Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Açıkladı: Emekli İkramiyesi Zam Oranları Biraz Önce Netleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Açıkladı: Emekli İkramiyesi Zam Oranları Biraz Önce Netleşti
YAYIN TARİHİ: 28.02.2022 17:21:00

Emekli kişilerin dört gözle beklediği bayram ikramiyesi ödemelerine ne kadar zam olacağı konusu ile ilgili birtakım açıklamalara yer verildi. Geçen sene 1.100 TL alan emekli kişilerin bu sene amacıyla alacağı emekli ikramiyesi zam oranları belli oldu mu?

Emekli kişilerin dört gözle beklediği bayram ikramiyesi ödemelerine ne kadar zam olacağı konusu ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmış durumda. Geçen sene 1.100 TL alan emekli kişilerin bu sene amacıyla alacağı ikramiye tutarları şuandan merak ediliyor. Yeni senela birlikte zamlanması beklenilen ikramiye tutarının 2.200 TL seviyesinde olacağı şeklindeki açıklamalar emekli vatandaşları sevindirecek cinstendir. 



4 senedir kesintisiz olarak ödeniyor 

2018 yılından beri Ramazan ve Kurban Bayramlarında emekli vatandaşlara verilen ikramiye tutarları ilk kez ortaya çıktığı sene 1.000 TL olarak ödenmişti. Geçen sene zam gelen emekli ikramiyesi ücreti zamla birlikte 1.100 TL olarak güncellenmişti.

Son günlerde çoğalan enflasyon oranları oluşturulan zamlardan sonra emekli kişilerin resmen gözü kulağı emekli ikramiyesi tutarlarında kaldı. Prof. Dr. Cem Kılıç'ın yaptığı bildirimde çoğalan enflasyon ve memur ve emekli maaşlarına oluşturulan zamların göz önüne alındığında  SGK-SSSK ve Bağkur'lu emekli ikramiyesi için de zammın beklendiğini ifade etti. Asgari emekli maaşı 2.500 TL olarak güncellenmiş ve emekliler bundan sonra maaşlarını zamlı olarak almaya başlamıştı.


Emekli ikramiyesi ücretlerine de zam uygulanacağı yönündeki açıklamaları emekli vatandaşları sevindirdi. Yapılan bildirime göre senede iki sefer alınan emekli ikramiyesinin 2.200 TL olacağı şeklindedir. Emekli ikramiyesi en son 1.100 TL olarak ödeniyordu. 



2 yılda 1 ödeme yapılıyor 

İlk defa 2018 senesinden ödenen emekli ikramiyesi ücreti Ramazan ve Kurban Bayramları olmak üzere dini bayramlarda ödeniyor. Emekli kişilerin dört gözle beklediği ikramiye tutarları gelmekte olan Ramazan ayıda eklenince zam gelme ihtimalide olabildiğince arttı.

Artan enflasyon, asgari ücret ve emekli maaşlarına oluşturulan zamlardan sonra emekli ikramiyesine beklenilen zam seviyesi da emeklileri heyecanlandırdı. Prof. Dr. Cem Kılıç'ın eklediği ifadelerde emekli vatandaşlara ödenecek olan tutarın 2.200 TL olarak güncellenmesi ve bu yıl ödenmesi yönündedir. İkramiye tutarı emekli vatandaşları biraz olsun rahatlatıcı yönde tesir yapan bir program olarak öne çıkar. 

 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR