Dillere Destan Aşktı! Atatürk’ün Unutamadığı Aşkı Olan Dimitrina Kim Ve Dimitrina Hikayesi Nedir?

Dillere Destan Aşktı! Atatürk’ün Unutamadığı Aşkı Olan Dimitrina Kim Ve Dimitrina Hikayesi Nedir?
YAYIN TARİHİ: 21.02.2022 15:35:00

Peş peşe açıklama yapıldı. Dillere destan aşk seneler sonra olay yarattı! Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Gençliğimi bıraktım Sofya’da” dediği Bulgar kızı Dimitrina’ya olan imkânsız aşkı, aynı isimle beyazperdeye taşınıyor. Bir ulusun kaderini baştan yazan, girdiği bütün savaşları zaferle taçlandıran ve bütün dünyayı kendisine bırakan önder Atatürk’ün, hayatında silinmeyen izler bırakan Bulgar kızı Dimitrina’ya duyduğu aşk öyküsü film oluyor. Peki Atatürk’ün unutamadığı aşkı olan Dimitrina kim ve Dimitrina'nın hikayesi nedir?

Atatürk’ün dillere destan olan aşk hikayesi beyaz perde ile ekrana taşınıyor. “Dilberay” filmi ortak yapımcılarından Fikri Harika Prodüksiyon imzasıyla çekilecek filmin, önümüzdeki sene Ekim ayında vizyona girmesi bekleniyor.  Peki Atatürk’ün unutamadığı aşkı olan Dimitrina kim ve Dimitrina'nın hikayesi nedir?

ATATÜRK’ÜN UNUTAMADIĞI AŞKI OLAN DİMİTRİNA KİM VE DİMİTRİNA HİKAYESİ NE?

Mustafa Kemal,henüz 30'lu yaşlarının başında genç bir subayken Sofya Askeri Ataşeliği’ne atanır. Burada General Stilyan Kovaçev’in kızı Dimitrina ile tanışırlar ve birbirlerine aşık olurlar.

Atatürk hiç süre kaybetmeden evlenme öneri eder fakat bu öneri güzeller güzeli Dimitrina doğrultusundan büyük bir mutlulukla kabul edilse de, büyük aşk ne yazık ki evlilikle sonuçlanamaz.  Yıllar sonra Atatürk’e; “Bir kız sevdim ataşeyken, vermediler. Gençliğimi bıraktım Sofya’da” dedirten ve tarih kitaplarına “kazanamadığı tek savaş” olarak geride bıraktığımız bu aşk öyküsü “DİMİTRİNA” ismi ile 27 Ekim 2023’te beyaz perde de olacak.




Bu çok özel ve anlamlı filme üretici olarak imza atacak Fikri Harika Prodüksiyon kurucusu Özgür Tari husus ile alakalı olarak “İlk filmimiz DİLBARAY ile çıtayı en yükseğe koyduk. İzleyiciler de sahip çıktı ve ilk günden beri hep zirvede. Sinema pazarında kalıcı işler gerçekleştirmek hedefindeyiz. Bu hedefimize ulaşmak ve izleyicileri hep görmek istedikleri Atatürk filmi ile buluşturmak amacıyla çalışmalara başladık. Çok büyük bir mesuliyet olduğunu biliyoruz. Atamıza yakışır bir film meydana çıkartacağız” dedi.



 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR