Devlet Destekli İş Kurma Şartları 2022 - ​SYDV, TUBİTAK Ve KOSGEB İş Yeri Açma Desteği Alma Kaç TL?

Devlet Destekli İş Kurma Şartları 2022 - ​SYDV, TUBİTAK Ve KOSGEB İş Yeri Açma Desteği Alma Kaç TL?
YAYIN TARİHİ: 15.02.2022 12:56:00

Devlet desteği ile iş kurmak son senelerde olabildiğince avantajlı bir duruma geldi. Devlet destekli iş kurmak, bankalar bağlamında para alarak iş kurmak en fazla aratılan yöntemdir. Devlet bankalarla hiç karşılaştıramayacak şekilde geri ödeme şartları ile iş gerçekleştirmek isteyen girişimci ve yatırımcılar amacıyla fırsatlar sunuyor. Peki 2022 yılı devlet destekli iş kurma şartlar nedir? İşte SYDV, TUBİTAK ve KOSGEB iş yeri açma desteği alma...

İş kurmak amacıyla devlet takviyeleri ele alındığında 4 ana destek türü ile karşılaşılıyor. Peki 2022 yılı devlet destekli iş kurma şartlar nedir? İşte SYDV, TUBİTAK ve KOSGEB iş yeri açma desteği alma detayları nedir? 

DEVLET DESTEKLİ İŞ KURMA ŞARTLARI 2022 - ​SYDV, TUBİTAK VE KOSGEB İŞ YERİ AÇMA DESTEĞİ ALMA KAÇ TL?


KOSGEB yeni işyerleri amacıyla destek sağladığı gibi, aynı vakitte uzun senelardır kendi işinde çalışanlara da lüzumlu şartları sağlamaları durumunda 500 bin TL’ye kadar kredi sağlayabiliyor. Yüksek tutarda destek olanağı sağlanan iş kolları şunlardır:

·    İhracat ya da dışalım. bölümünde çalışanlar,

·    Yeni bir teknolojik ürün tasarlayanlardır.

TUBİTAK İş Yeri Açma Desteği


TUBİTAK iş yeri açarak teknoloji merkezli çalışmalar yapan ve yeni ürün projelerini yaşama geçirmek isteyen gençlere toplamda 150 bin TL işyeri açma desteği sağlayabiliyor.
Bu kapsamda her sene yeni teknolojiler üstünde çalışan gençleri 2 ana başlıktaki proje davetsı ile müracaatte bulunmaya teşvik ediyor. 


Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği Vakfı İş Yeri Açma Desteği


SYDV işyeri açmayı planlayan gençlere destek finansmanı amacıyla işletme parası desteği oldukça önem arz ediyor. Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği Vakfı her ilde Kaymakamlık binası içersinde bulunur. Sosyal Yardım Derneği Vakfı doğrultusundan bu husus amacıyla ayrılan ödenek 15 bin TL’ye ulaşabiliyor. SYDV kredi müracaatı amacıyla izlenmesi gereken basamaklar şunlardır:

·    SYDV’ ye müracaat ederek, dosya açtırmak,

·    Açılması plan edilen iş yeri amacıyla lüzumlu incelemeleri gerçekleştirmek ve daha sonra harcamalar bağlamında alınan tavsiye mektupları sonrasında açılacak işe ait iş projesi hazırlanır ve Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği vakfına sunulur.

·    Dernek kredi sağlama adımında devlet memurluğu yapan 2 kefil istiyor.

SYDV doğrultusundan verdiği 15000 TL destekleme kredisi iş açacak olan gençlere hibe edilmez. Geri ödeme şartı ile verilir. Ancak tüm devlet destekli iş kurmak amacıyla verdiği krediler gibi, bu kredinin de geri ödeme koşulları çok uygundur. Bu krediden faiz alınmaz, ilk 12 ay süresince hiçbir geri ödeme istenmez. Daha ileri 36 ay içersinde kredinin eşit taksitle durumunda ödenmesi istenir. 

 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER