Mascarpone Peynirli Tiramisu Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Mascarpone Peynirli Tiramisu Kaç Kalori? Mascarpone Peynirli Tiramisu Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Mascarpone Peynirli Tiramisu Kaç Kalori? Mascarpone Peynirli Tiramisu Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Mascarpone Peynirli Tiramisu yemek zararlı mı? faydalı mı? Mascarpone Peynirli Tiramisu kaç kalori? Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Mascarpone Peynirli Tiramisu içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Mascarpone Peynirli Tiramisu kaç kalori, Mascarpone Peynirli Tiramisu yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Mascarpone Peynirli Tiramisu gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Mascarpone Peynirli Tiramisu ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Mascarpone Peynirli Tiramisu ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Mascarpone Peynirli Tiramisu İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde de var. 1 Porsiyon (Orta) Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde 79,02 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Mascarpone Peynirli Tiramisu yiyerek de alabiliyoruz. Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Mascarpone Peynirli Tiramisu yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Mascarpone Peynirli Tiramisu İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Porsiyon (Orta) Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde ortalama 259,4 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Mascarpone Peynirli Tiramisu içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Mascarpone Peynirli Tiramisu İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Porsiyon (Orta) Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde yaklaşık olarak 18,95 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Mascarpone Peynirli Tiramisu İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde Kolestrol bulunuyor. Kolesterol kan içerisinde muma benzer bir yapıya sahip yağ türüdür. Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde de bulunan bu kolesterol genel olarak ikiye ayrılır. İyi huylu ve kötü huylu kolestrol olarak adlandırılırlar. Kötü huylu olan kolesterol kalp krizi ve beyin kanamasına yol açarken, iyi huyku kolesterol ise tam tersi işlev görür. Yani kötü huyku kolestrolde yaşanan durumu tersine çevirir. 1 Porsiyon (Orta) Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde yaklaşık olarak 49,01 mg kolesterol bulunmaktadır.

Mascarpone Peynirli Tiramisu İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Porsiyon (Orta) Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Mascarpone Peynirli Tiramisu yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Porsiyon (Orta) Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde 1,75 g olarak bulunuyor.

Mascarpone Peynirli Tiramisu İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Porsiyon (Orta) Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde yaklaşık olarak 1,43 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Mascarpone Peynirli Tiramisu tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Mascarpone Peynirli Tiramisu İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Porsiyon (Orta) Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde 18,74 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Mascarpone Peynirli Tiramisu İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Mascarpone Peynirli Tiramisu yiyeceği de var. Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Porsiyon (Orta) Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde yaklaşık olarak 174,54 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Mascarpone Peynirli Tiramisu tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Mascarpone Peynirli Tiramisu İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde Protein bulunuyor. Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Mascarpone Peynirli Tiramisu dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Porsiyon (Orta) Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde de 5,73 g Protein bulunuyor.

Mascarpone Peynirli Tiramisu İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Mascarpone Peynirli Tiramisu ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Porsiyon (Orta) Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde yaklaşık olarak 266,08 mg sodyum bulunuyor. Peki Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Mascarpone Peynirli Tiramisu yiyerek sodyum almış olursunuz.

Mascarpone Peynirli Tiramisu İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Mascarpone Peynirli Tiramisu içerinde A Vitamini bulunuyor. A Vitamini özellikle diş sağlığı, kemik yapısının güçlü ve dayanıklı olması ile cilt sağlığı için son derece önemlidir. Eğer vücutta A vitamini eksik kalırsa özellikle gözlerde başlayan bulanmalarla bu açığa verilir. Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde de A Vitamini bulunmaktadır. 1 Porsiyon (Orta) Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde yaklaşık olarak 24,35 iu A Vitamini bulunur. Mascarpone Peynirli Tiramisu tüketerek siz de A Vitamini ihtiyacınızın bir bölümünü bu besinden karşılayabilirsiniz.

Mascarpone Peynirli Tiramisu İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde C Vitamini bulunuyor. C Vitamini vücut sağlığımız için son derece önemli bir vitamindir. Özellikle bağışıklık sistemimizin güçlü olabilmesi adına bol miktarda C Vitamini tüketmemiz gerekiyor. Mascarpone Peynirli Tiramisu yiyerek C Vitamini ihtiyacımızın bir bölümünü karşılayabiliyoruz. 1 Porsiyon (Orta) Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde 0,14 mg miktarında C vitamini bulunmaktadır. C Vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirmesi dışında da faydaları büyüktür. Kronik hastalık riskini azaltır, yüksek tansiyonu yönetmeye yardımcı olur, kanda bulunan ürik asit seviyesini düşürür, demir eksikliğini gidermeye yardımcı olur, cilt sağlığını iyileştirir, yaraları iyileştirir, cilt ve saç için de son derece önemlidir.

Peki miktar olarak Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Mascarpone Peynirli Tiramisu yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Mascarpone Peynirli Tiramisu içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Porsiyon (Orta) Mascarpone Peynirli Tiramisu İçindeki Besinler

  • 18,95 Karbonhidrat
  • 5,73 Protein
  • 18,74 Yağ
  • 1,75 Lif
  • 49,01 Kolesterol
  • 266,08 Sodyum
  • 174,54 Potasyum
  • 79,02 Kalsiyum
  • 24,35 A Vitamini
  • 0,14 C Vitamini
  • 18,95 Karbonhidrat

1 Dilim (Orta) Mascarpone Peynirli Tiramisu İçindeki Besinler

  • 18,95 Karbonhidrat
  • 5,73 Protein
  • 18,74 Yağ
  • 1,75 Lif
  • 49,01 Kolesterol
  • 266,08 Sodyum
  • 174,54 Potasyum
  • 79,02 Kalsiyum
  • 24,35 A Vitamini
  • 0,14 C Vitamini
  • 18,95 Karbonhidrat

1 Gram Mascarpone Peynirli Tiramisu İçindeki Besinler

  • 0,27 Karbonhidrat
  • 0,08 Protein
  • 0,27 Yağ
  • 0,02 Lif
  • 0,7 Kolesterol
  • 3,8 Sodyum
  • 2,49 Potasyum
  • 1,13 Kalsiyum
  • 0,35 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 0,27 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


MASCARPONE PEYNİRLİ TİRAMİSU İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0