Dev Marka Toyota Tam 350 BİN TL Birden İndirdi! Bu Liste Bir Daha Mümkün Değil Gelmez

Dev Marka Toyota Tam 350 BİN TL Birden İndirdi! Bu Liste Bir Daha Mümkün Değil Gelmez
YAYIN TARİHİ: 1.03.2022 09:48:00

Araba fiyatlarının Şubat ayında yenilenmesi ile beraber tüketiciye sevindiren haberler art arda geldi. En büyük müjdeyi veren ise Toyota oldu. Marka ekonomide yaşanan dalgalanmalardan araç almak isteyenlerin etkilenmemesi için büyük bir adım attı.

ÖTV fiyatları üzerinde yapılan yasal düzenlemeden hemen sonra birçok araba markası fiyatlarını yeniden yapılandırdı. Bu markalardan en önemlilerinden biri olan Toyota, büyük rağbet gören modellerinde indirime gitti. Bu yeni düzenleme sonrası birçok modelin fiyatı 350 bin TL gibi ciddi bir seviyede düştü.

Yapılan Dev İndirimler Fiyatlara Nasıl Yansıdı?


Araç almak isteyenlerin en çok merak ettikleri soruların başında yapılan ÖTV düzenlemelerin araç fiyatlarına nasıl yansıdığı gelir. Bunu değişimi daha iyi algılayabilmek için ise düzenleme öncesi ve sonrası fiyatları karşılaştırmak gerekir. Hybrid Flama e-CVT modelinin düzenleme öncesi liste fiyatının 703.100 TL olarak yer alır.
Düzenleme sonrası ise bu fiyatın 539.850 TL’ye çekildiği liste fiyatlarında net bir şekilde göze çarpar. Aynı şekilde Hybrid Dream e-CVT, Hybrid Passion X Pack e-CVT gibi birçok modelde fiyat kıyaslaması yapıldığında bu avantajlardan nasibi aldıkları görülür. Tam da bu noktada yeni indirimlerin de ardı ardına gelmesi beklenilmektedir.


Yapılan Bu Düzenleme Hedeflerine Ulaşır Mı?


Döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar ve araç üretimi için hammadde sıkıntıların yaşanması sıfır araba fiyatlarını olumsuz yönde etkiledi. Yapılan ÖTV düzenlemeleri ile oluşan bu olumsuz durumun bir an önce dağıtılması hedeflendi.

Bunun yanında elektrikli arabaların ekosisteme katkıları da göz önünde tutularak destekler bu yönde yoğunlaştı. Bu destekler neticesinde de bu özelliklere göre üretilen araçlarda devlet, ÖTV’de indirim yapma yolunu tercih etti. Bu adımdan sonra fiyat düşüşleri anında liste fiyatlarına yansıdı.

Araba almak isteyenlerin bu gelişmeler takip ederek adımlar atmasında ise fayda var. Üstelik oluşan bu olumlu havadan yararlanmak için vakit kaybetmemeden harekete geçmek ise oldukça önemli. Bu kapsamda yapılan düzenlemelerin tamamının özellikle temel gıda malzemelerinin fiyatlarında bir düşüşe neden olacağı düşünülmektedir.
 
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR