Dikkat! Doları Bilen Adam Atilla Yeşilada Türk Ekonomisi Nereye Gidiyor Açıkladı: Resesyon Mali Kriz

Dikkat! Doları Bilen Adam Atilla Yeşilada Türk Ekonomisi Nereye Gidiyor Açıkladı: Resesyon Mali Kriz
YAYIN TARİHİ: 22.01.2022 09:28:00

Pandemi süreci tüm dünyayı ciddi derecede etkiledi. Sadece sağlık yönünden değil; pandemi süreci ekonomik olarak da tüm dünyayı sarstı. Bu durum genel olarak ekonomi de farklı etkiler oluşturdu. Ekonomi terminoloji içinde siyah kuğu olarak yer alan bir tabir vardır. Ekonomide siyah kuğu; normal dışı durumlarda yaşanan durumları etkisi olarak ifade edilir.

Genel olarak ünlü ekonomist Atilla Yeşilada Türkiye için yeni bir siyah kuğu olduğu ifade etti. Atilla beye göre Türkiye’nin yeni siyah kuğu; Omicron varyantı olabilir. Omicron varyantının büyüme etkisine göre değişebilir. Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de ekonomi Omicron varyantı hastalığın etkilenmesi olabilir. Özelikle dolardaki kur artışının Türkiye’de enflasyonu tetiklemeli, dolar kurunun ne kadar olacağına dair soruların da sayısını arttırmaktadır. Atilla Yeşilada Türk ekonomisin hem 2022 hem de 2023 yıllarında ciddi oranda ekonomik sorunlar Omicron varyantı etkisi ile oluşabilir. Enflasyon rakam Türkiye’de son yıllarda yükseldi. Enflasyon için Atilla Yeşilada’ya göre en kısa sürede önlemlerin alınması gerekir. BU NOKTADA Yeşilada; Türkiye ekonomisinde bir resesyon beklentisinin bulunduğunu da aktarıyor. Son dakika gelişmeleri haberlerim.com.tr'de


 

Türk Ekonomisinde Resesyon


Atilla Yeşilada Türk ekonomisi için sadece siyak kuğu hakkında ki yorumlarını paylaşmamıştır. Ekonomide resesyon olarak belirtilen bir tabir bulunuyor. Resesyon; makroekonomide yaşanan en az 6 aylık ekonomik gerileme süredir. Atilla Yeşilada Türk ekonomisinde resesyon için enflasyon durumlarına göre ani değişimlerin yaşayabileceğini aktardı.


Genel olarak resesyon etkilerin ilk önce milli gelire düşen payda azalmalar yaşanır. Ülke ciddi oranda ekonomik olarak geriler. Belirli bir süre enflasyonun kontrol altına alınması ile ülke yeniden canlılık kazanmaya başlar.


Türk Ekonomisinde Mali Kriz


Ekonomik olarak mali krizlerin genel sebebi; yüksek enflasyon artışı oluyor. Türk ekonomisi pandemi sürecinden etkilendi. Türk ekonomisinde enflasyonun artması ile tüm dünyada olduğu gibi mali kriz yaşanıyor. Ekonomik tedbir süreçleri ile Türk ekonomisindeki mali kriz kontrol altına alınma çalışmaları sürüyor. Atilla Yeşilada bu mali kriz sürecinin yaklaşık 2 yıl süreceğini belirtmektedir.

NOT: Bu haberimizde geçen ifadeler yazarın kendi görüşleridir. Yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir. 

 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER