Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimatı İletti! Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank Faizsiz Krediye Başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimatı İletti! Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank Faizsiz Krediye Başladı
YAYIN TARİHİ: 6.02.2022 11:20:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan doğrultusundan iki destek paketi müjdesi verildi. Faizsiz krediden kimler yararlanabilecek? Destek paketinin özellikleri neler?

​Faizsiz kredi kampanyaları ile ilgili önemli açıklama yapıldı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kredi müjdesi açıklanmıştı. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank verecek. Krediye dair tüm detaylar açıklandı. İstihdama yönelik verilmiş olan kredinin tüm detayları haberimizde...



 

İKİ YENİ DESTEK PROGRAMI!


KGF kredi garanti fonu bugüne kadar 1.282 bin firmaya 636.8 milyar lira ticari krediye karşılık 550 milyar lira kefalet sağlamıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde, Fon aracılığı ile iki yeni destek programının başlatılacağı duyurusu yapılmıştı. Verilecek olan iki paketin ayrıntıları şu şekilde açıklanmıştır; İlave İstihdam Destek Paketi ile 12.5 milyar lira kredi, 10 milyar lira da kefalet hacmi oluşacağı ifade edilmiştir. Verilecek olan bu paketle beraber 50'nin altında çalışanı olan firmalar için, istihdama kattıkları her yeni sigortalı çalışan için azami 100.000 TL KGF kefaleti ile krediye erişim imkanı sağlanmaktadır.



 

DESTEKLERDEN YARARLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER?


Verilecek olan bu destek paketlerinden faydalanmak isteyen işletmeler için 12 ay süre ile ödedikleri SGK işçi ve işveren payları, İŞKUR aracılığı ile beraber kredi taksit faizlerinden düşürülmektedir. Bu kapsamda yeni istihdam yaratan işletmeler için faizsiz kredi imkânı sunulmaktadır. Bu destek paketlerinden kısa süre içinde 13 bin firmanın bu krediden faydalanmalarını sağlayarak 55 bin yeni istihdamın önü açılmaktadır. Belirtilen bu proje hayata geçirildiğinde 125 binin üzerinde ilave istihdam rakamına ulaşılacaktır.

KREDİLER KAMU BANKALARI ARACILIĞI İLE KULLANDIRILACAK?


Devreye alınan destek kredi paketleri kamu bankalarının aracılığı ile (Ziraat, Halk, Vakıf, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım) kullandırılacaktır. Destek kredilerinin ilk 6 ayınlık süredeki anapara ödemesi, ilk 12 ayında faiz ödemesi olmaksızın toplam 24 ay vade seçeneği ile sağlanmaktadır.



13 bankanın yer aldığı, kamu ve özel bankalardan (Ziraat Bankası, Halkbankası, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi, Denizbank, TEB, Kuveyt-Türk, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım, Türkiye Finans, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası) 24 aya varan ödemesiz dönem de dâhil olmak üzere 120 aya varan vade seçenekleri ile yatırım kredisi imkânı sağlanmaktadır.
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR