Burdur, Afyon, Denizli Okullar Yarın Tatil Mi? 4 Mart Cuma Kar Yağışı Okullar Tatil Mi? Valilik

Burdur, Afyon, Denizli Okullar Yarın Tatil Mi? 4 Mart Cuma Kar Yağışı Okullar Tatil Mi? Valilik
YAYIN TARİHİ: 3.03.2022 20:36:00

4 Mart Cuma Okullar Burdur, Afyon, Denizli kar tatili var mı? Burdur, Afyon, Denizli'de kar yağışı yine kendini göstermeye başladı. Türkiye'nin her tarafından kar tatili haberleri gelmeye devam ediyor. Bu anlamda vatandaşlar kar tatili olup olmadığını MEB ve Valilik hesapları üzerinden takip ediyor. Peki, Burdur, Afyon, Denizli'de okullar yarın tatil mi? Burdur, Afyon, Denizli Valiliği okullar tatil açıklaması yaptı mı?

Bu akşam itibari ile yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının başlamasıyla binlerce öğrenci, " 4 Mart Cuma Okullar  Burdur, Afyon, Denizli'de kar tatili var mı? Sorusuna cevap aramaya başladı. Her kar yağışının sonrasında bulunduğu gibi gözler yine Valilik'te... Peki, 4 Mart Cuma Okullar Burdur, Afyon, Denizli'de tatili var mı? Burdur, Afyon, Denizli Valiliği okullar tatil açıklaması yaptı mı? 4 Mart Cuma Okullar yarın 2022 Burdur, Afyon, Denizli okullar tatil mi? Okulların kar tatili olup olmadığı ile alakalı son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor


 

BURDUR, AFYON, DENİZLİ OKULLAR YARIN TATİL Mİ? 4 MART CUMA OKULLAR TATİL Mİ? KAR TATİLİ VALİLİK

Burdur ve Afyon'da kar tatili gelir gelmez haberimizde yer alacak. 

DENİZLİ

Denizli'de kar yağışı nedeniyle tüm okullarda yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartlarının insan sağlığı ve trafik güvenliği tarafından risk meydaan getirdiği belirtildi.

Bu yüzden kent genelinde tüm seviyedeki okullarda yüz yüze eğitime 3 Mart perşembe günü ara verildiği kaydedildi.

Açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin yarın idari izinli sayılacağı ifade edildi.

ISPARTA

ISPARTA'da öğleden sonra etkili olan kar yağışı nedeniyle şehirde okullar perşembe günü tatil edildi. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nün dün uyarıda olduğu Isparta'da saat 15.00 sıralarında başlayan kar yağışı, şehirde etkili oldu. Kar yağışı ile eş güdümlü belediye, İl Özel İdare ve Karayolları ekipleri yollarda kar kürüme ve tuzlama çalışması başlattı. Kent merkezinde kar kalınlığı 7, yüksek kesimlerde ise 10 santimetreye ulaştı.

Isparta Valiliği'nden oluşturulan açıklamada, şehirde ilk ve orta dereceli okullar, özel ana okulları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, muhtelif kurslar, sürücü kurslarının perşembe 1 gün tatil edildiği kaydedildi. Kamu kurum kuruluşlarında çalışan engelliler ile hamilelerin de 1 gün idari izinli sayılacağı kaydedildi. Kar yağışının sabah saatlerine kadar etkili olacağı, gerekmedikçe özel araçlarla trafiğe çıkılmaması konusu ile alakalı vatandaşlar uyarıldı.



SİNOP


Sinop'ta yoğun kar yağışı beklentisi nedeniyle bütün ilçelerde taşımalı eğitim oluşturulan okullar tatil edildi.

Valilikten oluşturulan açıklamada, meteorolojik bilgilere göre şehirde yarın kar yağışının etkili olmasının beklendiği kaydedildi.

Yağış beklentisi nedeniyle bütün ilçelerde taşımalı eğitime 3 Mart perşembe günü ara verileceği vurgulanan açıklamada, vatandaşlardan buzlanma, don ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz hallere karşı ilgi olmaları istendi.

KAR YAĞIŞI FENA GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü doğrultusundan oluşturulan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'nin kuzey kesimleri hariç vatan genelinin yağışlı geçeceği ön görü ediliyor. Yağışların, yurdun sahil kesimleri, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak; Akdeniz sahillarında yer yer gök gürültülü sağanak; iç ve doğu kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Ege Bölgesi'nin güney ve doğu; İç Anadolu'nun güneybatı ve kuzey; Doğu Anadolu'nun orta ve güney kesimleri ile Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde görülecek yağışların güçlü (21-50 kg/m²) ve yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde, Antalya'nın doğu kesimlerinde ise çok güçlü (51-75 kg/m²) olacağı ön görü ediliyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmakta, iç ve doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don vakası görülmesi beklenmektedir.

Marmara Bölgesi'nde havanın parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Bursa ve Bilecik ile Balıkesir'in doğu çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği ön görü ediliyor.

İç Anadolu Bölgesi'nde havanın çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği ön görü ediliyor. Yağışların, Ankara'nın doğusu ile Konya, Karaman, Kırıkkale, Çankırı ve Kırşehir çevrelerinde güçlü ve yer yer yoğun olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Afyonkarahisar, Bingöl ve Erzurum çevrelerinde güçlü yağmur ve sağanakl, yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde, Antalya’nın doğu kesimlerinde ise çok güçlü sağanak şeklinde olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yağış hemen güçlü rüzgar, kar yağışlarıyla eş güdümlü ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü tespit edilen eğimli yamaçlarda çığ riski olduğundan ötürü ortaya gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güneyli yönlerden güçlü ve yer yer güçlü fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

3 MART HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü doğrultusundan oluşturulan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, Ege ve Akdeniz'in batısı dışında vatan genelinin yağışlı geçeceği ön görü ediliyor. Yurdun sahil kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak; Akdeniz sahillarında yer yer gök gürültülü sağanak; iç ve doğu kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenilen yağışların, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde güçlü olacağı ön görü ediliyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmakta, iç ve doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don vakası görülmesi beklenmektedir.

 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR