İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstifa Mı Etti, Son Dakika 2022? Süleyman Soylu İstifa Mı Etti Neden?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstifa Mı Etti, Son Dakika 2022? Süleyman Soylu İstifa Mı Etti Neden?
YAYIN TARİHİ: 2.02.2022 10:27:00

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa mı etti? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu neden istifa etti soruları gündemi baya bir sarsmış durumda. Abdulhamit Gül'ün istifasının perde gerisinde ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun başı çektiği birtakım bakanların yargıya araya girmek girişimlerinin ve yargıdaki İstanbul Grubu'nun yargı içindeki faaliyetlerinin öne çıkan gerekçeler bulunduğu öne sürülüyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa mı etti? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu neden istifa etti sorularının detayları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa ettiği ya da görevden alındığı iddia edildi. Sosyal medya kullanıcıları da Resmi Gazete’nin 02 Şubat 2022 mükerrer adedinin şimdilik yayınlanmadığına ilgi çekti.


 

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU SON DAKİKA İSTİFA MI ETTİ? SÜLEYMAN SOYLU NEDEN GÖREVDEN ALINDI MI?

Gül’ün istfasının sonrasında ise kabinede diğer farklılıkların olacağı yönünedeki iddialar da dillendirilmeye başlandı.

Bu yöndeki son iddialardan birini ise Artıbir Kamuoyu ve Piyasa Arastırma Şirketi Genel Müdürü Hüseyin Çalışkaner meydana attı.

Çalışkaner, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Süleyman Soylu'nun istifa ettiği söyleniyor.” ifadelerini kullandı.



Resmi Gazete de saat 01.00 itibarıyla şimdilik yayımlanmadı. Sosyal medya kullanıcıları ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa ettiği amacıyla Resmi Gazete’nin 02 Şubat 2022 mükerrer adedinin yayınlanmadığını öne sürdü.



RESMİ GAZETE YAYIMLANDI MI?

Resmi Gazete'nin yayınlandığı net bir saat yoktur. Fakat genelde saat 00.00 ve ardından yayımlanmaktadır. Eğer gazete hazırlanmış ve sakin bir gündeme sahipse saat 00.00 sularında yayınlanır. Fakat yeni ilerlemeler olmuş ise, kalabalık bir gündem var ise yayınlanma saati daha geç olmaktadır.

SÜLEYMAN SOYLU KİMDİR?

1969 İstanbul doğumlu olan Süleyman Soylu, ilk ve ortaöğrenimini İstanbul GaziOsmanpaşa´da tamamladı. Lise eğitimini Plevne Lisesi´nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu.

Meslek kariyerine 1990 senesinde İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) aracı kurumlarında başladı. 1989 senesinde okul arkadaşlarıyla ortaklaşa kurduğu bir şirketle ticaret hayatına atılan Süleyman Soylu, 1995 senesinde kendi kurduğu şirketiyle siyasi hayatının yanı sıra halen ticari hayatını da sürdürmektedir.

SİYASİ KARİYERİ


Demokrat Parti Dönemi

Türkiye politikasına ilk olarak 1987 senesinde giren Süleyman Soylu, Demokrat Parti ve Adalet Partisi çizgisindeki aile geleneğini devam ettirerek merkez sağ Doğru Yol Partisi’nin Gençlik Kolları’nda vazifeye başladı.

1987-90 yılları arasında, DYP İstanbul İl Teşkilatının Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeliği ve örgüt başkanlığı vazifesini üstlendi. 1995 yılsinde DYP GaziOsmanpaşa ilçe örgütünün idare kurulu üyeliğine seçildi. Kısa bir vakit sonra 17 Temmuz 1995 tarihinde bahsi geride bıraktığımız ilçe örgütının başına getirilen Soylu, 25 yaşında "Türkiye´nin en genç ilçe başkanı" unvanını aldı. Dört yıl sonra 29 Nisan 1999 tarihinde İstanbul il başkanlığı vazifesini geldi ve 2002 Genel Seçimleri evveli milletvekili adayı oluncaya dek bu vazifiyeti yürüttü.

Süleyman Soylu, Doğru Yol Partisi´ndeki mühim görevlere getirildiğinde o devresinin parti Genel Başkanı ve İstanbul milletvekili olan Tansu Çiller´in partili genç gözdelerinden olmuştu. DYP’nin 22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri evvel ANAP’la birleşme çabaları sırasında Demokrat Parti ismini alarak girdiği seçimlerde baraj altında kalması sonrasında Mehmet Ağar´ın istifasının sonrasında oluşturulan inanılmaz genel kurulun üçüncü turunda Süleyman Soylu, geçerli 800 oyun 529’unu alarak genel başkanlığa seçildi.



15 Kasım 2008’de oluşturulan Nevval Sevindi ve Refaiddin Şahin’in de aday bulunduğu DP 9. Olağan Kongresi’nde 993 oy geçerli oyun 922’sini alan Süleyman Soylu, genel başkanlığa yinedan seçildi.

2009 Yerel Seçimleri evvel, hedefinin 2007 Genel Seçimleri’nde elde edilen yüzde 5,4’lük oy oranının üzerine çıkmak bulunduğunu konuştu ve “Yüzde 5,4’ün altında kalırsak çekilirim” dedi. Yerel seçimlerde il genel meclisi oylamasında partisi yüzde 4 oy alınca Süleyman Soylu, seçimin ertesi günü yaptığı bildirimde “Ben bildiğiniz siyasetçilerden değilim” diyerek istifa edeceğini ve kongrede aday olmayacağını açıkladı.

Ancak parti tabanının ısrarlarına dayanamayan Süleyman Soylu, 12 Mayıs’ta bu kararını değiştirdiğini ve yine aday olacağını açıkladı. 16 Mayıs 2009’da kendi isteği ile gerçekleşen 5. Olağanüstü Büyük Kongre’de 3. tur oylaması evvel adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Bu vakitçten sonra, ülke çapındaki farklı üniversitelerden ve detaylı sivil toplum örgütlerinden gelen çağrılerle Türkiye'nin bir çok bölgesinde konferans ve panellere katıldı.

12 Eylül Referandumu amacıyla yayılan anayasa farklılığı paketinin, Türkiye'nin dönüşümü ve demokratikleşmesi amacıyla hayati dikkate sahip bulunduğunu gören Süleyman Soylu, ”Demokrasi Buluşmaları” ismini verilen bir dizi seminer düzenledi ve arkadaşları ile eş güdümlü Türkiye'yi dolaşarak ”evet” oyu tercihinin gerekçelerini milletle paylaştı. Bu faaliyetinin sonrasında Hüsamettin Cindoruk’un genel başkan bulunduğu DP’den ihraç edildi.

Ak Parti Genel Başkanı ve devresinin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan doğrultusundan aktif politikaya yinedan çağrı edilen Süleyman Soylu, 5 Eylül 2012 tarihinde gerçekleşen AK Parti Genel Merkezi’nde genişletilmiş takım toplantısında düzenlenen törenle resmi olarak AK Parti’ye katıldı.

30 Eylül 2012’de AK Parti MKYK’sına seçilmiş, müteakiben Ak Parti Genel Başkan Yardımcılığı vazifiyetine getirilmiştir. Süleyman Soylu, 64. hükümette Çalışma ve Sosyal Emniyet Bakanı olarak atanmıştı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili olarak siyasi hayatını devam ettiren Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın vazifesini bırakmasının sonrasında 2016 yılının Ağustos ayında İçişleri Bakanı olarak yeni vazifiyetine başladı.



DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR