Banka Hesabı ve Bankada Parası Olanlar, 12 Bankadan Ortak Açıklama Geldi, O Paralara El Konulacak

Banka Hesabı ve Bankada Parası Olanlar, 12 Bankadan Ortak Açıklama Geldi, O Paralara El Konulacak
YAYIN TARİHİ: 18.02.2022 10:22:00

İnsanların büyük bir bölümü paralarını güvenli olduğundan dolayı banka hesaplarında saklamayı tercih etmektedir. Bu yönden evde yastık altı saklama göre gerçekten de güvenli bir yöntemdir. Fakat eğer 10 sene boyunda hesaplarda hiçbir hareketlilik meydana gelmezse bazı prosedürler devreye girer. Bu prosedürlere göre hareketliliği olmayan hesaplarda bulunan bakiyeler kısaltması TMSF olan sigorta fonuna geçilir.

Bankalar son zamanlarda duyurular yaparak bu konu ile ilgili müşterilerini bilgilendirmektedir. Dolayısıyla haberdar olmak için bankanızın web sitesindeki duyuruları düzenli takip etmeniz yararlı olacaktır. Burada bankada unuttuğunuz paranın bulunup bulunmadığını mutlaka kontrol etmek durumundasınız. Diğer türlü bankalarda unutulan paralar fona devredilmektedir.

BANKA HESABI VE BANKADA PARASI OLANLAR, 12 BANKADAN ORTAK AÇIKLAMA GELDİ, O PARALARA EL KONULACAK


Zaman aşımına uğrayan banka hesaplarında fona aktarılan paraların geri alınması mümkün değildir. Bu yüzden hesap sahipleri zaman aşımı süresine çok dikkat etmesi gerekir. Aksi takdirde fona aktarılma işleminin gerçeklemesi kaçınılmaz olur. Yılın dolmasından sonraki haziran ayının sonu aktarım işlemleri için son tarihtir. Bu durumun meydana gelmesinin bazı sebepleri vardır. Başkalarının kendi hesaplarına ödeme transferi yaptığını unutan kişiler bu durumun sebeplerinden birisidir. Ayrıca küçük değerdeki meblağlarının önemsenmemesi de örnek verilebilir.




Hareketsiz olarak adlandırılan hesaplardaki tutarlar 10 sene dolduğu takdirde fona aktarılır. Halk arasında hareketsiz hesaplar genellikle para çekilmeyenler olarak bilinir. Fakat bunun yanı sıra para yatırılmama ve transfer gerçekleştirilmeme işlemleri de bu şekilde adlandırılmaya neden olmaktadır. Bu hesaplardan fona geçen paraların iadesi kesinlikle yapılmaz. Bu nedenle kişilerin hesaplarının hareketliliğine özen göstermesi gerekir.

Banka Hesabı Zaman Aşımı Sorgulaması Nasıl Yapılır?


Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na ait internet sitesinden zaman aşımı sorgulaması kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Bu sorgulama için sadece kimlik numarasına ihtiyaç vardır. Eğer hesap fona geçtiğiyse geri almanın imkanı yoktur. Özellikle kuruş bazında bakiye bulunan hesapların büyük bir kısmı fona aktarılmaktadır. Çünkü kişiler ufak değerler olduğu için hesaplarının kontrolünü gerçekleştirmez. Dolayısıyla belli sürenin dolmasının ardından da devlet himayesine geçmesi sağlanır.
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER