Günde 7,5 TL'ye Ayda 225 TL'ye 6.000 TL İhtiyaç Kredisi! Yalnızca Devlet Bankası Verebiliyor

Günde 7,5 TL'ye Ayda 225 TL'ye 6.000 TL İhtiyaç Kredisi! Yalnızca Devlet Bankası Verebiliyor
YAYIN TARİHİ: 22.02.2022 09:46:00

Son dönemlerde pandemi sebebiyle özellikle özel sektörde çalışan insanlar büyük zarar görmüştür. Bu zararın karşılanması içinse birçok farklı kredi paketi duyurulmaya başlanmıştır. Bu işte bu paketlerden birisi de devletin 6 ay geri ödemesiz şekilde sunduğu ihtiyaç kredisi paketidir. Bu paket devlet bankaları tarafından sunulmaktadır. Böylece nakit ihtiyacının etkili bir düzeyde karşılanması da mümkün hale gelmektedir.

Aylık taksit ödemeleri oldukça düşük olduğundan dolayı bütçenizi zorlamadan zararlarınızı karşılama imkânı bulabilirsiniz. Vatandaş şu an bu ve benzeri paketleri yakından takip etmekte ve büyük ilgi göstermektedir. Bu nedenle Ziraat bankası başta olmak üzeri çoğu kamu bankası kolay bir şekilde başvuru yapılabilmesi için mobil uygulamalardan ve internet bankacılığı ile başvuru imkânı da tanımıştır.

İhtiyaç Kredisini Kimler Kullanamaz?


Kamu bankaları tarafından vatandaşa tahsis edilen ve 36 aya kadar vade seçeneğinin bulunduğu bu kredi paketlerine başvuru yapmak için bazı şartları taşımak gereklidir. Bunlardan ilki bankaların kara listelerinde bulunmamaktadır. Yani daha önceden ödemelerinizde aksamalar olmuşsa, kredi çektikten sonra ödeyemez konuma geldiyseniz başvurunuz büyük ihtimalle kabul edilmeyecektir.

Yine ev halkının içinden bir kişinin hali hazırda kredi ödemeleri bulunuyorsa krediye başvursalar da onay alamayacaklardır. Bunlar haricinde siciliniz yeterince temiz değilse yani daha önceden geri çevrilmiş olan çekleriniz ya da protesto edilmiş senetleriniz varsa bankalar yeniden ödeme güçlüğü çekebileceğinizi düşünerek size kredi vermemeyi seçebilir.

İhtiyaç Kredisi Nasıl Kullanılır?


Devlet bankalarından kredi kullanmak günümüzde oldukça kolaylaşmıştır. İsterseniz şubelere doğrudan başvuru yapabilir isterseniz de mobil bankacılık uygulamalarından yararlanarak kredi için başvuruda bulunabilirsiniz. Gerekli denetlemeler yapıldıktan sonra banka, kredinizi kullanabileceğinize dair bir kısa mesaj yollayarak sizi bilgilendirecektir.
Bu noktadan sonra size en yakın banka şubesine giderek hesabınıza tanınmış olan krediyi çekmeniz mümkündür. Kredi notunuz yüksekse kredi başvurunuzun onaylanması çok daha hızlı olacaktır. Ama kredi notunuz düşük ya da risk grubundaysanız banka iyice inceleme yapmadan size kredi kullandırmayabilir yada sizden kendinizi kanıtlamanız için bazı belgeler isteyebilir.
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR