İş Arayanlar, İşsiz Kalanlara Müjde! İŞKUR Duyuru Yaptı 28 bin Kişi Alınacak

İş Arayanlar, İşsiz Kalanlara Müjde! İŞKUR Duyuru Yaptı  28 bin Kişi Alınacak
YAYIN TARİHİ: 5.06.2021 22:43:00

Son zamanlarda ve özellikle pandemi döneminde iş bulmak epeyce zor olmaktadır. İş bulmak isteyenlerin ilk başvuru yaptıkları kurum olan İŞKUR sürekli olarak yeni personel ilanları vermektedir.

Son zamanlarda ve özellikle pandemi döneminde iş bulmak epeyce zor olmaktadır. İş bulmak isteyenlerin ilk başvuru yaptıkları kurum olan İŞKUR sürekli olarak yeni personel ilanları vermektedir. İŞKUR tarafından yeni işçi alımları yapılacağı duyuruldu. Resmi internet sitesi üzerinden de verilen bu ilanlar ile alakalı, İŞKUR her ilde belirlenen açık pozisyonlar için alımlar yapacak. 

Koronavirüs süresi boyunca işsiz kalan kişilerin ekonomik zorluklar çektiğini söyleyebiliriz. Bu süre içinde iş bulamayanlar devlet tarafından verilen destekler ile ayakta durmaya çalışıyor. İş arayan ve bulamayanlar için en kolay çözüm yolu ise İŞKUR aracılığıyla iş bulmak olmaktadır. İŞKUR kurumu yaptığı çalışmalar ile birlikte, işsizlik oranını en aza indirmeye çalışıyor. Ayrıca yeni istihdam alanları yaratarak, işsizlik oranlarını düşürmek istemektedirler.

İŞKUR Müjdeyi Verdi. İşçi Alımı Başladı

İŞKUR kurumu son verdiği ilan ile tam 27.858 Kişi Alacağını duyurdu. Ek kontenjanlar ile birlikte bu sayı 28 bin üzerine çıkması bekleniyor. İŞKUR bir çok ilde bu iş ilanlarını paylaştı. İş ilanları arasında bir çok görev ve pozisyon duyurusu yapıldı. Komi alımları, Montaj elemanı alımları, servis elemanı alımları, makineci alımları, şoför alımları gibi bir çok pozisyonda eleman alımları olacaktır. 

Haziran ayında başlayan normalleşme süresinden sonra, açılan bazı yerlerde eleman ihtiyaçları da duyuruldu. İŞKUR aracılığı ile alınacak bu iş ilanlarına başvuru şartları da belli oldu. 

İŞKUR Başvuru Şartları Belli Oldu

İŞKUR üzerinden başvuru yapacak olan kişiler, nasıl iş ilanlarına başvuru yapacaklarını merak ediyor. Özel sektör ve kamu sektöründe çalışmak isteyenler, İŞKUR kaydının olması durumunda başvuru yapabileceklerdir. İŞKUR üzerinden işsiz olan kişilerin kayıt işlemleri kurumlar tarafından yapılıyor. Size en yakın İŞKUR binasına giderek buradan iş başvurusu yapacağınızı ve İŞKUR sistemine kayıt olmak istediğinizi belirtebilirsiniz. Daha sonra internet sitesi üzerinden iş ilanlaırnı takip ederek, buradan iş başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. İŞKUR iş ilanları içinde bazı şartlar vardır. Dilerseniz şimdi sizlere bu şartlardan bahsedelim.

İŞKUR iş başvurusu için şartlar nedir?

İŞKUR iş başvurusunda bulunmak isteyenler belirli şartlara göre işlem yapmaktadırlar. Bu şartları maddeler halinde sıraladık. İşte şartlar...
  • Başvuru yapacak olan kişi TC vatandaşı olması gerekiyor.
  • 18 Yaşından büyük olmanız şartı vardır.
  • İŞKUR üzerinde kaydınızın olması ve bu kayıt işsiz olarak olması gerekmektedir.
  • Kamu haklarından men olmamış olmanız gerekiyor.
  • Adli sicil kaydı temiz olan kişiler başvuru yapabilir. 
  • En az ilkokul mezunu olmanız gerekmektedir. Başvuru yapacağınız bazı iş pozisyonlarında en az lise mezunu şartı aranabilmektedir. İlan detaylarını incelemelisiniz. 
  • Kişilerin çalışma durumuna etki edecek, zihinsel, ruhsal ve fiziksel engellerinin olmaması gerekiyor.
  • Emekli olanlar başvuru yapamazlar.
  • Devlet güvenliklerine, anayasal olarak yer alan düzene ya da bu düzenin işleyiş durumlarına karşı herhangi bir suçtan ceza almamak
Belirtilen bu şartlara uygun olan kişiler İŞKUR internet sitesine girerek buradan başvurularını tamamlayabilirler. 
 
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR