BİM, A101, Migros'tan Ayçiçek Yağı, Süt Şeker Ürünleri Zamlı Alanlar Dikkat: Paranız İade Edilecek!

BİM, A101, Migros'tan Ayçiçek Yağı, Süt Şeker Ürünleri Zamlı Alanlar Dikkat: Paranız İade Edilecek!
YAYIN TARİHİ: 28.12.2021 11:03:00

Dolar kuru bağlamında yaşanan iniş çıkışlar sonrasında, BİM, A101, Migros'tan indirim üstüne indirim gelmeye devam ediyor. Açıklama marketler tarafından yapıldı. Ayçiçek yağı, süt ve şeker gibi ürünleri zamlı alan vatandaşlara Tüketici Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu’ndan açıklama geldi.

Döviz kurlarının ateşi düşünce gözler market fiyatlarına çevrilmişti. Her kesimden ‘indirim’ beklentisi yükseldi. Hatta bu süreçte marketlerin indirim yerine zam gerçekleştirdikleri da görüldü.



BİM, A101, MİGROS'TAN AYÇİÇEK YAĞI, SÜT ŞEKER ÜRÜNLERİ ZAMLI ALANLAR DİKKAT: PARANIZ İADE EDİLECEK!

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, zamlarda dövizin “bahane” edildiğini söyleyerek “Vatandaşın tek beklentisi marketlerdeki indirim iken, peçeteden suya, zeytinden peynire anında anında bütün ürünlere yine yüzde 15-25 arasında yeni zam yapılıyor” ikazında bulunmuştu. Sektör temsilcileri hissedilir indirimlerin zaman içinde raflara yansıyacağını savunurken, tüketiciye de mühim bir ikaz geldi.

Tüketici Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu “Fiyatlar daha da artacak” beklentisiyle vatandaşın evine besin ürünü stokladığını hatırlatarak “Bu ürünlerin bir fazlası pahalı fiyatlardan alındı. Kanunen 14 gün iade etme hakkı var. Eğer indirimler başlayacaksa -ki fazlası kalemlerde görülebilir bu- vatandaş, alış veriş fişini ibraz ederek pahalıya aldığı ürünleri iade edebilir. E-ticaret’te koşulsuz iade hakkı var. Fiziki oluşturulan besin alış verişlerinde ise, ürün ambalajından çıkmadıysa marketler iade alabilir. Böylece vatandaş, o ürün ucuzlayınca daha uyguna yine alabilir” diye konuştu.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER