Enes Kara Kimdir, Kaç Yaşında? Tıp Öğrencisi Enes Kara Neden Öldü? Hangi Cemaat Yurdunda Kalıyordu

Enes Kara Kimdir, Kaç Yaşında? Tıp Öğrencisi Enes Kara Neden Öldü? Hangi Cemaat Yurdunda Kalıyordu
YAYIN TARİHİ: 12.01.2022 12:33:00

Tıp Öğrencisi Enes Kara Neden Öldü? Hangi Cemaat Yurdunda Kalıyordu? Soruları merak ediliyor. Enes ​Kara, intiharından evvel çektiği videoda cemaatte yapılması mecburi bazı durumlardan psikolojik olarak yorulduğunu anlattı. Peki Tıp öğrencisi Enes Kara neden öldü? Enes Kara kimdir, hangi cemaat yurdunda kalıyordu? Kaldığı cemaat yurdunda cansız bedeni bulunan 20 yaşındaki Enes Kara'nın bıraktığı intihar notunda “Herkes doktorluktan kaçıyor, çünkü mobbing var, uzun süreli nöbetler var, hastadan şiddet görme ihtimali var, köle gibi çalışıyorsunuz, ben böyle bir gelecek istemiyorum...

Tıp öğrencisi Enes Kara neden öldü? Enes Kara kimdir, hangi cemaat yurdunda kalıyordu? Soruları sosyal medyada gündem oldu. Elazığ'da, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara, gelecek kaygılarını ve ailesinin zoruyla kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskıyı anlattığı bir video çektikten sonra yaşamına son verdi. Arkasında bir de intihar notu bırakan Kara, Müslüman olmadığı durumda cemaat yurdunun kendisini namaz kılmaya ve cemaat derslerine katılmaya zorladığını belirtti. Son dakika gelişmeleri haberlerim.com.tr'de

"Psikolojik olarak çok yoruluyorum"

Kara, olay öncesi çektiği videoda videoda ise şu ifadeleri kullanıyor:


"Şu an cemaat yurdunda kalıyorum. Hiç kalmak istemememe ve bunu aileme defalarca söylemiş olmama rağmen. Defalarca söyledim ama beni burada kalmaya zorladılar... Lise ve ortaokulda yine böyle medreselere sıkça geliyordum bazı tatillerde yatılı kalıyordum. O zamanlar da istemiyordum ama ailem zorluyordu ve haftada 1-2 gün geliyordum ya da yılda 1-2 hafta yatılı kalıyordum. Çok da zor değildi. Bir de en fazla üniversiteye kadar gelirim zaten diye düşünüyordum.


Burada vakit namazları zorunlu. Cemaat şeklinde kılıyoruz namazdan sonra ders var vs. 30 dakika sürüyor yaklaşık her vakit. Günlük 1 saat burada olan kitaplardan okuman zorunlu. Haftanın 3 günü cemaat dersine katılman zorunlu. Yemekleri yine öğrenciler yapıyor, haftanın 1 günü temizliği yine biz yapıyoruz. Sabah namazıyla uyanıyorum, okula gidiyorum geliyorum, akşam namazı, yemek, okuma, yatsı namazı, cemaat dersi sonra saat 10 zaten ertesi gün tekrar 6.30 gibi namaza uyanıyorum. Bir tek 8'de serbest oluyorum. Hafta sonu da benzer. Yine 3 saat gibi bir şey kalıyor ve kalan zamanda adam akıllı ders de çalışamıyorum. Çünkü psikolojik olarak yorgun oluyorum.

Bu 2 sorunu ayrı ayrı düşününce aslında katlanalamayacak şeyler değil ama bunları birleştirince tüm yaşama sevincimi alıyor, özgür hissetmiyorum kendimi 24 saatten kendime ayırabildiğim 3 saat falan." 


KAYNAK: Evrensel



 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR