Kan Donduran Mesaj! Avukat Dilara Yıldız Neden Öldürüldü? Katil Oktay Dönmez Kimdir, Kaç Yaşında?

Kan Donduran Mesaj! Avukat Dilara Yıldız Neden Öldürüldü? Katil Oktay Dönmez Kimdir, Kaç Yaşında?
YAYIN TARİHİ: 11.01.2022 11:21:00

Sosyal medya bu olayla çalkalanıyor. Bu anlamda eski nişanlısı tarafından öldürülen Avukat Dilara Yıldızın arama motorlarında en fazla aratılanlar arasına girmiş durumda. Olay, saat 22.00 sıralarında Tuzla Cami Mahallesi Sahilyolu Caddesi'nde tespit edilen bir restoranda gerçekleşti. İstanbul Barosuna kayıtlı Avukat Dilara Yıldız (29) eski nişanlısı Oktay Dönmez (29) doğrultusundan yemek yedikleri restoranda tabanca ile ateş açılarak öldürüldü. Peki Dilara Yıldız deden öldürüldü? Eski nişanlı Oktay Dönmez kimdir, nereli, kaç yaşında?

Birkaç gündür iş nedeniyle kent dışında olan Avukat Dilara Yıldız evine geldiği sırada eski nişanlısının evde olduğunu fark etti. Eski nişanlısı Oktay Dönmez doğrultusundan kendi evinde darp edildikten sonra silah zoruyla Tuzla'da tespit edilen restorana getirildi. Peki Dilara Yıldız deden öldürüldü? Eski nişanlı Oktay Dönmez kimdir, nereli, kaç yaşında? İkili burada bir vakit konuştuktan sonra Dilara Yıldız restoranda tespit edilen vatandaşlardan yardım istedi. Son dakika gelişmeleri haberlerim.com.tr'de

Vatandaşların vakası polis ekiplerine bildirmesi üstüne vaka yerine gelen polis ekiplerini gören katil Oktay Dönmez belinde tespit edilen tabancayı çıkararak Avukat Dilara Yıldız'a 5 el ateş etti. Avukat Dilara Yıldız başına, boynuna ve göğsüne isabet eden kurşunlar ile vaka yerinde hayatını kaybetti. Katil Oktay Dönmez vaka yerinde polis ekipleri doğrultusundan gözaltına alındı. Vaka yeri araştırma ekiplerinin çalışmalarından sonra Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumuna sevk edildi. Savcılık vakala alakalı tahkîkat başlattı.



10 GÜN BOYUNCA EVDE YILDIZ’I BEKLEDİ

Katil Oktay Dönmez, duruşmaları nedeniyle bir vakittir kent dışında olan Avukat Dilara Yıldız'ın Tuzla'da tespit edilen evinde 10 gün boyunca gelmesini bekledi.

İddiaya göre, katil Oktay Dönmez, Avukat Dilara Yıldız eve geldiği zaman silah zoruyla Yıldız'ı alıkoyarak darp etti.

Dönmez, daha daha eskiden hazırladığı senetleri Yıldız'ın imzalamasını ve Yıldız'a ait olan otomobili kendi üstüne geçirmesi amacıyla baskı yaptığı öğrenildi.

CİNAYET POLİS MERKEZİNİN YANINDA BULUNAN RESTORANDA İŞLENDİ

Katil Dönmez doğrultusundan zorla alıkonularak polis merkezinin yanısıra tespit edilen restorana getirilen Avukat Dilara Yıldız burada bir vakit katil Dönmez ile oturdu.

Çevredekilerin iddiasına göre, Yıldız lavoboya giderken dahi katil Oktay Dönmez, Yıldız'ın yanısıran ayrılmadı.

İkili restoranda bir vakit konuştuktan sonra, vaka yerine gelen polis ekiplerini gören Dönmez panik yaparak ayağa kalktı.

Dilara Yıldız'a 5 el ateş eden Dönmez vaka yerinde polis ekipleri doğrultusundan yakalandı. Yıldız vaka yerinde bedenine aldığı kurşunlar ile hayatını kaybetti.



KATİLİN GÖNDERDİĞİ MESAJLAR KAN DONDURDU


Katil Oktay Dönmez'in, Avukat Dilara Yıldız'a sosyal medya üzerinden attığı mesajlar kan dondurdu.

Dönmez'in, Dilara Yıldız'a attığı mesajlarda Yıldız'ı öldüreceğini planladığını ve kendine “çok vakitinin yok bu hayatta” diyerek tehdit ettiği görüldü.
Mesajları sosyal medya hesabında paylaşan Yıldız, “Özür dileyerek paylaşmak ve buradan yanıt vermek istiyorum.. Öncelik ile bu yabancı kaynaklı numaradan yazınca şikayet etsem de bulunamam sanıyorsun, rahatsın ama nasıl bulunduğunu sana yaşatarak öğreteceğim.” Dediği görüldü.

Avukat Dilara Yıldız'ın bayana şiddete karşı sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaptığı görüldü.

Yıldız, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde paylaştığı gönderide, “Kadına yönelik her türlü şiddete hayır! Kadınlara fiziksel, sözsel ya da psikolojik olarak şiddet yapmak insanlık suçudur. Bu çirkin suç; kültürel, dini ya da sosyal kılıflarla haklı gösterilemez” şeklinde reaksiyon gösterdiği görüldü.



ARKADAŞLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Avukat Dilara Yıldız'ın yakınları ve arkadaşları acı vakası haber alır almaz vaka yerine koştu.
Cinayetin işlendiği restoran önünde toplanan Yıldız'ın acılı yakınları vaka yerinde sinir krizi geçirdi.

“KENDİSİ YOKKEN EVİNDE KALMIŞ”

Dilara Yıldız'ın yakın dostu, “Bayağı bir vakittir tehdit alıyordu. Hatta biz uyardık, tek kalma, tek gelme. Evinde kalmış, kendisi yokken. Bugün nasıl yakaladı onu tam bilmiyorum, yalnızca benden yardım istedi. İlk beni aradı, benim haberim yoktu İstanbul’a geldiği zamann. ‘Bana gelecektin Meniş, sakın gelme' dedi. Ben bir an kala kaldım, nasıl? dedim. Dedi gelme, ben konuk ağırlıyorum şu anda dedi. Sesi çok tedirgin ve keskindi. Tamam mı dedi sonrasında kapattı. Ben eşime dedim eyvah bu dedim, sapık bunu yakaladı. Ondan sonra ailesine ulaştım.” dedi



İMAMA GELSİN BOL BOL KURAN OKUSUN

Katilin kendine de mesaj attığını bildiren Yıldız'ın dostu, “Evet eski nişanlısıydı. Çocuk dengesiz bir çocuktu esasen. Nişanlandığında fark etti, yüzüğü attı.

Attıktan sonra saplantı yapmaya başladı. Çocuk benim numaramı arıyordu, birkaç kere aradı. İş yerime sosyal medyadan ulaştı. Kendisi de tesadüfen benim iş yerimdeydi. Sonra benim numaramı bulmuş. Dün akşam bana yazdı bir şeyler. Kimsin dedim, numara kayıtlı olmadığı amacıyla ben Oktay dedi. Dilara’yla alakalı abuk subuk şeyler dedin, bak sen tehdit ediyorsun dedim.. Bu insanlığa yakışmaz. Ben şu an Gürcistan’dayım, tehdit de etmiyorum, ispatlayın dedi. Sadece şunu yazmış, ‘imana gelsin, bol bol Kur’an okusun.' Telefonumda gözüküyor bunlar, polise vereceğim. Daha sonra esasen bu haberi aldık.” Dedi.

Öldürülen Avukat Dilara Yıldız'ın dostu Ayşe Aydın, “Şu anda aslında hepimizin canı acıyor. Gerçekten, içeride yatan hiç hak etmediği bu davranışı yaşam sürdüren hanımefendi, avukatımız, aynı vakitte dostumız. İstanbul Güzellik Uzmanları Odası’nın avukatıydı, resmi avukatıydı. Sadece İstanbul değil, Türkiye'deki bütün güzellik uzmanlarının hakkını güvenliğini sağlamak amacıyla davalar açan yüz bine yakın bayan esnafın avukatıydı. Ve bu bayan cinayetlerinin bundan sonra bitmesini istiyorum, bayana şiddeti istemiyoruz. Daha evvel Dilara bana, Dilara diyorum öldüğünü hala kabul edemiyorum, ihanete uğradığı amacıyla ayrıldığını söylemişti. Kurtulamadığını, sorun yaşadığını, esasen her bireyin elinde mesajları var.” dedi.



 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR