Konya Selçuk Üniversitesi Hüseyin Gökalp ne hocası? Hüseyin Gökalp kimdir?

Konya Selçuk Üniversitesi Hüseyin Gökalp ne hocası? Hüseyin Gökalp kimdir?
YAYIN TARİHİ: 12.11.2021 09:49:00

​Hüseyin Gökalp kimdir? Hüseyin Gökalp ne hocası? Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümünde tüm yurtta anma etkinlikleri düzenlendi. Ancak Konya Selçuk Üniversitesi'nde akademisyen Hüseyin Gökalp'in sosyal medya paylaşımları bu anlamlı günde büyük tepki çekmişti. Gökalp'in 10 Kasım paylaşımında; "Doğ ey güneş erit taştan adamı Ve kurut taşları diken elleri" ifadelerini kullanması sosyal medyada tepki çekmişti.

Atatürk'ün ölüm yıldönümü 10 Kasım'da sosyal medya hesabından paylaşım yaptıktan sonra büyük tepki çeken Hüseyin Gökalp kimdir? Gökalp, Atatürk heykeline yazılan “Doğ ey güneş erit taştan adamı" sözlerini hesabında paylaşmıştı. Gökalp'ın odası öfkeli bir grup tarafından basıldı. Peki; Hüseyin Gökalp kimdir? 

HÜSEYİN GÖKALP NE DEDİ?

Gökalp, geçtiğimiz yıllarda Boğaziçi Üniversitesi'ndeki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk heykeline yazılan “Doğ ey güneş erit taştan adamı" sözlerini hesabında paylaştı.



HÜSEYİN GÖKALP KİMDİR?

1981 Konya doğumlu. 1999 Nazilli İmam Hatip Lisesi ve 2004 Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu.


Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Tarihi Bilim Dalında "Sosyokültürel ve Dini Açılardan Moriskoların Tarihi" isimli tez ile yüksek lisans diploması aldı.

2019 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Tarihi Bilim Dalında "Irak'ın Fethi ve İslamlaşma Süreci" isimli doktora tezini tamamladı.

HÜSEYİN GÖKALP NE HOCASI?

Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, Siyer-i Nebi ve İslam Tarihi anabilim dalında Dr. Öğr. Üyesi olarak çalışmaktadır.



 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR