İçişleri Bakanlığı Sözlü Sınavla Personel Alacak! Sınavların Başlayacağı Tarih Belli Oldu!

İçişleri Bakanlığı Sözlü Sınavla Personel Alacak! Sınavların Başlayacağı Tarih Belli Oldu!
YAYIN TARİHİ: 15.02.2024 15:45:00

İşişleri Bakanlığı bünyesinde çalışacak kişiler için başvurular açılmıştı. Şimdi ise sözlü sınavın yapılacağı tarihler belli oldu.

İçişleri Bakanlığı, genel idare hizmetleri sınıfı kapsamında boş bulunan 75 adet İl Planlama Uzman Yardımcısı kadrosuna, 29 Şubat- 08 Mart 2024 tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek giriş (sözlü) sınavı ile personel istihdam edeceğini açıkladı. Bu önemli alım, kamu yönetimi, planlama ve koordinasyon kapasitesinin güçlendirilmesi açısından büyük önem taşıyor.

İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Şartları

Başvuru şartları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan genel koşulların yanı sıra, Bakanlığın belirlediği bölümlerden veya bunlara Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen denkliğe sahip yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olmayı gerektiriyor. Ayrıca, adayların giriş (sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmaları ve 2022-2023 yıllarına ait Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan istenilen puan türünden en az 70 ve üzerinde bir puan almış olmaları şart.

Başvurular e-Devlet Üzerinden Yapılacak

Başvuruların elektronik ortamda, e-Devlet şifresi ile yapılacak olması, sürecin şeffaflık ve erişilebilirlik açısından önemini artırıyor. Adayların, www.turkiye.gov.tr adresinden e-Devlet şifresi alması ve İçişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesindeki ilgili bağlantı üzerinden başvurularını gerçekleştirmeleri gerekiyor. Başvuru sürecinde posta veya şahsi müracaatlar kabul edilmeyecek, tüm işlemler elektronik ortamda tamamlanacak.

Başvuru Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Adaylar, başvuru esnasında il/fakülte-bölüm tercihlerini yaparken, belirlenen kontenjan ve şartlar çerçevesinde en fazla üç tercihte bulunabilecekler. Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından, ilan edilen her il/fakülte-bölüm için adayların KPSS puanları, öğrenim durumları ve tercihleri dikkate alınarak en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere, ilan edilen kadro sayısının dört katı kadar aday belirlenecek ve sıralamaya giren son aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da sınav sürecine dahil edilecek. Bu alım, İçişleri Bakanlığı'nın taşra teşkilatındaki planlama ve koordinasyon kapasitesini artırmayı hedefleyen kritik bir adımdır. Giriş (sözlü) sınavı ile seçilecek olan İl Planlama Uzman Yardımcıları, kamu yönetiminde etkin bir rol oynayacak ve Türkiye'nin yönetim kapasitesine katkıda bulunacaklar.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR