Biraz Önce Erken Emeklilik Müjdesi Geldi! Başvuran Kadınlar Ve Erkekler 2160 Gün Önce Emekli Olun!

Biraz Önce Erken Emeklilik Müjdesi Geldi! Başvuran Kadınlar Ve Erkekler 2160 Gün Önce Emekli Olun!
YAYIN TARİHİ: 26.02.2022 09:45:00

Binlerce çalışanın yakından ilgilendiren haber nihayet bakanlık tarafından açıklandı. Emeklilik tarihini günümüzde merak birçok çalışan kişi bulunuyor. Kişiler sürekli olarak emeklilik tarihini hesaplayarak ne zaman emekli olacaklarını merak ediyorlar. Emeklilik için günümüzde 3 koşul bulunmaktadır. Fakat bazı istisnai durumlarda kişiler çok kolay bir şekilde emekli olabiliyor. Erkek çalışan bireyler erken emeklilik fırsatından yararlanmak için askerlik borçlanmasını hakkını kullanmaktadır.

Kadınlar ise erken emeklilik fırsatı için doğum borçlanması seçeneklerinden faydalanmaktadır. Kadınların doğum faktörüne bağlı olarak çalışma hayatına ara vermeleri emeklilik yaşlarının doğrudan etkilenmesine sebep oluyor. Doğum borçlanması olayı işte tam bu noktada devreye giriyor. Bu döneme ait primlerin geri dönük ödenmesine olanak tanıyor. Böylelikle kişiler erken yaşta emekli olabiliyor.

Doğum Borçlanması Koşulları Nelerdir?


Doğum borçlanması işleminin birçok farklı koşulu bulunuyor. Kadınların doğum borçlanması olanağından yararlanabilmesi için mutlaka SGK vasıtasıyla resmi başvurularını yapmaları gerekiyor. Başvurularını yapmayan kişilerin doğum borçlanması olanağından yararlanma hakkı bulunuyor. Bu sebepten ötürü kişilerin mutlaka başvuru işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor.
Kadınların bu kanundan yararlanmaları için doğumdan önce 4A- 4B ve 4C sigortalılık statülerinde işe başlamaları gerekiyor. Bir başka koşul ise kadınların doğum hayatında SGK kurumlarına prim ödememeleri gerekiyor. Özellikle son zamanlarda yapılan yeni düzenlemeler sonrasında emeklilik konusunda farklı fırsatların karşımıza çıkması da mümkün olacağa benziyor!

Doğum Borçlanması Başvuruları Nereye Yapılıyor?


Kadınların son günlerde gündeminde olan konulardan birisi de doğum borçlanması konu olarak haberlere yansıyor. Doğum borçlanması fırsatından yararlanmak için kadınların SGK kurumlarına giderek başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Ancak bu kapsamda olanaklarda faydalanma imkanına erişmiş oluyorlar.

Talep dilekçesi yazıldıktan sonra ilgili mercilere teslim edilmesi gerekiyor. Kişilerin dilekçeyi ve formu doldururken oldukça hassas ve itinalı hareket etmeleri gerekiyor. Formda yazan bilgileri eksiksiz bir biçimde hiçbir yerini boş bırakmadan doldurmanız gerekiyor. Böylelikle başvurunuz işleme alınmış oluyor. Böylece doğum borçlanmasından yararlanarak çok daha pratik bir şekilde emekli olmanız da mümkün olacaktır.
 
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR