Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu Kaç Kalori? Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu Kaç Kalori? Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu yemek zararlı mı? faydalı mı? Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu kaç kalori? Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu kaç kalori, Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde de var. 1 Porsiyon (Orta) Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde 35,1 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu yiyerek de alabiliyoruz. Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Porsiyon (Orta) Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde ortalama 15,6 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Porsiyon (Orta) Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde yaklaşık olarak 1,31 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde hiç kolesterol yok. Kolesterol oranı 0.

Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Porsiyon (Orta) Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Porsiyon (Orta) Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde 4,2 g olarak bulunuyor.

Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde hiç demir yok. Demir oranı 0.

Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde hiç yağ yok. Yağ oranı 0.

Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu yiyeceği de var. Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Porsiyon (Orta) Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde yaklaşık olarak 32,5 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde Protein bulunuyor. Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Porsiyon (Orta) Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde de 0,45 g Protein bulunuyor.

Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Porsiyon (Orta) Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde yaklaşık olarak 599,3 mg sodyum bulunuyor. Peki Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu yiyerek sodyum almış olursunuz.

Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde hiç A Vitamini yok. A Vitamini oranı 0.

Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde hiç C Vitamini yok. C Vitamini oranı 0.

Peki miktar olarak Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Porsiyon (Orta) Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu İçindeki Besinler

  • 1,31 Karbonhidrat
  • 0,45 Protein
  • 0 Yağ
  • 4,2 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 599,3 Sodyum
  • 32,5 Potasyum
  • 35,1 Kalsiyum
  • 0 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 1,31 Karbonhidrat

1 Gram Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu İçindeki Besinler

  • 0,02 Karbonhidrat
  • 0,01 Protein
  • 0 Yağ
  • 0,06 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 9,22 Sodyum
  • 0,5 Potasyum
  • 0,54 Kalsiyum
  • 0 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 0,02 Karbonhidrat

1 Adet (Orta) Yeşil/Dolmalık Biber Turşusu İçindeki Besinler

  • 0,34 Karbonhidrat
  • 0,12 Protein
  • 0 Yağ
  • 1,1 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 156,74 Sodyum
  • 8,5 Potasyum
  • 9,18 Kalsiyum
  • 0 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 0,34 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


YEŞİL/DOLMALIK BİBER TURŞUSU İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0