DEHŞET! İskender Füzesi Nedir, Menzili Kaç KM? İskender Füzesi Özellikleri! Balistik Füze Nedir?

DEHŞET! İskender Füzesi Nedir, Menzili Kaç KM? İskender Füzesi Özellikleri! Balistik Füze Nedir?
YAYIN TARİHİ: 2.03.2022 15:28:00

İskender füzesi nedir, menzili kaç km? İskender füzesi özellikleri! Balistik füze nedir? Soruları gündeme bomba gibi düştü. Rus yapımı bir kısa menzilli balistik roket sistemidir. İskender'in bir dizi misket bombası, termobarik, yüksek patlayıcı parçalanmalı harp başlığı, sığınak delici ve radarsavar görevleri amacıyla bir elektRomanyetik vuruş de dahil olmak üzere çoğu değişik konvansiyonel harp başlığı bulunmaktadır. Aynı vakitte nükleer başlık da taşıyabilme kapasitesine sahiptir. Füzenin (Искандер-М), 2020 senesine kadar eski OTR-21 Toçka sistemlerinin konumunu alması planlanmaktadır.

İskender roketsi Rus yapımı bir kısa menzilli balistik roket sistemi olarak ifade edilir. 1987 tarihinde üretilmesi yasaklanan lakin sonrasında Rusya doğrultusundan Ukrayna'ya atılması ile birlikte yine gündeme gelmiş durumda. Peki, İskender füzesi nedir, menzili kaç km? İskender füzesi özellikleri! Balistik füze nedir?  


 

İSKENDER FÜZESİ NEDİR, MENZİLİ KAÇ KM? İSKENDER FÜZESİ ÖZELLİKLERİ! BALİSTİK FÜZE NEDİR?


İskender OTRK'nın geliştirilmesine KPSS Merkez Komitesi ve SSCB Bakanlar Konseyinin 12.21.1988, № 1452-294 "Iskender OTRK'nin yaratılmasına yönelik geliştirme çalışmalarının başlangıcı hakkında" kararnamesine makul olarak başlandı, netice olarak, SSCB Bakanlar Kurulu Başkanlığı Askeri-Sanayi Komisyonu'na Oka OTRK yerine bir roket sistemi oluşturma ihtiyacını kanıtlayan ve ABD Orta Menzilli ve Daha Kısa Menzilli Füzelerin Ortadan Kaldırılmasına İlişkin Antlaşma hükümlerine tabi olmadığını söyleyen, KBM (Makine Mühendisliği Tasarım Bürosu) baş dizaynırı S.P. Nepobedimıy`ın şahsi çabaları dahil

11 Ekim 2011'de, güncellenmiş İskender-M roket düzeneğinin yeni harp ekipmanı ile test edilmesinin ilk adımı tamamlandı. İskender-M kompleksinin 9M723 roketsi, yeni bir korelasyon rehberlik sistemi ile donatılmıştır.




İskender Füzesi, Rus yapımı balistik bir roket sistemidir. Kısa menzilli atışlarda tercih edilen İskender Füzesi, ilk olarak 2006 senesinde üretime sunulmuştur. İskender Füzesi, 415-500 kilometre menzil, 6-50 kilometre arası uçuş irtifası ve radara görünmeme özelliklerine de sahiptir.

Rus yapımı bir kısa menzilli balistik roket sistemidir. İskender'in bir dizi misket bombası, termobarik, yüksek patlayıcı parçalanmalı harp başlığı, sığınak delici ve radarsavar görevleri amacıyla bir elektRomanyetik vuruş de dahil olmak üzere çoğu değişik konvansiyonel harp başlığı bulunmaktadır. Aynı vakitte nükleer başlık da taşıyabilme kapasitesine sahiptir.


KAYNAK: Vikipedi
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR