Biraz Önce Belli Oldu! İŞKUR’dan Müjde! 733 TL İle 5 Bin 500 TL Destek Ödemesi Yapılacak!

Biraz Önce Belli Oldu! İŞKUR’dan Müjde! 733 TL İle 5 Bin 500 TL Destek Ödemesi Yapılacak!
YAYIN TARİHİ: 1.03.2022 09:50:00

İşkur olarak günümüzde çalışanlara ve iş verenlere çeşitli olanaklar sunmaktadır. Özelliklede son yıllarda yaşanan pandemi sürecinde iş verenlere maddi olanakların sunulmasına gereksinim olmuştur. Resmi kurumlardan açıklanan bilgilere göre İşkur tarafından belirli koşullar altında iş verenler maddi destek olanakları sunulacaktır. Pandemi sürecini kapsayan bu destek olanağının temel amacı işsiz olan gençlerin iş olanaklarını genişletmektir.

İşkur tarafından iş verenlere belirli koşullar altında yeni çalışan aldığı zaman en az 733 TL destek sunuluyor. Böylece iş veren daha fazla çalışan ile daha kaliteli ürün ya da hizmet olanaklarını sunuyor. Ayrıca ülkede işsizlik sayısında da azalmalar yaşanacaktır. Hem iş veren hem de çalışan için İşkur istihdam teşvik olanağı ideal bir hizmet türüdür. Son zamanlarda yaşanan işsizlik süreçleri istihdam teşvik kampanyası ile daha kısa sürede atlatılacaktır.

İstihdam Teşviki Destek Sürecinden Faydalanma Şartları Nelerdir?


Günümüzde İşkur tarafından iş verenlere belirli koşullar altında 5 bin 500 TL kadar istihdam teşviki olanağını sunmaktadır. İş verenler için oldukça ideal olanaktır. İşkur tarafından sunulan istihdam teşviki için gerekli olan şartlar ise şunlardır;
  • Yeni çalışan olarak işe başlayacak kişinin son 6 aydır işsiz olması
  • İş veren iş olanaklarını özel sektör alanında sağlaması
  • Çalışanın en az 18 yaşında olması
İş verenler için çalışanlara ödenen sigorta prim çeşitleri bu koşullar altında İşkur tarafından sağlanmaktadır. Çalışanların genel durumlarına göre istihdam teşviki destekleri 733 ile 5 bin 500 TL arasında değişmektedir.

İŞKUR Tarafından Sunulan İstihdam Teşviki Destek Süresi Ne Kadardır?


Son yıllarda gençlerde işsizlik sayısı artış halindedir. İşkur bu duruma engel olmak için iş verenlere istihdam teşviki desteğini sunuyor. Sunulan istihdam teşviklerinin süreleri ise farklı şekillerdir. Genel olarak İşkur istihdam teşviki destek süreleri şu şekildedir;
  • Kadınlara iş olanağını tanıtan iş verenlere 24 ay ile 54 ay arasında istihdam teşviki olanakları sunulur.
  • Yaşları 29 yaşından daha az olan erkeklere 24 ay ile 54 ay arasında istihdam teşviki sağlanır.
  • 29 yaş ve üzeri erkekler için 6 ay ile 30 ay istihdam teşviki olanakları sağlanır.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR