İlk Defa 1.500 TL Verilecek! PTT Müjdeyi Verdi! Şartları Uyan Vatandaşlara 18 Yaş Aylığı Verilecek!

İlk Defa 1.500 TL Verilecek! PTT Müjdeyi Verdi! Şartları Uyan Vatandaşlara 18 Yaş Aylığı Verilecek!
YAYIN TARİHİ: 1.03.2022 17:11:00

Türkiye'de ilk defa yapılacak olan uygulama ile 18 yaş üstüne aylık verilmesi sağlanıyor. PTT tarafından yapılan açıklama büyük ses getirmiş durumda. PTT müdürlükleri, gençlerin ihtiyaçlarını sağlamak anlamında kurulan 18 yaş aylık ödemesini çıkarmaya başladı.

PTT'nin 18 yaş ve üzerine müjdeli haberi var. PTT müdürlükleri, pandemi döneminde gençlerin ihtiyaçlarını karşılaması anlamında 18 yaş aylık ödemesini çıkarmaya başladı. Herhangi bir şart eklenmeden ücret ödemesi amacıyla başvurmanız yeterli olacaktır. Uygulamaya göre, 18 yaş ve üzeri şartları gerçekleştiren bütün yetişkinler, yaşlılık aylığı olarak tanınan ödemeyi almaya başlayacak.



Kişilerin alabileceği maaş ödemesinden çıkarılıyor. Emekli maaşı başvurusunda tespit edilen bireylerin başvurusuna istinaden oluşturulan kontrollerde rastgele bir sorun olmazsa, 18 yaş ve üzeri vatandaşlar aynı ay içerisinde ödeme almaya başlayacak.

18 Yaş Maaşı Başvurusu Nedir?


2021 senesinde memur maaşları, eklenen kat sayısına göre her sene Ocak  ve Temmuz aylarında artacak. Sonuç olarak, yaşlılık aylığı artacaktır. Düzenli bir gelir kaynağı olmayan ve sosyal güvenceye erişimi olmayan vatandaşlar 18 yaşını doldurduktan sonra ödeme almaya hak kazanırlar. Yaşlıların korunması ve muhtaç hale düşmemeleri amacıyla bu yardımlar yapılmaya başlanmıştır.



Akbank bireysel müşterilere kimlik numarasına göre 15.000 TL ödeme gerçekletireceğini 
Emekli maaşı almak amacıyla lüzumlu şartlar aşağıdadır. Nafaka, dul ya da yetim aylığı almayan, 18 yaşını doldurmuş, SGK kanadından emekli olmamış ve hane geliri hanede hayat sürdüren vatandaşlar başına asgari ücretin 1/3'ünden az olan vatandaşlar, nafaka almamalıdır.


 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR