Tofulu Sebzeli Menemen Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Tofulu Sebzeli Menemen Kaç Kalori? Tofulu Sebzeli Menemen Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Tofulu Sebzeli Menemen Kaç Kalori? Tofulu Sebzeli Menemen Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Tofulu Sebzeli Menemen yemek zararlı mı? faydalı mı? Tofulu Sebzeli Menemen kaç kalori? Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Tofulu Sebzeli Menemen içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Tofulu Sebzeli Menemen kaç kalori, Tofulu Sebzeli Menemen yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Tofulu Sebzeli Menemen gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Tofulu Sebzeli Menemen ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Tofulu Sebzeli Menemen ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Tofulu Sebzeli Menemen İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde de var. 1 Porsiyon (Orta) Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde 242,5 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Tofulu Sebzeli Menemen yiyerek de alabiliyoruz. Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Tofulu Sebzeli Menemen yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Tofulu Sebzeli Menemen İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Porsiyon (Orta) Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde ortalama 317,37 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Tofulu Sebzeli Menemen içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Tofulu Sebzeli Menemen İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Porsiyon (Orta) Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde yaklaşık olarak 10,15 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Tofulu Sebzeli Menemen İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde hiç kolesterol yok. Kolesterol oranı 0.

Tofulu Sebzeli Menemen İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Porsiyon (Orta) Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Tofulu Sebzeli Menemen yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Porsiyon (Orta) Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde 3,42 g olarak bulunuyor.

Tofulu Sebzeli Menemen İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Porsiyon (Orta) Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde yaklaşık olarak 5,51 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Tofulu Sebzeli Menemen tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Tofulu Sebzeli Menemen İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Porsiyon (Orta) Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde 22,08 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Tofulu Sebzeli Menemen İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Tofulu Sebzeli Menemen yiyeceği de var. Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Porsiyon (Orta) Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde yaklaşık olarak 739,69 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Tofulu Sebzeli Menemen tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Tofulu Sebzeli Menemen İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde Protein bulunuyor. Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Tofulu Sebzeli Menemen dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Porsiyon (Orta) Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde de 20,07 g Protein bulunuyor.

Tofulu Sebzeli Menemen İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Tofulu Sebzeli Menemen ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Porsiyon (Orta) Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde yaklaşık olarak 928,48 mg sodyum bulunuyor. Peki Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Tofulu Sebzeli Menemen yiyerek sodyum almış olursunuz.

Tofulu Sebzeli Menemen İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Tofulu Sebzeli Menemen içerinde A Vitamini bulunuyor. A Vitamini özellikle diş sağlığı, kemik yapısının güçlü ve dayanıklı olması ile cilt sağlığı için son derece önemlidir. Eğer vücutta A vitamini eksik kalırsa özellikle gözlerde başlayan bulanmalarla bu açığa verilir. Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde de A Vitamini bulunmaktadır. 1 Porsiyon (Orta) Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde yaklaşık olarak 656,3 iu A Vitamini bulunur. Tofulu Sebzeli Menemen tüketerek siz de A Vitamini ihtiyacınızın bir bölümünü bu besinden karşılayabilirsiniz.

Tofulu Sebzeli Menemen İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde C Vitamini bulunuyor. C Vitamini vücut sağlığımız için son derece önemli bir vitamindir. Özellikle bağışıklık sistemimizin güçlü olabilmesi adına bol miktarda C Vitamini tüketmemiz gerekiyor. Tofulu Sebzeli Menemen yiyerek C Vitamini ihtiyacımızın bir bölümünü karşılayabiliyoruz. 1 Porsiyon (Orta) Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde 43,71 mg miktarında C vitamini bulunmaktadır. C Vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirmesi dışında da faydaları büyüktür. Kronik hastalık riskini azaltır, yüksek tansiyonu yönetmeye yardımcı olur, kanda bulunan ürik asit seviyesini düşürür, demir eksikliğini gidermeye yardımcı olur, cilt sağlığını iyileştirir, yaraları iyileştirir, cilt ve saç için de son derece önemlidir.

Peki miktar olarak Tofulu Sebzeli Menemen içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Tofulu Sebzeli Menemen yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Tofulu Sebzeli Menemen içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Tofulu Sebzeli Menemen içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Porsiyon (Orta) Tofulu Sebzeli Menemen İçindeki Besinler

  • 10,15 Karbonhidrat
  • 20,07 Protein
  • 22,08 Yağ
  • 3,42 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 928,48 Sodyum
  • 739,69 Potasyum
  • 242,5 Kalsiyum
  • 656,3 A Vitamini
  • 43,71 C Vitamini
  • 10,15 Karbonhidrat

1 Gram Tofulu Sebzeli Menemen İçindeki Besinler

  • 0,05 Karbonhidrat
  • 0,09 Protein
  • 0,1 Yağ
  • 0,02 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 4,22 Sodyum
  • 3,36 Potasyum
  • 1,1 Kalsiyum
  • 2,98 A Vitamini
  • 0,2 C Vitamini
  • 0,05 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


TOFULU SEBZELİ MENEMEN İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0