Bankalarda Dolar ve TL Faiz Depremi! 13 Banka Oranları Değiştirdi! 32 Günlük Vadeli Mevduat Oranı

Bankalarda Dolar ve TL Faiz Depremi! 13 Banka Oranları Değiştirdi! 32 Günlük Vadeli Mevduat Oranı
YAYIN TARİHİ: 24.11.2021 21:50:00

Ekonomi de yaşanan büyük dalgalanma halen devam ediyor. Vatandaşlar şuan önünü tam manasıyla göremiyor ve neye yatırım yapması gerektiğini bilmiyor. En kesin yol ise 32 günlük vadeli mevduat hesapları oluyor. Bu vadeli mevduat hesaplarında para kaybetme riskiniz olmuyor. Bankalar 32 günlük mevduat faiz oranlarını güncelledi.

Bankalarda Dolar ve TL Faiz Depremi! 13 Banka Oranları Değiştirdi!  32 Günlük Vadeli Mevduat Oranı... Dolar kuru patlama yaptı. Bankalar mevduat faiz oranlarına ayar çekti. Bu anlamda TL yokuş aşağı değer kaybetti. Bankalar acil kod ile duyurdu ve 32 günlük mevduat faiz oranlarını güncelledi. Bankada parası olanlar bu faiz indiriminden pekte etkilenmedi. 

TL'de yaşanan büyük kayıp sonrasında 32 günlük vadeli mevduat hesapları ve hesaplamaları büyük önem kazandı. Nakit birikmiş parasını bankada tutan vatandaşlar faiz indiriminden pekte etkilenmedi. Merkez Bankası kararı sonrasında herkesin bildiği üzere, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank konut kredisi faiz oranlarını indirmişti. Vadeli mevduat faiz oranlarında ise her hangi bir değişim gözlenmedi. 

Piyasalar bu hafta adeta arap saçına döndü. Türkiye tarihinde 2001'den beri böylesi daha önce hiç yaşanmamıştı. Bankalar ise bu duruma anında tepki verdi. Bu bağlamda doların Türk lirası karşısında değer kazanması sonrasında banakalar daha fazla olarak mevduat faiz oranlarını cazip hale getirmeye başladı. Elinde nakit olanlar ise paralarını 32 günlük mevduat hesaplarına yatırmaya başladılar. 

32 GÜNLÜK VADELİ MEVDUAT HESABI FAİZ ORANLARI DEPREMİ! EN YÜKSEK FAİZ VEREN BANKA HANGİSİ 2021?


Bugün toplamda 13 banka vadeli mevduat faiz oranlarını güncelledi. Dolar kurunun inanılmaz şekilde artmasından sonra vatandaşlar nakit paralarını 32 günlük vadeli mevduat hesaplarına aktardı. Bankalar vadeli mevduat faiz oranlarını arttırdı. Daha önce yüzde 16 olan oranlar şuan yüzde 17.5 civarına çıkmış durumda. 50 bin liranın aylık faiz getirisi ise en yüksek faiz veren banka için 728 TL olarak hesaplandı. 

50.000 TRY için 32 Gün Mevduat Kazançları​






 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER