi Türkoloji Bölümünde yüksek lisans öğrenimine devam eden Türkkan, Besin Mad. San. Tic. AŞ (TÜGMAD)'nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak vazife yapmaktadır. Kocaeli Sanayi Odası Meclis Üyeliği ile Dilovası Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Komite Üyeliği, Bursaspor As Başkanlığı, Vardar Spor ve Karagümrükspor Başkanlığı yaptı. Rumeli Türkleri Kültür Dayanışma Derneği ve Rumeli Eğitim Vakfında Başkanlık vazifeinde bulundu. Beykent ve Boğaziçi Üniversiteleri doğrultusundan düzenlenen Balkan konferanslarına tebliğler sundu.

 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR