Biraz Önce Açıklandı! Bu Pazar Seçim Olsa... Ak Parti, CHP, İyi Parti, MHP, HDP Yeni Oy Oranları

Biraz Önce Açıklandı! Bu Pazar Seçim Olsa... Ak Parti, CHP, İyi Parti, MHP, HDP Yeni Oy Oranları
YAYIN TARİHİ: 16.02.2022 11:53:00

2023 seçimleri için artık az bir zaman kaldı. Bu anlamda Ak Parti, CHP, İyi Parti, MHP, HDP Yeni Oy Oranları yayınlanmaya devam ediyor. Ekonomik durumun ve elektrik faturalarının anketlere yansımasının merak edildiği şu dönemde, son olarak Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir, "Analizi birkaç saat evvel bitti" diyerek elindeki en güncel neticeleri paylaştı. Buna göre; AK Parti yüzde 36.5, CHP yüzde 26.7, İYİ Parti yüzde 10.9, MHP yüzde 10.2, HDP yüzde 9.7, DEVA ise 1.3 oy seviyesine ulaştı.

Ak Parti, CHP, İyi Parti, MHP, HDP yeni oy oranları belli oldu. Optimar Araştırma son oluşturulan seçim anketini açıkladı. Anket bilgilerine göre 2021 son seçim anketiyle kıyaslandığında AK Parti'de düşüş CHP'de artış var. Erken seçim tartışmaları gölgesindeki Türkiye'de tetkik şirketleri, anket üzerine anket yapmaya devam ediyor. TV100 ekranlarında yayınlanan Erdoğan Aktaş'ın sunuculuğunu yaptığı Eşit Ağırlık programına çoğu tetkik şirketinin temsilcileri misafir oldu.

AK PARTİ, CHP, İYİ PARTİ, MHP, HDP YENİ OY ORANLARI

Sunucu Erdoğan Aktaş'ın "Elinizde güncel bir tablo ya da netice var mı?" sorusu üstüne Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir, elindeki birkaç saat evvel bitmiş bir analizinin olduğunu ifade etti.

Söz hususu tetkik ile ilgili "Sahasını hafta sonu yaptık" diyen Daşdemir'ın açıkladığı neticeleri göre siyasi partilerin oy seviyesi şu şekilde sıralandı(kararsızların dağılmış hali):

Ak Parti : 36.5

Chp : 26.7

İyi Parti : 10.9

Mhp : 10.2

HDP: 9.7

DEVA: 1.3

Türkiye Değişim Partisi: 1.1


Memleket Partisi: 0.8

Saadet Partisi: 0.7

Büyük Birlik Partisi: 0.6

Yeniden Refah: 0.7

Gelecek Partisi: 0.5


Optimar’ın Aralık ayı anketinde kararsızlar dağıtıldığı takdirde partilerin oy seviyesi şu şekilde çıkmıştı:

AK Parti: Yüzde 39.1

CHP: Yüzde 24

MHP: Yüzde 10.1

İYİ Parti: Yüzde 10

HDP: Yüzde 10



DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR