Beklenen Haber Geldi! EYT'de Anında Emeklilik! İlk SGK Girişi Bu Tarihten Önce Olanlara Yaş Maş Yok

Beklenen Haber Geldi! EYT'de Anında Emeklilik! İlk SGK Girişi Bu Tarihten Önce Olanlara Yaş Maş Yok
YAYIN TARİHİ: 26.02.2022 18:14:00

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için her yeni gün farklı detaylar gündeme gelmeye devam ediyor. Emekli ve memurlar için Ocak 2022 itibariyle zam düzenlemesinin yapılmasının ardından gelen 3600 ek gösterge düzenlemesi memnuniyetle karşılanmıştı.

Sırada birçok kişinin mağduriyet yaşadığı EYT konusunda yapılacak düzenlemenin yer alması ise dikkat çekiyor. Ortaya çıkan yeni detaylar ise düzenlemenin kimleri kapsayacağı konusunda ipuçlarını verdi. Peki EYT çalışmaları hangi aşamada? İşte EYT düzenlemesinde merak edilen o detaylar…

EYT SON DAKİKA HABERLERİ GELDİ


Milyonlarca kişinin gözü kulağı önümüzdeki dönemde yapılacak EYT düzenlemesinde. Özellikle son dönemde emeklilikle ilgili yeni düzenlemelerin ortaya çıkmasının ardından merakla beklenen EYT düzenlemesinde hangi konularda ne gibi formülerin uygulanacağı merak ediliyor. Geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin Ak Parti ve MHP’den önemli isimlerle görüşen EYT temsilcileri, gündemde yer edinen birçok meseleyi ve taleplerini bu görüşmelerde dile getirdiler. Konuya ilişkin önemli detayları aktaran Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT başta olmak üzere birçok konunun gündeminde olduğuna ve ilgili bakanlık ile tüm konular üzerinde çalışmaya devam ettikleri ifade edildi. 

2022 yılı için 5 farklı adımlı bir çalışma yürütüldüğüne dikkat çeken Akbaşoğlu, bu konular arasında EYT düzenlemesinin de yer aldığını belirtti. Ayrıca emeklilikle ilgili daha pek çok farklı detay çalışmalar kapsamında değerlendirmeye alındı. 

EYT'DE ANINDA EMEKLİLİK! İLK SGK GİRİŞİ BU TARİHTEN ÖNCE OLANLARA YAŞ MAŞ YOK


2022 yılı için ilgili bakanlık ile beraber çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Ak Parti Grup Başkavekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, 5 adımlı çalışmanın sırasıyla çözüme kavuşturulduğu aktarıldı. 

-    Söz konusu çalışmaların ilki asgari ücretin belirlenmesi olarak dikkat çekiyor. 2022 yılı için asgari ücret belirlemesinde yüzde 50’nin üzerinde zam yapılarak asgari ücret oranı 4.253 liraya çıkarıldı. 

-    İkinci sırada ise emekli ve memurlara verilecek ek zam yer alıyor. En düşük emekli maaşının 2.500 TL olması, memur ve emeklisi için yüzde 2,5 oranında ek zam uygulanması da bu kapsamda yapılan diğer çalışma olarak dikkat çekiyor. 




-    Birçok kişiyi ilgilendiren 3600 ek gösterge konusu ise çalışmalarda üçüncü sırada yer alıyor. İlk toplantının yapılmasının ardından 16 Mart’ta yapılacak ikinci toplantı ile bu meselenin de çözülmesi hedefleniyor. 

-    Sözleşmeli personellerin durumuna yönelik yapılan çalışmaların da bu kapsamda değerlendirildiği ifade edildi. Ağustos ayında toplu sözleşmede yer verilen sözleşmelilerin de 3600 ek gösterge çalışmasıyla eş zamanlı yürütüleceği düşünülüyor. 

-    Son sırada ise EYT düzenlemesi yer alıyor. Henüz detayları belli olmasa da 2022 yılının sonlarına doğru düzenleme hakkında yeni adımlar atılması hedefleniyor. 5 adımlı çalışma kapsamında en çok merak edileni ise EYT konusu olarak dikkat çekti.  



 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR