Esnafa Destek Devam Ediyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan Destek Paketinin Detaylarını Açıkladı!

Esnafa Destek Devam Ediyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan Destek Paketinin Detaylarını Açıkladı!
YAYIN TARİHİ: 17.05.2021 20:32:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan esnafa destek paketi verilmeye devam edileceği müjdesini vermişti. Koronavirüs sürecinden olumsuz etkilenen esnaf için desteği detayları belli oldu. İşte destek paketinin detayları...

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından esnafa destek müjdesi verilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan korona virüs salgın sürecinden ekonomik yönden etkilenen esnaf için yardımların devam edeceği duyurusunu yapmıştı. Bunun üzerine esnafın gözü kulağı kabine toplantısından gelecek açıklamalara çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan  kabine toplantısının ardından ulusa sesleniş programı ile esnafa müjdeyi verdi. 

Türkiye son zaman da koronavirüs vaka sayıları ve vefat sayılarında büyük artış görülmesi üzerine tam kapanma kararı alınarak oranların düşmesi amaçlanmıştı. Rekor seviyelere ulaşan vaka sayıları 60 binlere ulaşması üzerine, mücadele daha kapsamlı hale gelerek 29 Nisan ve 17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma kararı alınmıştı. Tam kapanma bugün 17 Mayıs itibari ile sona erdi. İşte tam kapanmanın ardından yaşananlar...

ESNAFA DESTEK MÜJDESİ VERİLMİŞTİ!

Türkiye de 29 Nisan itibari ile başlayan tam kapanma bugün sabah 05:00'da sona ermiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüs salgın sürecinden olumsuz etkilenen esnafa destek olmaya devam edecekleri duyurusunda bulunmuştu.

DESTEK PAKETİNİN DETAYLARI AÇIKLANDI!

Cuhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan bu açıklamasının ardından  gözler bugün yapılan Kabine Toplantısı'na çevrilmesi üzerine beklenen açıklama yapıldı. Kabine Toplantısı sona ererken Cumhurbaşkanı Erdoğan ulusa seslenme konuşması yaptı. Bu konuşma da esnafa destek paketinin de detayları netleşmiş oldu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa koronavirüs salgın sürecinin başından bu zamana kadar birçok desteğin sağlandığını belirterek, yeni destek paketini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni destek paketini paylaşarak, "Salgın nedeniyle işlerine ara veren esnaflarımıza 2 grup halinde destek verilecek" ifadelerini kullandı.

ESNAFA DESTEK 2 GRUP HALİNDE  VARİLECEK!

1. GRUPTAKİ ESNAFA DESTEK NASIL VERİLECEK?


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan esnafa destek paketi açıklamasında, "Birinci grupta kahvehane, cafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri düğün salonları öğrenci yurtları, kantinler kırtasiyeler internet kafeler, lunaparklar gibi işletmeler yer almaktadır.Sayıları toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemeleri yapacağız" açıklamasında bulundu.

2. GRUPTAKİ ESNAFA DESTEK NASIL VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra ise "Destek vereceğimiz ikinci grupta ise bakım onarım tamirat, kaporta işleriyle uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar çilingirler, bakırcılar kalaycılar, ayakkabıcılar konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, züccaciyeciler, kurs işletmecileri yer almaktadır. Bu gruba berberler otobüsçüler, pazarcılar dahildir." ifadelere kullanıldı.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR