Bakan Koca'dan Sprey Formda, Nazal Aşı Müjdesi! Faz-1 Çalışmasını 2- 3 Hafta İçinde...

Bakan Koca'dan Sprey Formda, Nazal Aşı Müjdesi! Faz-1 Çalışmasını 2- 3 Hafta İçinde...
YAYIN TARİHİ: 30.03.2021 19:23:00

Nazal aşı nedir? Uygulama ne zaman başlayacak? Aşının özellikleri nelerdir? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Nazal aşı müjdesi geldi. İşte detayları...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından önemli bir açıklama geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında, Nazal aşı ile ilgili müjde verdi. Nazal aşı ile ilgili olarak, Mukozal immüniteyi sağlayan ve girişi önlediği için bulaşıcılığı da önleyen bir aşı olarak biliyoruz açıklamaları yapılmıştır.

Hayvan çalışmaları bittiği belirtilirken, araştırma için GMP şartlarında üretim hazırlıkları yapıldığı aktarıldı. "Zannediyorum 2-3 hafta içinde araştırma için üretim, GMP şartlarında bittiğinde gönüllülere de hızla Ankara Şehir Hastanemizde Faz-1 çalışmasını başlatmış olacağız" iadelerine yer verildi.

MUTASYON HER GEÇEN GÜN ARTIYOR!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM'de gazeteciler tarafından sorulan koronavirüs salgın gündemiyle ilgili sorularına cevapladı. Sağlık Bakanı Koca, mutant virüsün Türkiye genelinde çok hızlı bir şekilde yayıldığını belirterek sözlerine devam eden Bakan Koca, "Mutasyon her geçen gün artıyor. Şu an mutasyonun Türkiye'deki oranı yüzde 75'lere ulaştı. Kimi illerimizde yüzde 55 oranında ama yüzde 95 olan illerimizde var." açıklamasında bulundu.

BAKAN KOCA'DAN NAZAL AŞI MÜJDESİ!


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sprey formda (nazal aşı) yeni bir aşı çalışması var. Son aşama nedir?" soruları üzerine, nazal aşıyı başından beri takip ettikleri açıklamasında bulunarak, sözlerine şöyle devam etti;

"DÜNYADA BU ANLAMDA İLK OLACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ BİR AŞI"

"Bakanlık olarak 2020 Mart ayında yani çok erken dönemde desteklemek üzere yazı yazdığımız bir aşı. Bakanlık olarak nazal aşının hem preklinik hem de klinik safhasını TÜSEB üzerinden destekliyoruz ve desteklemeye devam ediyoruz. Bu aşının özellikle üretim safhasını da biz destekliyoruz. Yalnızca araştırma safhasını değil; bir özel şirketin girişimi, 4 üniversitemizin bu noktadaki katkısı ve Bakanlığımızın TÜSEB üzerinden desteğiyle yakinen takip ettiğimiz ve önemli olacağını düşündüğümüz bir aşı. Dünyada bu anlamda ilk olacağını düşündüğümüz bir aşı." açıklamalarında bulunmuştur.

"MUHTEMELEN EN GEÇ YIL SONUNA DOĞRU"

"Farklılığı da özellikle bu salgının mukozal immünite dediğimiz, daha çok üst solunum yolundan girişi söz konusu olduğu için, bunu önleyen, mukozal immüniteyi sağlayan ve girişi önlediği için bulaşıcılığı da önleyen bir aşı olarak biliyoruz. Hayvan çalışmaları bitti. Araştırma için GMP şartlarında üretim hazırlıkları yapıldı. Zannediyorum 2-3 hafta içinde araştırma için üretim GMP şartlarında bittiğinde gönüllülere de hızla Ankara Şehir Hastanemizde Faz-1 çalışmasını başlatmış olacağız. Muhtemelen de en geç yıl sonuna doğru ama çalışmanın başarılı olma durumunda daha erken bitirilmesi, ayrıca tek doz uygulaması için de üzerinde ayrıca çalışıyoruz. Bu durumda daha erken gündeme gelebilir." açıklamasında bulundu.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER