Fatma Girik'in Çocuğu Var Mı? Fatma Girik’in Serveti Kaç TL? Fatma Girik'in Kızı Ahu Aşkar Kimdir?

Fatma Girik'in Çocuğu Var Mı? Fatma Girik’in Serveti Kaç TL? Fatma Girik'in Kızı Ahu Aşkar Kimdir?
YAYIN TARİHİ: 26.01.2022 11:35:00

​Hayatını kaybeden Fatma Girik’in mal zenginliği ve serveti meydana çıktı. Sabah saatlerinde yaşamanı yitiren Fatma Girik’in manevi kızı Ahu Aşkar ile yeğeni Ahu Turanlı gündem oldu. Peki, Fatma Girik manevi kızı Ahu Aşkar kimdir? Fatma Girik'in çocuğu var mı?  Fatma Girik’in serveti kaç TL? Soruları merak uyandırdı.

Yeşilçam ve Türk sinemasının yıldız ismi Fatma Girik dün sabah saatlerinde vefat etmişti. Hastaneden yapılan ilk açıklamada 79 yaşındaki ünlü yıldızın Covid-19'a bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edilmişti. Fatma Girik'in vefat etmesinin ardından ailesi hakkında merak edilen sorular ortaya çıktı. Bu anlamda Fatma Girik manevi kızı Ahu Aşkar kimdir? Fatma Girik'in çocuğu var mı?  Fatma Girik’in serveti kaç TL? Soruları merak uyandırdı. Son dakika gelişmeleri haberlerim.com.tr'de

FATMA GİRİK'İN KIZI AHU AŞKAR KİMDİR? FATMA GİRİK'İN ÇOCUĞU VAR MI? FATMA GİRİK’İN SERVETİ KAÇ TL?

2017 senesinde servetini aktaran Fatma Girik, "Memduh Bey'den bir şey kalmadı. Çocukları var, bana niçin bıraksın? Ben ondan çok para kazanıyordum. Onun parası beni hiç ilgilendirmedi. O bana kitaplarını bıraktı. Mimar Sinan Üniversitesi Kütüphanesi'ne bağışladım. Evim orta sınıf. Bir arabam, 20 sene evvel aldığım bir küpe ve yüzüğüm var. Annem var. Bir servetimi daha açıklayayım: 17 kedim ve 5 köpeğim var...." demişti.

FATMA GİRİK'İN SON FOTOĞRAFI YEĞENİ İLE 


Yeni yılı hasta yatağında karşılayan Fatma Girik'in son fotoğrafını yeğeni Ahu Turanlı sosyal medyada paylaşmıştı. Turanlı paylaşımına; "Biz 2021'i hastanede uğurluyoruz... İnşallah 2022 hepimiz için güzel ve sağlıklı günler getirir" notunu düşmüştü.


FATMA GİRİK'İN YEĞENİ AÇIKLAMA YAPTI 


Hastaneye gelen Girik'in yeğeni Ahu Turanlı, "Çok üzgünüz. Açıkçası ben annemi kaybettim. Ana Türkiye büyük bir değerini kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun. 6 aydır solunum sıkıntısı başlamıştı. Maalesef bugün saat 06.00 civarında vefat etti. İki haftadır bu hastanede yatıyordu. Son 2-3 gün yoğun bakıma aldılar. Solunumunda güçlük olduğu için konuşmada da zorluk çekiyordu. Başka bir sıkıntısı yoktu" dedi.

“Neticede robot değilim bir canlıyım; bir gün elbet ölümü tadacağım. Memduh’a (Ün) kavuşacağım. Ölüm kötü bir şey değil. Kötü olsa Allah ölümü vermezdi. Biz gideceğiz ki ardımızdan yenileri gelsin. Annem yaşıyor. Çok yaşlı ve bana ihtiyacı var. Sadece onu bırakıp gitmek istemem.”


FATMA GİRİK KİMDİR?


Fatma Girik, 12 Aralık 1942 tarihinde İstanbul'da doğdu. Cağaloğlu Kız Lisesi'ni bitirdi. 1957 senesinde ilk baş rolü olan, yönetmenliğini ve senaristliğini Seyfi Havaeri'nin yaptığı Leke'ydi. Leke'yi oyuncu olarak adından bahsettirmeyi başaramadığı birkaç iddiasız yapım daha izledi.
Fatma Girik'in performansıyla dikkatlerden kaçmayacağı film, Memduh Ün'ün yönetmenliğindeki 1960 yapımı Ölüm Peşimizde'ydi. Memduh Ün'le tanışıklığı Girik'in hayatındaki dönüm noktalarından biri oldu. 180'den çok filmde rol aldı. İleriki senelerinde politikaya de atılan Fatma Girik, Sosyaldemokrat Halkçı Parti'den 1989-1994 yılları arasında Şişli Belediye Başkanlığı yaptı. Siyaset ve oyunculuğun dışında kısa bir devre televizyon ekranlarında Söz Fato'da isimli bir uygulamanın sunuculuğunu da yapmıştır. Fatma Girik, 79 yaşında yaşama veda etmiştir..


 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR