Büyük Müjde! Bakanlık Kimseyi Evsiz Koymayacak! Almak Yerine Ev Yapana 80 Bin Lira Konut Yardımı

Büyük Müjde! Bakanlık Kimseyi Evsiz Koymayacak! Almak Yerine Ev Yapana 80 Bin Lira Konut Yardımı
YAYIN TARİHİ: 26.02.2022 10:00:00

Günümüz koşullarında ev alabilmek için gerekli olan sermayeyi oluşturmak çoğu zaman zorlu bir süreci kapsar. Son zamanlarda ev almak için devlet tarafından çeşitli destek hizmetleri sunuluyor. Bu destek hizmetlerinden birisi de Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı tarafından sunulan 80 bin lira konut destek olanağı oluyor. Belirli koşullar altında sunulan konut destek olanağı günümüzde sıklıkla tercih ediliyor.

Aile kurumunun temellerinin sağlam olmasında ev sahibi olmak önemli bir etkendir. Bu yüzden de ev alma durumlarında Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı tarafından destek hizmetleri sağlanır. Günümüzde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gerekli şartları taşıyan ailelere ev yapma olanağını sunuyor. Ev almak için ayrılan sermayenin üstüne bakanlıktan gelen destek ile ev yapma olanağı sunuluyor.

80 Bin Konut Yardımı Almak İçin Gerekli Koşullar Nelerdir?


Günümüzde gündem olan 80 bin lira konut yardımı desteğinin ayrıntıları merak ediliyor. Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı tarafından sunulan 80 bin lira destek için gerekli koşullar şunladır;
  • Evin yapılacağı arsanın tam hisseli tapuya başvuranın sahibi olması
  • Engelli ya da dul olma gibi özel durumlardan en az birinin taşınması
  • Hane evine gelen gelir hanede yaşayan kişi sayısına bölündüğü zaman sonucun asgari ücretin üçte birinden az çıkması
Genel olarak ev yapmak için ev alma işlemlerine göre daha yüklü bir sermayeye gerek duyulur. Bakanlık tarafından sunulan 80 bin lira desteği ile ev almak yerine av yapmak daha avantajlı oluyor.

Bakanlıktan 80 Bin Lira Konut Destek İçin Başvuru İşlemleri Nelerdir?


Bakanlık tarafından sunulan 80 bin lira için istenilen şartların oluşması ile birlikte konut destek başvuru işlemleri sağlanır. Başvuru işlemleri Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı birimleri ile sağlanır. Bölgede yer alan valilik ya da kaymakamlık makamlarından da başvuru işlemleri sağlanır.

Yapılan başvuru işlemlerinin tamamlanması ile bakanlık tarafından inceleme süreci başlar. Bu süreç içerisinde başvurunun onaylanması ile de 80 bin lira ev yapma desteği sunulur. Böylece konut almak noktasında önemli kazanımlara sahip olmanız da mümkün olacaktır.
 
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR