Yoğurt Soslu Fırın Piliç Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Yoğurt Soslu Fırın Piliç Kaç Kalori? Yoğurt Soslu Fırın Piliç Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Yoğurt Soslu Fırın Piliç Kaç Kalori? Yoğurt Soslu Fırın Piliç Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Yoğurt Soslu Fırın Piliç yemek zararlı mı? faydalı mı? Yoğurt Soslu Fırın Piliç kaç kalori? Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Yoğurt Soslu Fırın Piliç içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Yoğurt Soslu Fırın Piliç kaç kalori, Yoğurt Soslu Fırın Piliç yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Yoğurt Soslu Fırın Piliç gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Yoğurt Soslu Fırın Piliç ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Yoğurt Soslu Fırın Piliç ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Yoğurt Soslu Fırın Piliç İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde de var. 1 Porsiyon (Orta) Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde 152,56 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Yoğurt Soslu Fırın Piliç yiyerek de alabiliyoruz. Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Yoğurt Soslu Fırın Piliç yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Yoğurt Soslu Fırın Piliç İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Porsiyon (Orta) Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde ortalama 226,58 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Yoğurt Soslu Fırın Piliç içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Yoğurt Soslu Fırın Piliç İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Porsiyon (Orta) Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde yaklaşık olarak 10,64 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Yoğurt Soslu Fırın Piliç İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde Kolestrol bulunuyor. Kolesterol kan içerisinde muma benzer bir yapıya sahip yağ türüdür. Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde de bulunan bu kolesterol genel olarak ikiye ayrılır. İyi huylu ve kötü huylu kolestrol olarak adlandırılırlar. Kötü huylu olan kolesterol kalp krizi ve beyin kanamasına yol açarken, iyi huyku kolesterol ise tam tersi işlev görür. Yani kötü huyku kolestrolde yaşanan durumu tersine çevirir. 1 Porsiyon (Orta) Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde yaklaşık olarak 99 mg kolesterol bulunmaktadır.

Yoğurt Soslu Fırın Piliç İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Porsiyon (Orta) Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Yoğurt Soslu Fırın Piliç yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Porsiyon (Orta) Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde 0,65 g olarak bulunuyor.

Yoğurt Soslu Fırın Piliç İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Porsiyon (Orta) Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde yaklaşık olarak 1,33 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Yoğurt Soslu Fırın Piliç tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Yoğurt Soslu Fırın Piliç İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Porsiyon (Orta) Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde 8,87 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Yoğurt Soslu Fırın Piliç İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Yoğurt Soslu Fırın Piliç yiyeceği de var. Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Porsiyon (Orta) Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde yaklaşık olarak 504,03 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Yoğurt Soslu Fırın Piliç tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Yoğurt Soslu Fırın Piliç İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde Protein bulunuyor. Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Yoğurt Soslu Fırın Piliç dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Porsiyon (Orta) Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde de 23,75 g Protein bulunuyor.

Yoğurt Soslu Fırın Piliç İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Yoğurt Soslu Fırın Piliç ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Porsiyon (Orta) Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde yaklaşık olarak 241,74 mg sodyum bulunuyor. Peki Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Yoğurt Soslu Fırın Piliç yiyerek sodyum almış olursunuz.

Yoğurt Soslu Fırın Piliç İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerinde A Vitamini bulunuyor. A Vitamini özellikle diş sağlığı, kemik yapısının güçlü ve dayanıklı olması ile cilt sağlığı için son derece önemlidir. Eğer vücutta A vitamini eksik kalırsa özellikle gözlerde başlayan bulanmalarla bu açığa verilir. Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde de A Vitamini bulunmaktadır. 1 Porsiyon (Orta) Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde yaklaşık olarak 115,83 iu A Vitamini bulunur. Yoğurt Soslu Fırın Piliç tüketerek siz de A Vitamini ihtiyacınızın bir bölümünü bu besinden karşılayabilirsiniz.

Yoğurt Soslu Fırın Piliç İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde C Vitamini bulunuyor. C Vitamini vücut sağlığımız için son derece önemli bir vitamindir. Özellikle bağışıklık sistemimizin güçlü olabilmesi adına bol miktarda C Vitamini tüketmemiz gerekiyor. Yoğurt Soslu Fırın Piliç yiyerek C Vitamini ihtiyacımızın bir bölümünü karşılayabiliyoruz. 1 Porsiyon (Orta) Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde 7,72 mg miktarında C vitamini bulunmaktadır. C Vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirmesi dışında da faydaları büyüktür. Kronik hastalık riskini azaltır, yüksek tansiyonu yönetmeye yardımcı olur, kanda bulunan ürik asit seviyesini düşürür, demir eksikliğini gidermeye yardımcı olur, cilt sağlığını iyileştirir, yaraları iyileştirir, cilt ve saç için de son derece önemlidir.

Peki miktar olarak Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Yoğurt Soslu Fırın Piliç yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Yoğurt Soslu Fırın Piliç içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Porsiyon (Orta) Yoğurt Soslu Fırın Piliç İçindeki Besinler

  • 10,64 Karbonhidrat
  • 23,75 Protein
  • 8,87 Yağ
  • 0,65 Lif
  • 99 Kolesterol
  • 241,74 Sodyum
  • 504,03 Potasyum
  • 152,56 Kalsiyum
  • 115,83 A Vitamini
  • 7,72 C Vitamini
  • 10,64 Karbonhidrat

1 Adet Yoğurt Soslu Fırın Piliç İçindeki Besinler

  • 10,64 Karbonhidrat
  • 23,75 Protein
  • 8,87 Yağ
  • 0,65 Lif
  • 99 Kolesterol
  • 241,74 Sodyum
  • 504,03 Potasyum
  • 152,56 Kalsiyum
  • 115,83 A Vitamini
  • 7,72 C Vitamini
  • 10,64 Karbonhidrat

1 Köfte Kadar Yoğurt Soslu Fırın Piliç İçindeki Besinler

  • 1,28 Karbonhidrat
  • 2,85 Protein
  • 1,06 Yağ
  • 0,08 Lif
  • 11,88 Kolesterol
  • 29,01 Sodyum
  • 60,48 Potasyum
  • 18,31 Kalsiyum
  • 13,9 A Vitamini
  • 0,93 C Vitamini
  • 1,28 Karbonhidrat

1 Gram Yoğurt Soslu Fırın Piliç İçindeki Besinler

  • 0,04 Karbonhidrat
  • 0,09 Protein
  • 0,04 Yağ
  • 0 Lif
  • 0,4 Kolesterol
  • 0,97 Sodyum
  • 2,02 Potasyum
  • 0,61 Kalsiyum
  • 0,46 A Vitamini
  • 0,03 C Vitamini
  • 0,04 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


YOĞURT SOSLU FIRIN PİLİÇ İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0