Biraz Önce Açıklandı! Fiyatlarda Ay Sonu Güncellemesi! Bims Briket Fiyatları Kaç TL Oldu?

Biraz Önce Açıklandı! Fiyatlarda Ay Sonu Güncellemesi! Bims Briket Fiyatları Kaç TL Oldu?
YAYIN TARİHİ: 28.02.2022 09:58:00

Ekonomi ve döviz piyasasının hareketliliği sebebi ile bazı ürünlerin fiyatları sıklıkla yeniden belirlenmek zorunda kalınıyor. Değişen fiyat uygulamaları inşaat sektöründe kullanılan malzemeleri de içine almaktadır. Özellikle yapı sektörünün temel dinamikleri arasında yer alan briketler son zamanlarda fiyatı artan malzemeler arasında yer almaktadır.

Bims briket fiyat farkları, yoğun olarak kullanıldığı için inşaat sektörünü ilgilendirmektedir.  Olan değişimler hemen bilinip maliyet hesapları yapılmak istenmektedir. Bu yüzden dikkatle takip edilmektedir. Özellikle son zamanlarda briket fiyatlarının farklı nedenlere bağlı olarak değiştiğini rahatlıkla ifade edebiliriz.

Bims Nedir, Nerede Kullanılır?


Yapı sektöründe duvar örmek için tuğla veya briket kullanılmaktadır. Briket çeşit malzeme karışımlarından döküm yolu ile hazırlanan, içi oluklar içeren bir yapı elemanı olarak herkes tarafından bilinmektedir. İki türü vardır. Birincisi çimentodan dökümü yapılan briketlerdir. Diğeri ise bims diye tabir edilen içeriğinde ponza bulunduran briketlerdir. Bu malzeme volkanik hareketler sonrası oluşan kayalardan elde edilmektedir.

Halk arasında ponza olarak bilinen, içi delikli bir yapıda olan kayaç bir yapıdır. Magma tabakasının yüzeyde olan hareketi sırasında, içindeki gazlar hızla soğurken genleşirler. Genleşme sonucu delikli bir yapı oluştururlar. Bu delikli yapıdaki soğuyan taşlar, içinde hava delikleri ile diğer oluşumlardan farklılık gösterir. Bims kullanımı bu yüzden yaygınlaşmıştır.

Bims Kullanımının Avantajları Nelerdir?


Bims, yani volkanik bir malzeme olan ponza taşı içerikli briketlerin inşaat sektöründe yaygın kullanışının sebepleri avantajlarıdır. İlk olarak içinde hava kabarcıkları olduğu için hafif bir malzeme elde edilmiştir. Taşıması, örülmesi bu yüzden tuğlaya nazaran kolaydır.
İçindeki hava kabarcıklı yapının iki yararı daha olmaktadır. Ses yalıtımını diğer malzemelere göre çok daha mükemmel yapmaktadır. Dışarı dünyanın seslerini büyük ölçüde emmekte ve sessiz iç mekânlar oluşturmaktadır. Böylece bu tarz ürünlerin üst düzeyde bir performansı ortaya koyduklarını rahatlıkla ifade edebiliriz.

İçindeki hava kabarcıkları sayesinde termos etkisi oluşturmakta ve ısıyı korumada faydalı olmaktadır. Aynı zamanda esnek bir malzeme olduğu için dayanıklı bir malzeme yaratılmaktadır. Böylece depreme karşı dayanıklı binalar inşa edilebilir. Sağlıklı, bakteri kolay üremeyen bir briket türüdür.
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR