Bomba Dolar Yorumları: Dolar Ne Zaman Alınır? Dolar, Euro Ve Sterlin Son Dakika Neden Yükseliyor?

Bomba Dolar Yorumları: Dolar Ne Zaman Alınır? Dolar, Euro Ve Sterlin Son Dakika Neden Yükseliyor?
YAYIN TARİHİ: 24.11.2021 09:15:00

Dolar, Euro Ve Sterlin Son Dakika Neden Yükseliyor? Bomba Dolar Yorumları: Dolar Ne Zaman Alınır? Türkiye'de herkesin yakından takip ettiği para birimleri Dolar, Euro ve Sterlin'dir. Bu paralar yatırım amaçlı şekilde alınıyor ve satılıyor. Sabahları insanlar uyanır uyanmaz dolar kurunu takip ediyor. Dolar kuru ne kadar oldu? Sorusu herkesin dilinde yer alıyor. Bu sabah kurlara bakanlar büyük bir şok yaşadı. Dolar kuru 13 TL'ye kadar çıktı. Peki,  Dolar Neden Yükseliyor?  Dolar nasıl düşer? İşte Dolar ne olur uzman yorumları.

Dolar, Euro ve Sterlin neden yükseliyor? Dolar yükselir mi? Dolar kuru son dakika haberleri vatandaşların radarında. Vatandaşlar saniye saniye dolar, euro ve sterlin kurlarına bakmaktan kendini alamıyor. Bu bağlamda bununla ilgili doyurucu bir haber hazırladık. Peki, Dolar neden yükseliyor? İşte son dakika yorumları...

A''dan Z'ye satılan her şeyin fiyatını doğrudan etkileyen dolar kuru artmaya devam ediyor. bu anlamda 2001 yılında yaşanan ekonomik krizden daha büyüğü bugün yaşandı. Türkiye şartları şuan yatırımcıları oldukça tedirgin ediyor. Daha önce dolara yatırım yapanlar ise sevinçten göbek atıyor. Doların bir şekilde düşmesi için Merkez Bankası'ndan müdahale bekleniyor. Fakat o müdahale henüz gelmiş değil. Peki, Dolar Neden Yükseliyor? Dolar nasıl düşer? İşte Dolar yükselir mi son dakika yorumlar...

CANLI ANLIK DOLAR FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

CANLI ANLIK EURO FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ




Vatandaşların ve yatırımcıların her saniye takip ettiği Dolar kuru yükselmeye devam ediyor. Bugün dolar kuru tüm zamanların rekorunu kırdı. Bu anlamda 12.72 seviyesine kadar çıktı. Bu bağlamda bunda faizin düşürülmesinin etkisi büyük. Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında dolar zaten bir tırmanışa geçmişti. Merkez Bankası'nın dolara müdahale edeceği düşünülüyor. 

Vatandaşı adeta canından bezdiren dolar kurunun önü alınamayan yükselişi hala devam ediyor. 12 TL'yi geçen dolar kuru her saniye oynaklık gösteriyor. Merkez Bankası tarafından dolara bir hamle geleceği düşünülüyor. Ekonomist Selçuk Geçer, dolarda 15 TL hedef fiyat verirken, ekonomist Murat Muratoğlu 2021 yıl sonu dolar kapanışı 10.90 TL altında olur demişti. Devrim Akyıl ise müdahale gelmezse dolarda rotanın 14 TL olduğunu ve yönün yukarı olduğunu vurgulamıştı. 


MERKEZ BANKASININ DOLARI BU HALE GETİRDİ


Merkez Bankası'nın yanlış kararlar verdiğini söyleyen Selçuk Geçer, “Türkiye'deki döviz piyasasında yükselişin temel nedeni Merkez Bankası'nın 2-3 yıldır verdiği yanlış kararlardır. Para politikaları ile oynayarak bu işin içerisinde çıkmaya çalışıyorlar. Her yaptıkları geri tepiyor ama vazgeçmiyorlar. Baş edemeyecekleri piyasalara da atar yapıyorlar. Mesela Londra piyasasındaki swapta olduğu gibi. Sonrasında da bunun bedellerini biz ödüyoruz. Son dolar yükselişinde Hazine'nin borçları 428 Milyar dolar arttı. Bu hataların bedeli vatandaşı vuruyor.” dedi.

İş dünyasında rahatsızlıkların yaşanmaya başladığını söyleyen Selçuk Geçer, “İş dünyasında sesler yükselmeye başladı. Bu işin ucu iş dünyasına da dokunuyor. Dün hükümeti pohpohlayanlar bugün tavır değiştirmeye başladılar. Para politikası iş dünyasını da ilgilendiriyor. Faiz kararındaki yanlış adımlar vatandaşları rahatsız ettiği gibi onları da rahatsız ediyor. Görünen o ki faiz artırımına devam edilecek. Dolar kurunda da sıçramalar sürecek.” ifadelerini kullandı. 



DOLAR KURU 13 TL'Yİ AŞARSA ŞAŞIRMAM!

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, “Merkez Bankası'nın üst üste yaptığı hatalar içeride dolar kurunu yukarıya çekti. Bir de küresel piyasa var. FED'in para politikasındaki değişimler Türk lirasının değerlemesinde etkili olacak. ABD'de faiz artırımı olacağına dair haberler gelmeye başladı. Bu iş çocuk oyuncağı değil. FED faiz artırırsa siz burada dolar kurunu tutamazsınız. 

Türkiye'de ekonomide bir ani duruş tehlikesi yaşanıyor. Üretim yapanlar maliyet baskılarına dayanamaz hale geldiler. Ani duruş ile üretim durursa Türkiye'nin daha önce yaşadığı tüm krizler mumla aranır. Piyasada yaprak oynamayacak. Böyle bir ortamda dolar kurunu nasıl tutacaksınız. 2021 yılı tamamlanmadan dolar kurunun 13 TL'yi aştığını götmek beni şaşırtmaz.” dedi.


DOLAR KURU 15 TL'Yİ GÖRÜR

Ekonomist Selçuk Geçer ise, “Gelişmiş ülkelerin merkez bankaları faiz artırımları süreçlerini başlatmaya hazırlanıyorlar. Dolar kuru düşer iddiasında bulunuyorlar. Dolar kuru 9,90 TL seviyesine bile düşebilir. Ancak değişen bir şey olmaz ardından hızlı bir şekilde yükselir. 

Dolar kurunun 12 TL olması beni şaşırtmaz. 3 Aralık'ta enflasyon açıklanacak. Bu rakamlar kur üzerinde etkili olacak. Enflasyon arttıkça faiz ile enflasyonun makası açılacak. Bu makasın açılması dolar kurunu yükseltecek. Daha önce dolar kuru için 15 TL tahmini yaptığımda bana karşı çıkanlar pişmanlar. Bugün artık dolar kuru için 12 TL seviyesi görülmüştür. Ekonomi yönetimi bu hatalara devam ederse dolar kuru 15 TL'ye de çıkacak.” şeklinde konuştu.

NOT: Buradaki görüşler yatırım tavsiyesi değildir, uzmanların kendi fikirlerdir. 

 



DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER