Başak Cengiz nerede öldü? Başak Cengiz'in öldürüldüğü anın görüntüsü izle! Samuray kılıcı nedir?

Başak Cengiz nerede öldü? Başak Cengiz'in öldürüldüğü anın görüntüsü izle! Samuray kılıcı nedir?
YAYIN TARİHİ: 13.11.2021 10:20:00

​Başak Cengiz'in öldürüldüğü anın görüntüsü izle! Başak Cengiz nerede öldü? Samuray kılıcı nedir? İstanbul Ataşehir'de 28 yaşındaki Başak Cengiz'in psikolojik problemleri bulunduğu iddia edilen Can Göktuğ Boz doğrultusundan samuray kılıcı ile öldürülmesinin sonrasında şoke eden bir gerçek çıktı. Bir site sakini, "Gece gündüz bağırıyordu. Son zamanlarda bağırışları sıklaşmıştı. Haykıra haykıra küfrediyordu. Geçen gün kılıcı çocuklara sallayarak 'Öldüreceğim sizi' demiş. Bu insanın hastanede olması gerekiyor niçin burada?" dedi.

Başak Cengiz'in öldürüldüğü anın görüntüsü izle! Başak Cengiz nerede öldü? Samuray kılıcı nedir? Soruları oldukça merak ediliyor ve gündem yaratmış durumda. Tüm Türkiye'yi derinden sarsan bir yaşanmıştı. Başak Cengiz isimli genç kadın daha hayatının baharında yol ortasında Samuray kılıcı ile katledildi. Bu olay sonrası Türkiye'de özellikle sosyal medyada kıyamet koptu. Mimar Başak Cengiz 28 yaşındaydı, Ataşehir'de Finanskent şantiyesinde görevliydi işten çıkmış evine gidiyordu. Can Göktuğ Boz isimli cani, Başak Cengiz'i Samuray kılıcıyla katletti. 
 

Başak Cengiz'in öldürüldüğü anın görüntüsü izle! 



Mimar Başak Cengiz 28 yaşındaydı, Ataşehir'de finanskent şantiyesinde görevliydi
işten çıkmış evine gidiyordu. Yolda tek başına yürüyordu. psikolojik sorunları olan Can Göktuğ Boz arkasından yanaştı ve yanındaki Samuray kılıcıyla vahşice katletti
o anlarda güvenlik kamerası kayıttaydı.

Genç kadının arkasından koşarak yaklaşan hasta ruhlu adam ilk darbesini yaptı. Başak Cengiz doğal olarak ilk anda ne olduğunu anlamadı anladığındaysa can havliyle direndi. Ama bir kadın ne kadar direnebilirdi ki... Genç kadın nispeten geliri yüksek kişilerin oturduğu batı ataşehir'de sokak ortasında  Samuray kılıcıyla vahşice katledildi



CAN GÖKTUĞ BOZ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Samuray kılıcıyla bir bayanı canice yaşamdan koparan Can Göktuğ Boz'un babasının mühendis annesinin ise avukat bulunduğu meydana çıktı. Boz'un kendisinin de özel bir üniversitede mühendislik, açıktan ise sosyoloji kısmını okuduğu öğrenildi. Caninin 5 sene süresince psikoloğa gittiği ve 17 gün süresince uyuşturucu tedavisi gördüğü iddia ediliyor.


KATİLİN BABASI KONUŞTU!

Genç kızın ailesi amacıyla kahrbulunduğunu belirtirken gözyaşlarını tutamayan Ali Boz, "Hakimin karşısında gülüyor. Hakim, diyor ki; 'Sen mi öldürdün?', 'Evet hatırlıyorum, ben öldürdüm. Ama niye öldürdüm bilmiyorum' diyor. Karşı tarafa kahroluyorum. Gencecik kızcağız öldü. Cinnet geçiriyor ilk gördüğü bireyi öldürüyor. Bunun açıklaması yok. Akşamdan beri karşı tarafa ağlıyorum. Bu normal bir bayan cinayeti de değil." ifadelerini kullandı.





"OĞLUMU SAVUNACAK DEĞİLİM"

Baba Ali Boz, sözlerine şu şekilde devam etti:


"Bir sürü hastane dolaştık. Son üç senedır gayet sakin. Bugüne kadar kimseyle ağız dalaşı yapmayan bir çocuktu. Üç senedır yalnız yaşıyordu. Her gün büroya alıyordum, her akşam uğruyordum, yemek yerdik. Ben oğlumu savunacak değilim. Kelepçe takıp da elimde gezdiremem ki. Bıçakları, kılıçları çok severdi. İnternetten alıyordu, 'alma' diyordum"


SAMURAY KILICINI KİMLER KULLANIR?

Vakizaşi ya da şoto ile ya da tanto ile eş olarak tanınan Samuray kılıcı, buşi katagorisi savaşçılar olan bukeler doğrultusundan kullanılırdı. İki silah birlikte bulunduğunda büyük-küçük manasına gelen dayişo olarak adlandırılır ve samurayların şahsi haysiyet ve sosyal gücünü temsil ederdi. Uzun kılıç açık alanda oluşturulan dövüşlerde kullanılırken kısa kılıç yan silah olarak taşınır ve saplama hedefiyle ya da yakın dövüşlerde ve seppuku amacıyla kullanılırdı.


 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR