Sade Poğaça Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Sade Poğaça Kaç Kalori? Sade Poğaça Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Sade Poğaça Kaç Kalori? Sade Poğaça Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Sade Poğaça yemek zararlı mı? faydalı mı? Sade Poğaça kaç kalori? Sade Poğaça içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Sade Poğaça içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Sade Poğaça kaç kalori, Sade Poğaça yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Sade Poğaça gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Sade Poğaça ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Sade Poğaça ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Sade Poğaça İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Sade Poğaça içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Sade Poğaça içerisinde de var. 1 Adet (Orta) Sade Poğaça içerisinde 25,09 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Sade Poğaça yiyerek de alabiliyoruz. Sade Poğaça içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Sade Poğaça yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Sade Poğaça İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Adet (Orta) Sade Poğaça içerisinde ortalama 263,43 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Sade Poğaça içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Sade Poğaça içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Sade Poğaça içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Sade Poğaça İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Sade Poğaça içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Adet (Orta) Sade Poğaça içerisinde yaklaşık olarak 28,49 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Sade Poğaça İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Sade Poğaça içerisinde Kolestrol bulunuyor. Kolesterol kan içerisinde muma benzer bir yapıya sahip yağ türüdür. Sade Poğaça içerisinde de bulunan bu kolesterol genel olarak ikiye ayrılır. İyi huylu ve kötü huylu kolestrol olarak adlandırılırlar. Kötü huylu olan kolesterol kalp krizi ve beyin kanamasına yol açarken, iyi huyku kolesterol ise tam tersi işlev görür. Yani kötü huyku kolestrolde yaşanan durumu tersine çevirir. 1 Adet (Orta) Sade Poğaça içerisinde yaklaşık olarak 24,98 mg kolesterol bulunmaktadır.

Sade Poğaça İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Sade Poğaça içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Adet (Orta) Sade Poğaça içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Sade Poğaça içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Sade Poğaça yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Adet (Orta) Sade Poğaça içerisinde 1,05 g olarak bulunuyor.

Sade Poğaça İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Sade Poğaça içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Adet (Orta) Sade Poğaça içerisinde yaklaşık olarak 0,66 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Sade Poğaça tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Sade Poğaça içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Sade Poğaça İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Sade Poğaça içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Sade Poğaça içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Adet (Orta) Sade Poğaça içerisinde 14,29 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Sade Poğaça içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Sade Poğaça İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Sade Poğaça içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Sade Poğaça yiyeceği de var. Sade Poğaça içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Adet (Orta) Sade Poğaça içerisinde yaklaşık olarak 56,38 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Sade Poğaça içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Sade Poğaça tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Sade Poğaça İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Sade Poğaça içerisinde Protein bulunuyor. Sade Poğaça içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Sade Poğaça dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Sade Poğaça içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Sade Poğaça içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Adet (Orta) Sade Poğaça içerisinde de 4,99 g Protein bulunuyor.

Sade Poğaça İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Sade Poğaça içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Sade Poğaça ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Adet (Orta) Sade Poğaça içerisinde yaklaşık olarak 139,52 mg sodyum bulunuyor. Peki Sade Poğaça içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Sade Poğaça yiyerek sodyum almış olursunuz.

Sade Poğaça İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Sade Poğaça içerinde A Vitamini bulunuyor. A Vitamini özellikle diş sağlığı, kemik yapısının güçlü ve dayanıklı olması ile cilt sağlığı için son derece önemlidir. Eğer vücutta A vitamini eksik kalırsa özellikle gözlerde başlayan bulanmalarla bu açığa verilir. Sade Poğaça içerisinde de A Vitamini bulunmaktadır. 1 Adet (Orta) Sade Poğaça içerisinde yaklaşık olarak 382,72 iu A Vitamini bulunur. Sade Poğaça tüketerek siz de A Vitamini ihtiyacınızın bir bölümünü bu besinden karşılayabilirsiniz.

Sade Poğaça İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Sade Poğaça içerisinde C Vitamini bulunuyor. C Vitamini vücut sağlığımız için son derece önemli bir vitamindir. Özellikle bağışıklık sistemimizin güçlü olabilmesi adına bol miktarda C Vitamini tüketmemiz gerekiyor. Sade Poğaça yiyerek C Vitamini ihtiyacımızın bir bölümünü karşılayabiliyoruz. 1 Adet (Orta) Sade Poğaça içerisinde 0,07 mg miktarında C vitamini bulunmaktadır. C Vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirmesi dışında da faydaları büyüktür. Kronik hastalık riskini azaltır, yüksek tansiyonu yönetmeye yardımcı olur, kanda bulunan ürik asit seviyesini düşürür, demir eksikliğini gidermeye yardımcı olur, cilt sağlığını iyileştirir, yaraları iyileştirir, cilt ve saç için de son derece önemlidir.

Peki miktar olarak Sade Poğaça içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Sade Poğaça yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Sade Poğaça içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Sade Poğaça içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Sade Poğaça içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Adet (Orta) Sade Poğaça İçindeki Besinler

  • 28,49 Karbonhidrat
  • 4,99 Protein
  • 14,29 Yağ
  • 1,05 Lif
  • 24,98 Kolesterol
  • 139,52 Sodyum
  • 56,38 Potasyum
  • 25,09 Kalsiyum
  • 382,72 A Vitamini
  • 0,07 C Vitamini
  • 28,49 Karbonhidrat

1 Porsiyon (Orta) Sade Poğaça İçindeki Besinler

  • 38,21 Karbonhidrat
  • 6,69 Protein
  • 19,16 Yağ
  • 1,41 Lif
  • 33,5 Kolesterol
  • 187,11 Sodyum
  • 75,6 Potasyum
  • 33,65 Kalsiyum
  • 513,25 A Vitamini
  • 0,1 C Vitamini
  • 38,21 Karbonhidrat

1 Adet (Büyük) Sade Poğaça İçindeki Besinler

  • 40,71 Karbonhidrat
  • 7,13 Protein
  • 20,41 Yağ
  • 1,5 Lif
  • 35,69 Kolesterol
  • 199,32 Sodyum
  • 80,54 Potasyum
  • 35,85 Kalsiyum
  • 546,74 A Vitamini
  • 0,1 C Vitamini
  • 40,71 Karbonhidrat

1 Adet (Küçük) Sade Poğaça İçindeki Besinler

  • 18,32 Karbonhidrat
  • 3,21 Protein
  • 9,18 Yağ
  • 0,68 Lif
  • 16,06 Kolesterol
  • 89,69 Sodyum
  • 36,24 Potasyum
  • 16,13 Kalsiyum
  • 246,03 A Vitamini
  • 0,05 C Vitamini
  • 18,32 Karbonhidrat

1 Yarım Sade Poğaça İçindeki Besinler

  • 14,25 Karbonhidrat
  • 2,49 Protein
  • 7,14 Yağ
  • 0,53 Lif
  • 12,49 Kolesterol
  • 69,76 Sodyum
  • 28,19 Potasyum
  • 12,55 Kalsiyum
  • 191,36 A Vitamini
  • 0,04 C Vitamini
  • 14,25 Karbonhidrat

1 Çeyrek Sade Poğaça İçindeki Besinler

  • 7,33 Karbonhidrat
  • 1,28 Protein
  • 3,67 Yağ
  • 0,27 Lif
  • 6,42 Kolesterol
  • 35,88 Sodyum
  • 14,5 Potasyum
  • 6,45 Kalsiyum
  • 98,41 A Vitamini
  • 0,02 C Vitamini
  • 7,33 Karbonhidrat

1 Gram Sade Poğaça İçindeki Besinler

  • 0,41 Karbonhidrat
  • 0,07 Protein
  • 0,2 Yağ
  • 0,02 Lif
  • 0,36 Kolesterol
  • 1,99 Sodyum
  • 0,81 Potasyum
  • 0,36 Kalsiyum
  • 5,47 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 0,41 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


SADE POĞAÇA İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0