Hayret Edildi! İndirim Geldi! BİM, A101, Carrefour, ŞOK Migros 5 KG Toz Şeker Fiyatları Ucuzladı

Hayret Edildi! İndirim Geldi! BİM, A101, Carrefour, ŞOK Migros 5 KG Toz Şeker Fiyatları Ucuzladı
YAYIN TARİHİ: 26.02.2022 10:35:00

2021 Aralık ayı son on günü içerisinde tüm ülkede fiyatlarda büyük artışlar yaşanmıştı. Temel gıda maddelerinde ve özellikle toz şekerde olan fiyat artışları mutfakları yoğun bir biçimde etkilemiştir. Yılın ilk kırk gününde devam eden artışlar vatandaşa zor anlar yaşattı.

Mutfağın en önemli gıda maddelerinde olan şeker fiyatları da doğalın üstünde artış gösterince devlet tarafından fiyatların düşmesi ve vatandaşın rahatlaması için çeşitli önlemler ve çareler yürürlüğe girmeye başlamıştır.
 

 

KDV Oranlarının Temel Gıda Maddelerinde Düşürülmesi

Cumhurbaşkanlığı tarafından temel gıda maddelerinde olan % 8’lik Katma Değer Vergisi oranında değişiklik kararı alınmıştır. KDV oranında yapılan bir değişiklik ile % 1 e indirilen vergi oranıyla fiyatlarda düşüş olması planlanmıştır. Böylece özellikle temel gıda maddelerinde bir indirime gidilmesi hedeflenmektedir.

14 Şubat 2022 tarihinde ilgili karar yayınlanmış ve yürürlüğe sokulmuştur. Bu tarihten itibaren market etiketlerine vergi oranı değişikliğinin yansıtılması şart koşulmuştur. Bu şekilde yapılan değişim ile yurttaşların rahatlatılması amacı güdülmüştür.


Fiyatlarda olan %7’lik fark derhal market raflarına ve vatandaşlara yansımaya başlamıştır. Böylece bütçeler bir dereceye kadar rahatlamış ve vatandaş nefes almaya başlamıştır. Çeşitli düzenlemeler ile fiyatların daha da aşağıya çekilmesi beklenmekte ve istenmektedir. Bu da fiyatların çok daha bütçe dostu bir şekilde ortaya çıkmasına destek olacaktır.

Uygulamada Gecikenlere Yaptırımlar Var Mı?


KDV indirimini etiketlere yansıtmayanlara ya da aynı miktarda yansıtmayanlara, fiyatların düşmesi için önlem almayanlara ağır yaptırım olacak cezalar uygulanacaktır. Özellikle zincir marketler dikkatle kontrol altına alınıp indirimin uygulamaya konulması sağlanacaktır.
Vatandaşın vergi indirimini etikete yansımamasını gözlemlediklerinde şikâyette bulunmaları istenmektedir. Böylece en kısa zamanda fiyatlarda eskiye dönüş olmasa bile iyileşme olacağı sanılmaktadır. Diğer alanlarda da düzenlemeler yapılması halk tarafından ivedilikle beklenmektedir.

Tüm diğer temel gıda maddelerinde olduğu gibi zincir marketlerin hepsinde 5 kg toz şeker fiyatlarında % 8 fiyat iyileştirilmesi bütçelere çok iyi gelecektir. Bu şekilde yükselen fiyatları dizginlemek de olasıdır.
 
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR