Kavcıoğlu'ndan Flaş Kripto Para Açıklaması! 2 Haftaya Kadar...

Kavcıoğlu'ndan Flaş Kripto Para Açıklaması! 2 Haftaya Kadar...
YAYIN TARİHİ: 24.04.2021 15:50:00

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, tarafından önemli açıklama geldi. Kavcıoğlu kripto paralar hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Yeni düzenlemelerin yolda olduğunu belirtti...

Son günlerde kripto paralar gündeme oturdu. Yaşanan vurgunun ardından herkes tarafından ilgi odağı olan kripto paralar araştırılmaya devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, tarafından önemli açıklama geldi.Kavcıoğlu, kripto para konusunda 2 hafta içerisinde yasal düzenleme yapılacağı açıklamasında bulundu.

Ortak yapılan canlı yayınında soruları yanıtlayan Kavcıoğlu '' Kriptoyla çıkan para büyük ve rahatsız edici. Giden para geliyor mu belirsiz. Nereye gittiğini bilemiyoruz bu kripto paraların. Avrupa ve ABD’ye giden bir kripto akışı var. SPK, BDDK, Bakanlık kendi düzenlemelerini yapıyor. 2 haftaya kadar sisteme düzenleme gelecek'' açıklamasında bulundu.

YENİ DÜZENLEME YOLDA!

Türkiye kripto para konusunda 2 hafta içerisinde yasal düzenleme yapacağı açıklaması yapılmıştır. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, kripto para konusunda 2 hafta içerisinde yasal düzenleme yapılacağını belirtti.

Kavcıoğlu açıklamasında, Merkez Bankası'nın 30 Nisan'da yürürlüğe girecek yönetmelikle ödemeleri yasaklamadığını belirtirken, ödeme kuruluşlarının aracılık etmesini yasakladığını ifade ederek, yeni düzenlemenin yolda olduğuna vurgu yapmıştır.


"2 HAFTAYA KADAR SİSTEME DÜZENLEME GELECEK"

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu ''Kriptoyla çıkan para büyük ve rahatsız edici. Dışarıya müthiş bir para trafiği var. Şu an bizi çok rahatsız eden bir para trafiği var. Giden paranın nereye, kime gittiğini bilmiyorsunuz. Çin yasakladı, Hindistan yasakladı. Çin'de bu mümkün. Siz sadece yasaklayarak bu işi halletme şansınız yoktur. Biz 1-2 hafta içerisinde bir noktaya getireceğiz düzenlemeyi. Avrupa ve ABD’ye giden bir kripto akışı var. SPK, BDDK, Bakanlık kendi düzenlemelerini yapıyor. 2 haftaya kadar sisteme düzenleme gelecek'' ifadelerini kullandı.

"BU BİR VARLIK MI, MAL MI?"

Kavcıoğlu açıklamasında, daha geniş bir düzenleme üzerinde çalışıldığını ifade ederek'' Bir kere tanımı yok. Bu bir varlık mı, mal mı, nerede saklayacaksınız? Bunların hepsi çok muğlak. Bunlarla ilgili düzenlemeler yapılırken, sıkıntılı durumlar var. 2 hafta içerisinde düzenlemeler sanırım bir noktaya gelecek'' açıklamasında bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 16 Nisan 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kripto para ve varlıkların ödemelerde kullanılamayacağına ilişkin düzenlemeye dair yazılı bir açıklama yapılmıştır.  Yapılan açıklamaya göre, kripto paraların herhangi bir düzenleme ve denetim mekanizması olmaması, kripto varlıkların merkezi bir muhatabın bulunmaması, piyasa değerlerinin aşırı değişkenlik göstermesi, anonim yapılarından dolayı yasadışı faaliyetlerde kullanılabilmesi, ayrıca cüzdanların çalınabilmesi yada sahiplerinin bilgileri dışında usulsüz olarak kullanılabilmesine dair sıkıntıların oluşabilmesi, işlemlerin geri dönülemez nitelikte olmaları ve ödemelerde kullanılmasının telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabileceğine vurgu yapılmıştır.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR