İsmet Büyükataman Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? İsmet Büyükataman Hayatı Ve Biyografisi

İsmet Büyükataman Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? İsmet Büyükataman Hayatı Ve Biyografisi
YAYIN TARİHİ: 7.01.2022 16:27:00

22 Aralık 1953 yılında, Amasya’nın ilçesi olan Merzifon’da dünyaya gelen İsmet Büyükataman, Milliyetçi Hareket Partisi ve Türk politika içerisinde en mühim kişiliklerden biridir. Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde mühim vazifelerde tespit edilen İsmet Büyükataman, yakın dönemde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreterlik vazifesini de başarı ile yürütmüştür. Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili sıfatıyla yaptığı çoğu açıklamada, ülke gündemini derinden etkilemeyi başarmış ve çoğu mühim konunun gündeme gelmesinde etkili olmuştur.

İsmet Büyükataman Kimdir ? İsmet Büyükataman Hayatı ve Biyografisi, İsmet Büyükataman Siyasi Kariyeri, İsmet Büyükataman’ın Meslek Hayatı...

İSMET BÜYÜKATAMAN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ? İSMET BÜYÜKATAMAN HAYATI VE BİYOGRAFİSİ


Bursa Eğitim Enstitüsünde Matematik Bölümünden mezun olan İsmet Büyükataman, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, İdari Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans eğitimini başarı ile tamamlamıştır. Meslek hayatına başarılı bir eğitimci olarak devam eden İsmet Büyükataman, Milliyetçi Hareket Partisinin yanı sıra çoğu değişik Sivil Toplum Örgütünde değişik vazifelerde bulunmuştur.

Gençlik yıllarından itibaren politikale yakından alakalı olan İsmet Büyükataman, ilk olarak Bursa’da Ülkü Ocakları Başkanlığı yapmış sonrasında, Milliyetçi Hareket Partisi içeriğinde çoğu değişik kademede üst seviye yöneticilik etkinliklerinde bulunmuştur. 23, 24, 25 ve 26. ve 27. Dönemde Türkiye Genel Seçimlerinde Bursa’dan Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisinde aktif olarak yasama etkinliklerinde bulunmuştur. Meclis içeriğinde; İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda üyelik etkinliklerinde bulunarak, değişik çalışmalarda bulunmuştur.

Milliyetçi Hareket Partisi içersinde Genel Başkan Yardımcılığı, Genel Sekreterlik ve Merkez Yönetim Kurulu üyelikleri tespit edilen İsmet Büyükataman, Milliyetçi Hareket Partisi içersinde en mühim isimler arasında gösterilmektedir. Türk politikainin mühim isimlerinden biri olan İsmet Büyükataman, siyasi hareketlerini hala Milliyetçi Hareket Partisinde aktif olarak sürdürmektedir.

İsmet Büyükataman Siyasi Kariyeri


İsmet Büyükataman, erken zamanlarında başladığı siyasi kariyerini bugün Milliyetçi Hareket Partisi içeriğinde üst seviye parti yöneticiliği ve Milletvekili olarak sürdürmektedir. Bursa Ülkü Ocakları Başkanı olarak başlayan politika hayatı, kısa sürede yaptığı çalışmalar ve siyasi duruşu nedeniyle yükselmiş ve Türk politikai içersinde mühim şahsiyetlerden biri olmuştur.

Milliyetçi Hareket Partisi merkez idaresi içersinde vazife almadan önce, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı, Ülkü Ocakları Başkanlığı ve il teşkilatlarında detaylı vazifelerde bulunmuştur. Kısa sürede ilgi çeken İsmet Büyükataman, Milliyetçi Hareket Partisi, MHP Genel Başkan Yardımcılığı ve sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreterliği vazifelerini de başarı ile sürdürmüştür. Halen Milliyetçi Hareket Partisi içersinde Merkez Yönetim Kurulu delegesi ve Genel Sekreter vazifesini yürüten İsmet Büyükataman, Türkiye Büyük Millet Meclisinde de Milliyetçi Hareket Partisi saflarında aktif milletvekilliği yapmaktadır.

23, 24, 25.,26. ve 27. Dönemde Türkiye’de oluşturulan Genel Seçimlerde, Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Milletvekili olarak meclis çalışmalarına başlayan İsmet Büyükataman, Milliyetçi Hareket Partisi içersindeki en mühim isimler arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisi adına, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda vazife almaktadır.

Meclis içersinde aktif olarak etkinlik yürüten İsmet Büyükataman, Milletvekili sıfatıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisinde, ilk imza sahibi bulunduğu çoğu yasa teklifini de meclise sunmuştur. İsmet Büyükataman’ın ilk imza sahibi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisine sunmuş bulunduğu yasa teklifleri arasında; Bursa’nın Bazı İlçelerinin Kalkınmada Öncelikli Yöreler Arasına Alınması, Devlet Memurları Kanununda Değişiklik, Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik, Beş İlçe ve İnegöl Adıyla Yeni İl Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi. İsmet Büyükataman’ın ilk imza sahibi olarak meclise sunmuş bulunduğu yasa teklifleridir.


Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu kapsamında sık sık konuşma yapan İsmet Büyükataman, bilhassa 2013 ve 2014 yılları arasında mecliste oluşturulan, Bütçe Kanunları İle Kesin Hesap Kanunları ve Bu Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarıları ile alakalı genel kurulda konuşmalar yapmıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi saflarında en ilgi çeken isimlerden biri olan İsmet Büyükataman, meclis etkinlikleri ve parti etkinliklerinde aktif olarak hizmet yürütmektedir.

İsmet Büyükataman’ın Meslek Hayatı


İsmet Büyükataman, Bursa Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü ve Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi, İdari Bilimler Enstitüsünde, lisans ve yüksek lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra, detaylı kurumlarda öğretmen olarak çalışmıştır.

Milliyetçi İşçi Sendikaları Konfederasyonu (MİSK) içeriğinde Genel Merkezi Eğitim Dairesinde çalışmıştır. Bursa İli Milliyetçi İşçi Sendikaları Konfederasyonu Bölge Temsilciliği vazifeinde de aktif olarak çalışan İsmet Büyükataman, gelişen senelerde serbest olarak detaylı müteahhitlik etkinliklerinde bulunmuştur.

Milliyetçi Hareket Partisi içersinde ilk olarak; Bursa Ülkü Ocakları Başkanlığı ve Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl Başkanlığı vazifelerinde bulunmuştur. Bu vazifelerin ardında Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine alınan İsmet Büyükataman, MHP Genel Başkanlığı ve MHP Genel Sekreterlik hizmetleri yürütmüştür.

Milliyetçi Hareket Partisi 23, 24, 25.26. ve 27.Dönemlerde Bursa Milletvekili olarak aday gösterilmiş ve aynı dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisinde aktif olarak Milletvekilliği vazifelerinde bulunmuştur. Hem parti içersinde hem de mecliste yaptığı çalışmalarla ilgi çekmiş ve Türk politika tarihinde mühim isimler arasında yer almıştır.

Siyasi hayatına aktif bir şekilde Milliyetçi Hareket Partisi içersinde devam eden İsmet Büyükataman, evli ve iki çocuk babasıdır. Aynı vakitte İsmet Büyükataman,  İngilizce bilmektedir.    

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR