İlk Defa Konut Alana Ve Evlenecek Olanlara 82.000 TL Şartsız Koşulsuz Devlet Desteği! Hibe Müjdesi

İlk Defa Konut Alana Ve Evlenecek Olanlara 82.000 TL Şartsız Koşulsuz Devlet Desteği! Hibe Müjdesi
YAYIN TARİHİ: 4.12.2021 09:03:00

İlk kez konut sahibi olacak ve evlenecek olan vatandaşlara büyük müjde! Devlet tarafından hibe veriliyor. Son dakika açıklaması sonrasında 82.000 TL alabilirsiniz. Bu para aynı zamanda çeyiz hesabı olarak verilecek. Peki devlet tarafından verilen hibe geri ödemesiz şekilde alabilirsiniz. 

Hibe Müjdesi! İlk Defa Konut Alana Ve Evlenecek Olanlara 82.000 TL Şartsız Koşulsuz Devlet Desteği! Devletin 2021 senesi destek ve hibe para uygulamaları bütün sürati ile devam ediyor. Bu anlamda 2022 yılına az bir süre kala yardımlarda hız kazanmış durumda. Bu yardımlardan en fazla ortaya çıkanı ise çeyiz ve konut hibe paraları oluyor.  Bu bağlamda devlet ilk kez evlenenlere çeyiz yardımı yapılıyor. İlk kez ev alana devlet 82 bin lira hibe edecek.



Devlet tarafından verilen hibeler oldukça fazla araştırılıyor. İlk kez evleneceklere ve konut sahibi olmak isteyenlere 82.000 TL verilecek. Devlet ilk kez ev alana ve evlenene birtakım şartları taşımaları halinde hibe para ödemesi yapmaya başlamıştı. Evlenene Çeyiz Desteği Nedir? Devlet doğrultusundan başlatılan bir program olup çeyiz hesabı açarak derli toplu birikim yapan vatandaşlara biriktirdikleri paraya ek olarak devletin katkı parası ödemesi yaptığı hesap türüdür. Çeyiz hesabı 2021 devlet katkısı araştırmaları gündem oldu. En az 36 en çok 47 ay bağlamında toplu olarak para biriktiren vatandaşlara hesaplarında var olan para üzerinden biriktirmiş oldukları tutarın yüzde 20'si ve 22'si olmak üzere verilmektedir. 



İLK DEFA EV ALACAKLARA NE KADAR VERİLECEK?


5 sene boyunca para biriktiren vatandaşlara 2021 senesi konut hesabı devlet ödemesi teşvik parası 29.000 TL olarak ödenecek. Bu rakamlara göre çiftler ev almaları durumunda ayrı ayrı hesap açmaları durumunda 82 bin lira devlet desteği ödemesi yapılmaktadır.



KONUT HESABI DEVLET DESTEĞİ HİBE PARA ALMA ŞARTLARI NELER?

Bu anlamda baktığınız zaman konut hesabı yalnızca Türk lirası üzerinden açılabiliyor. 
Konut hesabı hedefiyle ilk açılış tarihinde bir kerelik o sene hedefiyle bulgular üst limit üzerinden toplu para ödemesi yapılabilmektedir. Bu durumda tek seferde ilk kez para yatırırken toplu olarak yatırabilirsiniz. Birden çok konut hesabı ya da ortak konut hesabı açılması yasaktır. 12 aylık dönem hedefiyle de konut hesabından sadece iki defa para çekilmesine izin verilir. Kişinin Türk vatandaşı olması şarttır. Hesaptan hibe para alınması hedefiyle mutlaka en az 36 ay boyunca derli toplu para birikimi yapılması şarttır. Bu şartları taşıyan kişiler hesaplarında biriktirmiş oldukları para tutarı üzerinden yukarıda sendrom edilen miktarlarda ev sahibi olmaları halinde devlet desteği ile hibe para ödemesi yapılmaktadır.



 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR