Cüzdanları Yakmıştı, Yüzde 50 Ucuzladı! 30'lu Yumurta Fiyatı Şok, Migros, BİM, A101, Carrefour...

Cüzdanları Yakmıştı, Yüzde 50 Ucuzladı! 30'lu Yumurta Fiyatı Şok, Migros, BİM, A101, Carrefour...
YAYIN TARİHİ: 11.02.2022 15:45:00

Dolar kurunda yaşanan yükselişten dolayı gıda sektöründe de ciddi artışlar meydana gelmişti. Özelikle tavuk yemindeki artışlar tavukçuluk sektörüyle ilgilenen kişileri oldukça zora soktu. Bu durum kapsamında yumurta ve tavuğa ciddi oranda zam geldi. 30’lu yumurtalar marketlerde fiyatı 60 TL’yi aşmış oldu. Bu durum tüketiciler tarafından çok fazla eleştiri aldı. Bununla birlikte zamların önünün alınmaması rahatsızlık kaynağı oldu.

Son günlerde ise dolar kurunda yaşanan sert düşüş kapsamında yumurta fiyatlarında indirimler oldu. Böylelikle yumurta fiyatlarındaki indirimler yarı yarıya yansıtılmış oldu. Bu ciddi düşüş sonucunda vatandaşlar yeniden yumurta yemeye başladılar. Böylelikle vatandaşlar maddi anlamda birazda olsun rahatlamış oldu. Özellikle yumurtanın zamlanması sonrasında yeniden bir fiyatlandırmanın yapılacağına dair açıklamalar yapılmıştı. Böylece 1 koli yumurtanın fiyatlarında bir azalma yaşanılması amaçlanmıştı.

1 Koli Yumurta Marketlerde Kaç TL Oldu?


T.C. devleti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla gıda sektöründe indirimler yaşandı. Özellikle stokçuluk açıklamalarından sonra zincir marketler fiyatları yarı yarıya düşürmeye karar verdi. Ticaret Bakanlığı tarafından marketlere yapılan denetimlerin artırılmasıyla beraber market fiyatlarındaki düşüşler baş gösterdi. Düşüşlerden en çok etkilenen gıda ürünlerinden birisi de hiç şüphesiz ki yumurta oldu.




Böylelikle Şok marketler yumurta fiyatlarını 38,90 TL dolaylarına çekmiş oldu. Anadolu çiftliği yumurta 30’lu 1 koli fiyatı 38,90 TL olarak yenilenmiş oldu. Gezen marka tavuk yumurtasında da indirimler yaşandı. Böylelikle Gezen tavuk yumurtası 10l’lu koli şeklinde 22,50 TL olarak düzenlendi. 15’li koli yumurta ise 21,90 TL olarak güncellenmiş oldu. Yumurta fiyatlarının gelecek günlerde daha çok düşmesi bekleniyor.



Dolayısıyla vatandaşlar maddi yükümlülükten bir nebze olsun rahatlamış olsun. Ayrıca bakanlık tarafından yapılan açıklamalar neticesinde stokçuluk yapan kişilere ciddi yaptırımların uygulanacağı kaydedildi. Bu kapsamda stokçuluk yapmanın ceza ağır olacak şekilde bakanlık tarafından açıklamalar yapıldı. Stokçuluğun önüne geçilmesi için ise bakanlık denetimlerin artırılacağını ve daha sıkı tedbirlerinin alınacağı açıklamalarında belirtti. A101 marketlerde yumurta 27,90 oldu. Carrefour marketlerde ise güncel fiyat 45,90 olarak 30’lu güncellendi.
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER