Başkan Erdoğan'a Karşı Kim Önde! Kılıçdaroğlu, Akşener, İmamoğlu, Yavaş! Bu Pazar Seçim Olsa...

Başkan Erdoğan'a Karşı Kim Önde! Kılıçdaroğlu, Akşener, İmamoğlu, Yavaş! Bu Pazar Seçim Olsa...
YAYIN TARİHİ: 22.01.2022 15:47:00

Türkiye'de 2023 senesinde gerçekleştirilecek seçimler öncesinde, Millet İttifakı'nın adayının kim olacağı yönündeki tartışmalar da alevlendi. CHP öncülüğündeki ittifakın adayı amacıyla çoğu isim öne çıkarken, Türkiye Raporu doğrultusundan yapılan son seçim anketinde yalnızca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı avantaj sağlayabildi.

Bu Pazar seçim olsa kim kazanır sorusu artık sorulmaya başlandı. Bu anlamda Başkan Erdoğan'a karşı kim önde! Kılıçdaroğlu, Akşener, İmamoğlu, Yavaş... Kamuoyu araştırmalarıyla tanınmış Türkiye Raporu, 7-13 Ocak arasında 1500 kişiyle yaptığı son seçim anketinin neticelerini yayınladı. Ankete göre Millet İttifakı, yalnızca Mansur Yavaş'ı aday çıkarırsa seçimi kazanabiliyor. Son dakika gelişmeleri haberlerim.com.tr'de

BAŞKAN ERDOĞAN'A KARŞI KİM ÖNDE! KEMAL KILIÇDAROĞLU, MERAL AKŞENER, EKREM İMAMOĞLU, MANSUR YAVAŞ!

Kılıçdaroğlu ve Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasında kaldı. İmamoğlu'nun oy seviyesi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy seviyesinın ise baş başa bulunduğu görüldü.

MANSUR YAVAŞ YÜZDE 41.5 


Ankete göre Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak Mansur Yavaş'ı çıkarması halinde Yavaş, Erdoğan karşısında yüzde 41.5 seviyesinde oy alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yüzde 37.5'te kalıyor.

MERAL AKŞENER VE KEMAL KILIÇDAROĞLU ERDOĞAN KARŞISINDA GERİDE


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına Kılıçdaroğlu'nun çıkması halinde Erdoğan yüzde 39.7 alırken, CHP lideri yüzde 28.9'da kalıyor. Akşener ise Erdoğan karşısında yüzde 35.5 seviyesinda oy alırken, Cumhurbaşkanı yüzde 38.2 ile Akşener'i geride bırakıyor. Ekrem İmamoğlu aday olduğunda oy seviyesi yüzde 38.3 olurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yüzde 38.1 alıyor. İki ismin oylarının baş başa gittiği izleniyor.

"KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ VAR"

Anketle alakalı konuşan Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki ise, ''Son günlerde tekrardan gündeme gelen adaylık tartışmaları ışığında, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri 1. Tur Senaryoları başlığında Millet İttifakı'nın muhtemel adaylarının, Erdoğan ve Demirtaş ile birlikte oy oranlarını ölçtük. Millet İttifakı muhtemel adayları arasında Kılıçdaroğlu'na reaksiyon olarak oy kullanmayacak olanların yüksek olduğunu fark ettik. Erdoğan karşısında İmamoğlu birliktee kalırken, Yavaş'ın net bir farkla önde olduğunu gördük" dedi.


KAYNAK: Gerçekgündem

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR