DEHŞET! Princeton'ın Nükleer Savaş Simülasyonu Nedir? Princeton'ın Nükleer Savaş Simülasyonu İzle

DEHŞET! Princeton'ın Nükleer Savaş Simülasyonu Nedir? Princeton'ın Nükleer Savaş Simülasyonu İzle
YAYIN TARİHİ: 2.03.2022 09:45:00

Princeton'ın nükleer savaş simülasyonu sosyal medyada bomba gibi patladı. Bu anlamda Princeton'ın nükleer savaş simülasyonu İzleme linki merak ediliyor. ​Princeton'ın nükleer harp simülasyonu sosyal medyada büyük ilgi gördü. Bu anlamda Princeton'ın nükleer harp simülasyonu İzleme linki merak ediliyor. Yapılan bir simülasyona göre, konvansiyonel çatışmanın aşırıya kaçması halinde ABD ve Rusya arasında yaşanacak nükleer harpta 90 milyondan çok insan ölecek ya da yaralanacak.

Princeton Üniversitesi’nden bir ekip, her iki ülkenin de silah denetim önemlerine desteğini düşürmesi nedeniyle bu tür bir senaryo olasılığının son iki senede “çarpıcı biçimde” arttığını iddia etti. Yeni devresinin riskleri, soğuk harp devresinden daha belirsiz ve daha tehlikeli. Princeton Bilim ve Küresel Emniyet programında (SGS) oluşturulan tetkik sonunda oluşturulan simülasyon, nükleer yıkımın ilk saatlerinde 34 milyon insanın öldürüleceğini ve 57 milyon bireyin yaralanacağını öne sürüyor -bu sayıya nükleer serpinti ya da başka uzun vadeli hatalar nedeniyle hastalananlar dahil değil.

PRİNCETON'IN NÜKLEER SAVAŞ SİMÜLASYONU NEDİR? 


Princeton üniversite'sinin meydaan getirdiği nükleer harp simülasyonu videosu. hesaplamalara göre bir nükleer hücum sonucunda 91 milyondan çok insan ilk birkaç saatte hemen ölecek ve 250 milyondan çok insan bombanın ikincil direkt olarak etkisine maruz kalacak.
kayıpların %90'dan çoğu avrupa ve kuzey amerika'da yaşanacak.

PRİNCETON'IN NÜKLEER SAVAŞ SİMÜLASYONU İZLE


 

Animasyonda, (nükleer patlamaları temsil eden) beyaz dairelerle dolu bir desen oluşmadan evvel balistik füzelerin elektronik rotaları görülüyor.

Princeton bilim insanlarının Rusya ve NATO arasındaki konvansiyonel bir harpın tırmanmasıyla oluşabileceğini iddia ettiği küresel çaplı yıkım, Avrupa’nın nükleer yakımını da içeriyor.

Bilim insanları, “ABD-NATO ilerlemesini durdurma umuduyla Rusya, Kaliningrad kenti yakınlarındaki bir üsten tek bir nükleer ikaz atışı gerçekleştiriyor” diyor:


“NATO misilleme olarak tek bir taktik nükleer hava hücumu yapıyor. Nükleer eşiğin aşılmasıyla birlikte çatışmaların ebatı Avrupa’daki taktik nükleer harpa uzanıyor. Rusya, NATO üslerini ve gelişen birlikleri vurmak amacıyla uçaklar ve kısa menzilli füzeler aracılığı ile 300 nükleer harp başlığı yolluyor. NATO da cevap olarak uçaklar aracılığı ile 180 nükleer harp başlığı gönderiyor.”

Bu aşamadan sonra, her iki doğrultu da askeri nükleer güçlere karşı yüzlerce hücum daha yapıyor. Videoda, Rusya’nın kırmızı şeritleri, Amerika’nın mavi yağmuru Rusya’yı sarmadan çok kısa vakit evvel havalanıyor ve Moskova’nın bombaları bir sahilden ötekine ABD’yi vuruyor.

Daha sonra, Washington ve Moskova’nın her ikisi de nüfus merkezlerini amaç alarak kalan denizaltı cephaneliklerinden kent başına 10’a varan füzeler atıyor.

SGS, videonun “gerçek güç dengelerine, amaçlere ve ölüm ön görülerine dayandığını” iddia ediyor. Simülasyonun ilk nükleer patlaması Polonya’nın anında amacıylade, Almanya ve Çek Cumhuriyeti sınırındaki Wroclaw yakınlarında görülüyor.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR