Her Şey Kalktı! Artık Engel Yok! TL'si Olan Herkese Dağıtacak! 32 Günlük Faizle 5.122 TL Getiriyor

Her Şey Kalktı! Artık Engel Yok! TL'si Olan Herkese Dağıtacak! 32 Günlük Faizle 5.122 TL Getiriyor
YAYIN TARİHİ: 19.02.2022 10:11:00

Kur korumalı TL mevduat sisteminin uygulanmaya başlamasının ardından bir süredir 32 günlük vadeli mevduat hesapları için de yüksek faiz veren bankalar, faiz oranlarını yeniden geriye çekmeye başladı. Öte yandan Kur korumalı TL mevduat sisteminin kapsamının genişletilmesine yönelik yeni bir tebliğ yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe giren tebliğ kapsamında, yurt dışında yerliek vatandaşların sermayedarı oldukları şirketlerin kur korumalı mevduat hesaplarından yararlanması sağlandı. Peki bankaların güncel 32 günlük en yüksek mevduat faizleri ne kadar? İşte ayrıntılar…



Kur Korumalı Mevduat Sisteminin Kapsamı Genişledi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan yeni bir karar ile Resmi Gazete’de duyurulan tebliğ dikkat çekti. Yurt Dışında Yaşayan Yerleşik Vatandaşların Mevduat ve Katılım Sistemi (YUVAM) Hesapları Hakkında Tebliğ kapsamında değişiklik yapıldığını gösteren karar gündem oldu. Söz konusu tebliğ ile yapılan değişiklik kapsamında, yurt dışındaki Türk vatandaşların sermayedarı oldukları şirketlerin de kur korumalı mevduat sistemine dahil olabileceği aktarıldı. 



Yurt dışındaki vatandaşların da kur korumalı mevduat sistemine dahil edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında, tebliğde söz edilen kişilerin talep etmeleri halinde, sermayedarı oldukları şirketler üzerinden dolar, euro veya İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdilat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesaplarındaki bakiyelerin dönüşüm kuru üzerinden YUVAM ile TL’ye dönüştürülmesi sağlanacak. 

32 Günlük Mevduat Faiz Oranları Düşüyor!


Kur korumalı TL mevduat sistemine karşı teşvikin artırılmasının ardından birçok banka tarafından 32 günlük vadeli mevduat hesaplarında faiz oranları düşüş yaşamaya başladığı görüldü. Birçok banka tarafından %20 ve üzerinde verilen mevduat faizlerinin şuan için ortalama %18 – 19 bandına kadar gerilediği görülüyor. Birikimlerini en yüksek hoş geldin faizi ile değerlendirmek isteyen vatandaşlar ise düşen oranlardan memnuniyetsizliklerini dile getirdi. 

En yüksek vadeli mevduat faizi veren bankalar:


-    Alternatif Bank VOV Hesap Faiz Oranı: %20,5


-    Anadolu Bank Renkli Hesap Faiz Oranı: %20,25

-    Burgan Bank ON Hesap Faiz Oranı: %20,5

-    ING Bank e – Turuncu Hesap Faiz Oranı: %20

-    Denizbank e – Mevduat Hesap Faiz Oranı: %19,25 

-    HSBC Modern Hesap Faiz Oranı: %19

-    Şekerbank e – Gece Gündüz Hesap Faiz Oranı: %19

En Yüksek Mevduat Faizi Veren Banka Hangisi?


Bankaların 32 günlük vadeli mevduat hesaplarında faiz oranları düşmeye devam ederken en yüksek hoş geldin faizi ile birikimlerini değerlendirmek isteyen vatandaşlar güncel oranları araştırmaya başladı. 10.000 TL yatırım için en yüksek faiz getirisi sunan banka ise güncel oranlara göre %20,50 faiz oranı ile Alternatif Bank VOV Hesap ve Burgan Bank ON Hesap olmuştur. Yüksek oranlar ve ayrıcalıklı mevduat hesap kampanyalarından da yararlanarak birikimlerinizi değerlendirebilirsiniz. 

 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER