Gram Altın Alanların Beklediği Açıklama! Ünlü Dolar Tahmincisi 1050 TL'ye Çıkacağı Tarihi Açıkladı!

Gram Altın Alanların Beklediği Açıklama! Ünlü Dolar Tahmincisi 1050 TL'ye Çıkacağı Tarihi  Açıkladı!
YAYIN TARİHİ: 8.02.2022 08:46:00

Yatırımcıların her zaman gözde yatırım araçları arasında gram altın ön planda yer alır. Özellikle 2021 yılının altın yatırımcısını sevindiren bir yıl olması, 2022 yılında da altına olan talebi arttırdı. Ancak kimi yatırımcılar 2022 yılının bir fırsat olduğundan söz ederken kimi yatırımcılar için de 2022 yılının riskli olduğuna dair yorumlar yaptıkları bilinmektedir. Tam da bu noktada ünlü Dolar tahmincisinden önemli bir iddia geldi! İşte bu iddiaya dair merak edilen ayrıntıların tamamı!

Özellikle Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrasında altın fiyatlarının ne olacağına dair farklı yorumlar da yapılmaya başladı. Burada ünlü Dolar yorumcusu olarak karşımıza çıkan Necmettin Batırel tarafından altınla ilgili beklenilmeyen bir açılama geldi. Batırel gram altının fiyatının 1050 TL’ye kadar gelebileceğine dair bir yorumda bulundu. Tabi ki bu yorum sonrasında gram altına yatırım yapmayı isteyenler de 1050 TK banının ne zaman aşılabileceğine dair sorular sormaya da başladı! Son dakika gelişmeleri haberlerim.com.tr'de


İşte Necmettin Batırel’in Gram Altın Yorumu!


Dolar yorumcusu olarak ön plana çıkan ve 10 milyar doları şakkadak satarım sözleriyle gündem olan Necmettin Batırel’den gram altın konusunda önemli bir açıklama geldi. Bilindiği üzere Ocak Ayında Merkez Bankası faizi sabit tutma kararı gelmişti. Daha sonraki süreçte FED de önemli kararlara imza atmıştı. BBN Türk kanalında açıklamalarda bulunan Batırel, bu konuya dikkat çekerek, FED’in yakın bir gelecekte faizleri arttıracağını ifade etti.



FED tahvillerinin de elde çıkarılacağını ifade eden Necmettin Batırel; altının artık enflasyondan korunmak noktasında son derece önemli bir yatırım aracı olduğunun altını çizdi. Bu kapsamda altının ons fiyatının artışa geçeceğini ifade eden Batırel, bu durum gayet doğal olarak kendisini gram altında da göstereceğini vurguladı!

Altının Onsu 2200 – 2400 Dolar Olabilir!


Yaşanan son gelişmeler ışığından altının ons fiyatının 2200 – 2400 Dolara kadar çıkabileceğini ifade eden Necmettin Batırel, bu yükselişin gram altının da artış göstermesini tetikleyebileceğini de vurguladı. Yaptığı açıklamada altının gramının 1050 TL üzerine çıkabileceğini de belirten Batırel; altına yatırım yapanların beklemesi gerektiğini de ifade etti.


 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER