Dizide Cinsel Saldırıya Uğrayan Yüsra Geyik:'Kaç Kadın Böyle Yaşamak Zorunda Kaldı' Diye İsyan Etti

Dizide Cinsel Saldırıya Uğrayan Yüsra Geyik:'Kaç Kadın Böyle Yaşamak Zorunda Kaldı' Diye İsyan Etti
YAYIN TARİHİ: 7.04.2021 12:23:00

‘Araka Sokaklar’ dizisinde bu hafta ‘cinsel saldırı’ konusu öne çıkarıldı. Dizide Hüsnü Çoban'ın kızı Zeliha karakterinin cinsel saldırıya uğradığı sahne ekrana damga vurdu. Yüsra Geyik dizide yayınlanan sahneyle alakalı paylaşımda bulundu...

Cinsel istismar konusunda tüm dünyada farkındalık yaratmak amacıyla, 2009 yılından itibaren 4 Mart, “Dünya Cinsel İstismar İle Savaşma Günü” olarak kabul ediliyor. Bu hafta 'Arka Sokaklar' dizisinde de isyan ettiren bu konu işlendi.

Dizinin yayınlanan son bölümünde; Hüsnü, kendisine ateş açan Giray’ın annesi Nevbahar’ı vurdu. Giray bunun intikamını almak için Zeliş’in peşine düştü ve ona işkence yaptı.
Zeliha, uğradığı tecavüz sonrası kameraman Hamza ile birlikte hastanenin yolunu tuttu. O sırada hastanede olan Selin ve Mesut, Zeliha’dan kan dondurucu haberi öğrendi.
Mesut, arkadaşına bu lanet haberi verdiğinde Hüsnü'nün dünyası başına yıkıldı.
“KAÇ KADIN KENDİ TECAVÜZ HABERİNİ İZLEDİ?”

Yüsra Geyik ise dizinin yayınlandığı saatlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla kadına şiddeti ve cinsel saldırıyı kınadı. Geyik, diziden kareleri paylaşarak; "Kaç kişi sessiz kaldı? Kaç kişinin sesini kimse duymadı?, Kaç kişi kendi sesini duymaktan bile vazgeçirildi? Kaç kadın kendi tecavüz haberini izledi?, Kaç aile çaresiz bırakıldı? Bu hafta kaç kadın böyle yaşamak zorunda kaldı. Öldürülmeden, öldürüldü kaç kişi?" notunu yazdı.

YÜSRA GEYİK KİMDİR?


21 Haziran 1990 tarihinde Samsun'da doğmuştur. İlkokul 1. sınıfı Samsun'da okuyup İstanbul'a taşındılar. 2. sınıfa İstanbul Ataköy'deki 60.yıl Ataköy İlköğretim Okulu'nda başladı.4. sınıftayken okullarına gelen bir tiyatro kursuyla tiyatro hayatına başladı. Sanat Tasarım Fakültesi mezunudur.

13 yaşında kameralarla tanışan Yüsra Geyik ilk olarak Hayat Bilgisi dizisinde rol almıştır.

2006 yılından bu yana Arka Sokaklar dizisinin kadrosunda yer almaktadır ve Zeliş karakterini canlandırmaktadır. 2003-2006 yılları arasında Yabancı Damat dizisinin kadrosunda yer alan Yüsra Geyik, asıl tanınırlığını Arka Sokaklar dizisiyle yakaladı. 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR